Jump to content

Alimentacija - protutužba


chameleon

Preporučene objave

Pozdrav Svima!

 

Eto javljam se sa 2-3 pitanja...

 

Naime, bivša supruga traži povečanje alimentacije sa 1300kn na 2000kn, radim u textilnoj industrji i primanja mi se kreću 2400 do 2600kn, do sada sam redovito plačao. S obzirom na moja primnja (koja ču dokazat sa isplatnim listama i poreznim karticama)da li je uopšte moguče da sud poveča tu alimetaciju?

Na kraju tužbe piše i ovako:

 

IX/ Upozorava se tuženik da može podnjeti protutužbu te istaknuti prigovor radi prebijanja do zaključenja prethodnog postupka (čl.189.st.1. i čl.288.a st.6. ZPP), te da može imenovati prethodnika najkasnije do svojeg upuštanja u raspravljanje o glavnoj stvari (čl.210.st.1.ZPP).Upozorava se tužitelj da tužbu može preinačiti do zaključenja prethodnog postupka (čl.190.st.1. i čl.192.st.1. ZPP).

 

Šta u ovom slučaju znači protutužba ?

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 3 tjedna kasnije...

Morate imati dobrog odvjetnika po mogucnosti koji je nekada bio predsjednik suda i poznaje sve zamke jer ,to vam je spor koji uglavnom gube oni koji placaju alimentaciju. Ako ste do sada redovno placali to vam nece biti nikakva olakotna okolnost dapace otezavajuca jer cete u presudi uime RH imati napisano, u mogucnosti je da dodatno zaraduje. Sretno

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija