Jump to content

Raskid ugovora o povremenom nesamostalnom radu


dzannueah

Preporučene objave

Poštovani, zaposlen sam na ugovor o povremenom nesamostalnom radu u kojem jasno piše da "Naručitelj ovaj ugovor može raskinuti i prije isteka roka ako ima primjedbe na izvršenje poslova".

 

Meni su samo rekli da od 1. 9. raskidaju ugovor i da ne moram više dolaziti na posao, a kao razlog mi je usmeno rečeno samo da se od 1. 9. rješavaju svih "ugovoraca".

 

Znači na poslu sam još do petka. Zanima me moraju li mi uručiti raskid ugovora i postoji li u slučaju ugovora o povremenom nesamostalnom radu otkazni rok. Ukupno sam na ovom radnom mjestu 5 mjeseci, ovo mi je drugi ugovor na 3 mjeseca.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Radim 11 godina na ugovor o radu na određeno vrijeme(momentalno na mjesec dana)tri godine sam radila preko agencije sada sam opet vraćena kod isto poslodavca..u firmi postoje tri vrste ugovora nama prekidaju radni odnos sa razlogom da nemamo pravo na božićnice regrese uskrsnice..stalni radnici imaju sva prava i radnice zaposlene isto sezonski ali na druge ugovore..godišnji imamo dvanaestinu za svaki mjesec od 1 do 3 dana na mjesec..plaće su u ugovoru naznačene da imamo kao stalni radnici na istim poslovima međutim nama se isplaćuje minimalac..stalni radnici imaju putne troškove nama su prije 4 god ukinuti ...subote radimo koje nisu plaćene nego se dobije slobodan dan i tako već 11 godina tražimo objašnjenja za sve a dobijemo samo da je sve po zakonu..zanima me da li je stvarno sve po zakonu i koja su naša prava još i ovo ne možemo napuniti 6 mj.pa nam prekidaju radni odnos po mjesec dana za božićnicu i uskrsnicu isto moramo imati 3 mj. u komadu da bi isto dobili sto je nemoguće ..boožićnicu ne dobivamo jer nam daju otkaz dan prije od stalnih tako da taj dan nismo u firmi i ne ostvarujemo pravo molim savjet hvala

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija