Jump to content

tužba protiv banke


zvonimir b.

Preporučene objave

štovani

molio bih da mi netko odgovori na slijedeće pitanje- 2007g. digao sam kredit u švicarcima koji sam u travnju 2011g. konvertirao u eure i nakon 7-8mj. pošto sam prodao kuću, u potpunosti isplatio. budući da je udruga franak(čiji nažalost nisam član) pokrenula tužbu protiv banaka za kredite u chf i dobila nepravomoćnu presudu u svoju korist, te samim time prekinula zastaru za eventualne tužbe i ja također namjeravam doći do viška love koju su mi oteli pa me zanima slijedeće- da bih spriječio moguću zastaru moram li pokrenuti tužbu kod nadležnog suda ili je dovoljno da banci pošaljem mail ili nekakav dopis u kojem bih tražio povrat određene svote

unaprijed zahvaljujem

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 7 mjeseci kasnije...

Poštovani forumaši i pravnici,

u travnju ove godine otvorio sam poslovni račun u jednoj banci, kako bi preko njega mogao poslovati sezonski ugostiteljski obrt koji je trebao raditi od svibnja do studenog ove godine. Račun sam otvorio bez problema, ali nedugo nakon otvaranja računa banka ga je blokirala (odnosno Fina ga je blokirala po nalogu banke) jer sam navodno u toj istoj banci imao neki dug. Dug o kojem se radilo bio je dug po kreditu za koji sam bio jamac i taj je kredit u cijelosti otplaćen nekoliko mjeseci prije nego što sam ja u toj istoj banci otvorio poslovni račun. Dakle, račun mi je blokiran bez razloga, potpuno nezakonito. I tu kreću moje muke s dotičnom bankom. Da bi se blokada, koje uopće nije trebalo biti, skinula, čekao sam mjesec dana jer je banka Fini uporno slala nepotpune podatke i ovi me nisu mogli odblokirati. Za to vrijeme moj obrt nije započeo s radom u planirano vrijeme jer s blokiranim račun ne možete poslovati. Osim što ne možete poslovati, ne možete se ni registrirati, primjerice u Student servisu da biste našli radnike koji su vam potrebni. Dakle, mom novootvorenom obrtu ugled je u startu bio narušen jer znate i sami kako se gleda na obrte, firme itd. koji su u blokadi. Dok sam čekao odblokadu, nisam ništa mogao obaviti na vrijeme, a gubitci su se gomilali. Da stvar bude bolja, kad se račun odblokirao naon nekih mjesec dana, možda koji dan manje, banka mi i dalje nije izdavala poslovne kartice koje sam trebao dobiti kad sam otvorio račun pa sam i tu morao intervenirati i natezati se s njima. Moja korenspodencija s njima traje već pet mjeseci. Za to vrijeme oni me neprestano zavlače, prebacuju krivicu na Finu, izmišljaju, ne slušaju, ne žele shvatiti kakvu su mi štetu napravili i što meni znači zatvoren obrt mjesec dana, u situaciji kad radim samo šest mjeseci tijekom sezone. Nitko mi se nije ispričao i nitko nije ništa napravio da ispravi ovu situaciju, iako sam im uspio dokazati da Fina apsolutno nije kriva za to što se događa, i iako su se složili da će pokriti troškove koje su uzrokovali (imam e-mail koji to potvrđuje). Ignoriranje ovog problema sa strane banke dovelo me do toga da razmišljam o tužbi jer mi je nevjerojatno i posve neshvatljivo da se banke mogu ovako ponašati, da mogu bezrazložno blokirati račune građana i pravnih osoba i pritom za njih nema baš nikakvih posljedica. Potrebno mi je stručno mišljenje i zanima me imam li osnove za tužbu i pravo na odštetu koja bi pokrila štetu, troškove i gubitke koji su prouzročeni njihovim nezakonitim djelovanjem i što mi je činiti u ovakvoj situaciji. Molim vas da mi pomognete. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija