Jump to content

some93one

Korisnik
 • Broj objava

  5
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Spajanje djelova nekretnine

  Morate podnijeti prijedlog na gruntovnici da vam se zbroje udjeli i svedu na 1/1.
 2. zahtjev za razvrgnuće suvlasničke zajednice

  Imam slučaj za razvrgnuće suvlasničke zajednice. Otkupilo bi se približan broj kvadrata od suvlasnika (postoji 5 suvlasnika) na parceli koju već neko vrijeme koristim u svom dvorištu. Da li se može nakon otkupa moguće provesti takav zahtjev bez suglasnosti svih suvlasnika (nekima ne postoji kontakt, a neki su pokojni)? Koliko takvi procesi traju prilikom dobrovoljnog razvrgnuća (da li moraju baš svi suvlasnici potpisati), a koliko putem sudskog razvrgnuća? Da li postoji neki primjer zahtjeva za razvrgnuće suvlasničke zajednice?
 3. Kupnja parcele - stari podaci vlasnika

  Kako nisam pronašao vlasnike, da li je moguće ući u posjed, koristiti ga i nekim pravnim putem dobiti vlasništvo nad tim zemljištem? Problem je što navedeno zemljište graniči s mojim te je zaraslo, neuredno je, a tu je opasnost i od raznih životinja (zmije i sl.).
 4. Pozdrav, Zanima me kako kupiti/steći pravo vlasništva nad nekretninom na kojoj je upisano više ljudi, ali nemaju svi podatke jer su podaci o vlasnicima davno upisani i iza njihovog imena i prezimena stoji recimo "SAD", "neki grad u Hrvatskoj" i sl. Slučaj A) 5 suvlasnika (jedan ima podatke: ime, prezime, adresa) Slučaj B) 5 suvlasnika (niti jedan nema pune podatke već samo imena i prezimena)
×