Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

Vanda66

Korisnik
 • Broj objava

  4
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Pozdrav, Kako mi ističe ugovor na određeno-zamjena za porodiljni, rejeno mi je da imam pravo odsustvovati s posla tjedno 4 radi traženja zaposlenja.Kad sam krenula po razgovorima, te izostajala po 5-6h tjedno, odjednom su mi rekli da je to njihova dobra volja što su mi to bili dopustili, te su mi zabranili te izostanke radi traženja posla i zbrojili su svaki sat koji sam izostala, tei mi oduzimali od godišnjeg. Zanima me da li je to zakonski ispravno? Znam da je za vrijeme otkaznog roka dopušteno tražiti posao, no kako je regulirano kod isteka ugovora na određenog,koji nema otkazni rok? Jesu mi smjeli uzeti godišnji? Hvala!
 2. prelazak iz firme u firmu

  Hvala na odgovoru.Svakako ću pokušati dogovorom. Ono me također zanima, da li zakonski imam pravo na korištenje g.o. odmah pri zaposlenju ili trebam čekati određeni rok? Čisto da znam iskomunicirati, ukoliko mi kaže da moram čekati da steknem pravo. A ne znam kada ga uopće stičem. Hvala!
 3. prelazak iz firme u firmu

  Također me zanima, kako ostvariti pravo ove godine na godišnji. Znači u radnom odnosu sam na određeno od 06.12.2018 - 31.05.2019, a 04.06.2019. počinjem raditi kod drugog poslodavca.Sadašnji poslodavac mi je omogućio razmjerno korištenje go (10 dana) rascjepkanom po mjesecima. Kako neće biti prekida radnog odnosa dužeg od 8 dana, kako uopće stječem pravo na daljnji godišnji za ovu godinu? Kako je postojala mogućnost da ovdje ostanem, već smo uplatili aranžmane za ljetni godišnji i sada prelaskom kod novog poslodavca ispada da ne mogu koristiti puni godišnji?
×