Jump to content

Naknada štete od tvrtke radi bolesti


Denvuk123

Preporučene objave

Poštovani,

 

 

prije 16 dana za vrijeme boravka na radnom mjestu, osjetio sam neizdrživu bol u trbuhu te sam morao biti prebačen u bolnicu gdje se još uvijek liječim na odjelu intenzivne njege od teške upale gušterače.

 

 

Zaposlen sam na radnom mjestu višeg voditelja projekata, obavljam iznimno stresan posao koji je po kategorizaciji radnih mjesta jedno od najzahtjevnijih.

 

 

Kako ranije nisam imao problema sa gušteračom, a jasnog uzroka bolesti nema, odnosno vjerojatno je u pitanju stres, zanima me imam li pravo zatražiti od tvrtke neku vrstu naknade (ozljeda na radu ili nešto slično)?

 

 

U stalnom sam radnom odnosu 15 godina, a skrbim o troje djece (dvije djevojčice od 10 i 12 god. za koje sam odlukom suda dobio skrbništvo nakon rastave braka te beba od 6 mjeseci).

 

 

Posljedice ove bolesti bit će trajne, počevši od dugotrajnog liječenja i bolovanja te nemogućnosti rada, ali i nemogućnosti daljnjeg normalnog života.

 

 

Hvala unaprijed i lijep pozdrav,

 

 

D.V. iz Zagreba

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Po povratku s liječenja možete ovaj problem i ideju iznijeti svom izabranom doktoru primarne zdravstvene zaštite koji će Vas savjetovati u smislu osnovanosti podnošenja prijave o priznavanju profesionalne bolesti (ne ozljede na radu), pa ćete onda vidjeti kako dalje, iako kao laik ne vidim uzročno posljedične veze između ovog što ste gore opisali i mogućnosti za ostvarivanje tog prava, no to je eto samo moje mišljenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija