Jump to content

kupnja stana pod ovrhom (3 vlasnika)


MaliMomak

Preporučene objave

poštovani..

 

moj otac ima dva brata.. nakon smrti roditelja naslijedili su stan, te je svatko od njih vlasnik 1/3 stana.. jedan od braće nije plaćao porez (oko 400.000 kuna je u pitanju), pa mu je fina sjela na njegov dio stana..

u stanu nitko ne živi te je na prodaji zadnjih godinu dana (s moralne strane nikoga se iz stana ne izbacuje, stoji prazan, plaćaju se režije i čeka se kupac)..

e sad, ja bi kupio taj stan.. otac mi je rekao da za njegovu trećinu ne moram ništa dati.. drugi brat koji je čist rekao je da traži 10500e za njegov dio.. upitan je treći brat, što s njegovim dijelom koji je pod ovrhom? koliko znam stan vrijedi od 35-40000 eura..

 

da li cijenu te 1/3 pod ovrhom dogovaram s tim bratom, ili o tome fina odlučuje, tj. koji je moj prvi korak? odlazak u finu? koga tamo tražiti? da li je dovoljan samo katastarski broj, tamo sa stranice e-izvadak?

čitao sam tu na forumu, pa ljudi pišu da nikad ne bi uzimali te nekretnine pod ovrhom.. ovaj stan je svakako u prodaji..

 

molio bih vas da me malo uputite.. zakoni su mi stvarno slaba strana

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

da odgovorim sam sebi..

bio sam u poreznoj danas.. teta je našla broj slučaja i sve podatke.. našla je i tko vodi slučaj, ali taj čovjek je trenutno na godišnjem.. rekla je da će podnijeti zahtjev za sudsku dražbu.. trenutačno im navodno ne radi sustav pa nije to mogla odmah napraviti..

ugl moram čekati sudsku dražbu i njihovog procjenitelja koji će procijeniti stan tj tu 1/3 stana.. ukupan proces može potrajati i godinu dana, što mi je onako malo čudno, ali dobro..

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Poštovani,

 

Nabavite broj predmeta i gdje se vodi postupak. Premnijevam da je to sud.

 

Nakon toga pratite kretanje predmeta i tražite informacije od pisarnice ili voditelja upisnika barem jednom mjesečno kako biste bili u toku i kako biste saznali kad će biti ročište za gražbu i gdje. Kada to bude, zatražite da Vam daju Zaključak o prodaji i ispunite sve pretpostavke koje tamo pišu (plaćanje 10% kao jamčevina i dr.). Zaključak o prodaji i oglas o prodaji je javna stvar i objavljuje se na oglasnoj ploči. Stoga svatko ima pravo imati taj dokument.

 

Cijenu određuje sud i nemate što dogovarati s bratom, ako ne želite. Platite ono minimalno što sud traži.

 

Nakon toga, na ročištu za dražbu slobodno kupite stan, odnosno njegovu 1/3 dijela koji ide na prodaju.

 

Ja Vam to preporučam.

 

Evo, nadam se da sam Vam barem malo pomogao.

 

Lp.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija