Jump to content

Stečaj za vrijeme porodiljnog dopusta


Tanja1984

Preporučene objave

Pozdrav svima!

Nova sam ovdje pa vas molim za jedan savjet!

Opisat ću ukratko svoju situaciju...

Trenutačno sam na porodiljnom dopustu i koristim onih drugih 6 mjeseci (do godine dana starosti djeteta) te primam maksimum plaće za taj period a to je 2660 kn. U međuvremenu je firma u kojoj sam radila na neodređeno 5 godina proglasila stečaj. Ja se još uvijek vodim kao zaposlena budući da meni nisu dali otkaz dok sam na porodiljnom (ali to ne znači da ga neću dobiti, ukoliko se stečajni postupak zatvori prije isteka mog porodiljnog dopusta). Znam da u trenutku kada dobijem otkaz, moram se javiti na hzzo i na hzz prijaviti kao nezaposlena te do kraja porodiljnog više ne dobivam 2660 kn već onaj minimalac od 1600kn (tako su mi rekli na hzzo-u). Mene zanima koji iznos ću dobivati od zavoda za zapošljavanje nakon isteka porodiljnog dopusta? Računa se prosjek plaće u posljednja 3 mjeseca - koji iznos se tu meni računa? Onaj dok sam još radila ili ovaj od porodiljnog? Jer, naravno, plaća je bila puno veća od ove bijede...

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Pa nemam šta žurit dok me ne odjave iz firme. :-) A kako sam rekla, to će se sigurno desiti, ako ne ranije onda kad mi istekne porodiljni što znači da ću se svakako morati prijaviti na biro. Upravo zbog toga i pitam kako će mi se računati naknada (ipak, da znam unaprijed planirati troškove...)!!! Odgovor mi treba sada da znam unaprijed! :-)

Hvala!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija