Jump to content

pravo na skrbništvo


lucyramone

Preporučene objave

Dobri ljudi!

Bila bih vam zahvalna ako bi mi mogli pomoći kojim pravnim savjetom. Bila sam udana 600 km od svog doma. Prošle godine u 9 mj sam podnijela tužbu za rastavu braka,no otišla sam natrag u svoj rodni grad sa zajedničkim malodobnim djetetom (3god). Nedavno smo imali prvo posredovanje u socijalnom centru na koje sam naravno morala putovat 12 sati o svom trošku,a nezaposlena sam i živim sa roditeljima. 1.pitanje-dali je moguće prebacit postupak ovdje gdje ja živim? Na posredovanju mi se činilo da je socijalna radnica naklonjena bivšem mužu iz nekog razloga i osjećala sam ugroženim moje pravo na skrbništvo stoga nisam onako zbunjena ni rekla sve što sam imala reći. Na kraju smo dogovorili da djete ostaje povjereno meni na čuvanje i termine posjećivanja kao i odlazak djeteta k ocu. 2.pitanje-Da li to znači da mi i dalje imamo jednaka prava i zajedničko skrbništvo nad djetetom? Problem je taj što moj bivši suprug živi u zajednici sa njegovih 7 preostalih članova obitelji u jednom katu,higijenski uvjeti su užasni (ne samo uvjeti već i navike),najveći problem je taj što sam uvjerena da bi moje djete bilo ugroženo u toj nezdravoj zajednici. Naime s njima živi sestra mog bivšeg muža koja i sama ima djete,samo nažalost bolesno i isfrustrirana time zna se ponašati agresivno. Doslovce ne znaš što od nje možeš očekivati. Kad god bi moje djete dok sam još bila u istom gradu,bilo tamo,svaki puta bi se vratilo s nekom posljedicom (djete se vozi na prednjem sjedalu u nečijem krilu pa udari glavicom u staklo,progutane tablete-djete bez nadzora,krvave usnice,odjednom se boji vode itd itd.) Zbilja se ježim pomisli da bi moje djete moglo biti dovedeno u situaciju da ga netko išćuška jer mu ide na živce a svjesna sam da je to teško za dokazati. Što da radim?

Hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pitanje: tijekom posredovanja ste upoznali czss s promjenom mjesta življenja djeteta 600km dalje i u skladu s tim dogovorili susrete i druženja djeteta s ocem? Jer, mjesto prebivališta /boravišta bez pravomoćne odluke suda koja bi vam to omogućila niste to bili (ili smjeli biti) u mogućnosti bez suglasnosti oca prilikom odjave/prijave djeteta.

 

Oboje imate pravo roditeljske skrbi, a imat ćete i nakon razvoda braka.

 

Stambeni uvjeti bi morali biti djetetu zadovoljavajući, a czss bi to trebao utvrditi terenskim uvidom i kod majke i kod oca...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija