Jump to content

subvencija za samozapošljavanje - porodiljni - naknada za nezaposlene


liliana 7

Preporučene objave

Poštovani,

 

 

Citiram Zakon o pravima na novčanu naknadu nezaposlene osobe: Pravo na novčanu naknadu stječe nezaposlena osoba koja u trenutku prestanka radnog odnosa ima najmanje 9 mjeseci rada u posljednja 24 mjeseca. Kao vrijeme provedeno na radu smatra se vrijeme obveznog osiguranja po propisima o mirovinskom osiguranju ostvareno na temelju radnog odnosa u Republici Hrvatskoj i vrijeme koje je radnik proveo na bolovanju, odnosno rodiljnom, roditeljskom, posvojiteljskom ili skrbničkom dopustu nakon prestanka radnog odnosa, odnosno službe, ako je za to vrijeme primao naknadu plaće prema propisima o zdravstvenom osiguranju.

 

Koristila sam porodiljni dopust u trajanju godine dana, pa se vratila na posao tri mjeseca u slijed čega mi je uručen poslovno uvjetovan otkaz ugovora o radu. Nisam se prijavila na Zavod za zapošljavanje (moj propust ) već sam "produžila" porodiljni dopust za treće dijete. !4 mjeseci već koristim isti. Pokušala bi dobit subvenciju za samozapošljavanje, no isto tako bi mogla i zatražiti jednokratnu isplatu novčane naknade za nezaposlenost. Zbunjuje me što mi referentica Zavoda tvrdi da nemam pravo na novčanu naknadu. Molim pomoć, hitno je.

 

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Bilo je u posljednje vrijeme dosta prijepora oko toga što je tko tvrdio i rekao, nažalost izgleda kao posljedica svega ovog što nam se stihijski događa posljednjih godinu dana, pa Vam eto savjetujem da meritornu informaciju probate dobiti na način da podnesete pismeni zahtjev ili od nekoga iznad te referentice.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Hvala, to sam i pretpostavljala, a ipak se nadala da je netko imao sličnu situaciju. Pregledala sam forume vezane za sličnu temu i proizlazi iz svega da svaki referent ( čitaj državni službenik ) tumači situaciju na svoj način. Ili neznanje ili im se neda... Uglavnom, potražiti ću odgovore od pravne službe Hzz.. nakon toga i pismenim zahtjevom.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija