Jump to content

eliza

Preporučene objave

Pozdrav svima!

 

Već me jako dugo muči ovaj problem i voljela bih ga ovaj put i riješiti. :-?

 

Majka sam dvoje djece i od 2009. ih vodim pedijatrici koju sama nisam birala, već je bivšu pedijatricu zamijenila nova (prethodna je iznenada otišla u mirovinu).

 

Problem je nastao kad sam shvatila da između nove liječnice i mene često dolazi do poremećaja međusobnih odnosa (kako je to formulirano na stranicama HZZO-a). Do toga je došlo zbog neprofesionalnog odnosa liječnice prema nama kao roditeljima i u više navrata neprihvatljivim načinom liječenja djece, zbog ćega smo se morali obraćati privatnom pedijatru za pomoć. Posljedica svega toga je gubitak povjerenja u njezin rad i stručnost.

 

Već neko vrijeme pokušavam prebaciti djecu kod druge pedijatrice, ali najveći je problem, barem tako sami liječnici tvrde, činjenica da u Novom Zagrebu pedijatri u svojoj skrbi imaju više pacijenata od propisanog maksimuma te primaju samo novorođenu djecu. Obzirom da sadašnjoj pedijatrici moje djece čak i ne pripadamo prema mjestu stanovanja, a kod liječnica u našem naselju više nema mjesta, postoji li ikakva pravna podloga kojom bismo ipak mogli prijaviti svoju djecu kod liječnika u vlastitom naselju (gdje se i suprug i ja liječimo još od malena!), bez obzira što se oni izgovaraju na prevelik broj pacijenata.

 

Dakle, ispada da smo osuđeni na pedijatricu kojom konstantno nismo zadovoljni i nemamo mogućnost odabira novog liječnika u vlastitom naselju zbog viška pacijenata. Je li moguće da nam samo preostaje privatni pedijatar ili neki pedijatar u gradu koji još uvijek nije popunio kvotu? A vjerujem da svi roditelji male djece razumiju koliko je bitno da je pedijatar kvalitetan i da se nalazi što bliže mjestu stanovanja, pogotovo ako koristite isključivo javni prijevoz.

 

Unaprijed hvala na odgovoru!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Nema nikakvih zapreka za upis djeteta kod doktora primarne zdravstvene zaštite kod kojeg ste upisana Vi i Vaš suprug bez obzira na to da li on ima ili nema maksimalan broj upisanih pacijenata. Radi se o upisu zbog tzv. spajanja obitelji i takav bi prijedlog trebao biti verificiran u HZZO-u pa se i s tim obrazloženjem i obratite Vašem doktoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija