Jump to content

porodiljni i stručno osposobljavanje za rad


mallena17

Preporučene objave

pozdrav. 03.06. trebala bih početi raditi. trenutno sam na porodiljnom, a tada bi mi isteklo 7 mj. porodiljnog. s obzirom na to da bih išla na stručno osposobljavanje za rad rečeno mi je da mjesec dana ranije moram odjaviti porodiljni te se prijaviti na hzz kako bih u evidenciji nezaposlenih bila 30 dana. mene sad zanima da li je to točna informacija ili rodilje imaju drugačija prava. prije porodiljnog sam bila više od pola godine u evidenciji nezaposlenih. pitam zbog toga što u tom slučaju mjesec dana neću primati nikakvu naknadu do prve plaće što znači da će proći i skoro dva mjeseca, a pošto imam tromjesečno dijete (tada 6-mjesečno) to će mi biti problem. zato se ipak nadam da za rodilje vrijedi drugačije tj. da ne moramo odjavljivati porodiljni prije nego što je stvarno potrebno. unaprijed se zahvaljujem na bilo kakvom odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Onaj koji je pisao zakon o stručnom osposobljavanju i odobrio ga i poslao u proceduru (gospodin doktor koji brzo uči radno pravo kako je to sam izjavio javno) izgleda nije predvidio tu mogućnost iz realnog svijeta u kojem se nalaze svi građani ove zemlje osim njega i još nekih izgleda, tako da ovo što ste gore naveli očito predstavlja uvjet za ostvarivanje ugovora kojeg bi htjeli sklopiti, no što se kombinacije korištenja prava tiče tu je izgleda nastao problem, no dajte odite tamo gdje vam je izdano rješenje za korištenje rodiljnog, odnosno roditeljskog dopusta pa pokušajte iznaći nekakvo rješenje.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija