Jump to content

Vanda66

Korisnik
  • Broj objava

    4
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Pozdrav, Kako mi ističe ugovor na određeno-zamjena za porodiljni, rejeno mi je da imam pravo odsustvovati s posla tjedno 4 radi traženja zaposlenja.Kad sam krenula po razgovorima, te izostajala po 5-6h tjedno, odjednom su mi rekli da je to njihova dobra volja što su mi to bili dopustili, te su mi zabranili te izostanke radi traženja posla i zbrojili su svaki sat koji sam izostala, tei mi oduzimali od godišnjeg. Zanima me da li je to zakonski ispravno? Znam da je za vrijeme otkaznog roka dopušteno tražiti posao, no kako je regulirano kod isteka ugovora na određenog,koji nema otkazni rok? Jesu mi smjeli uzeti godišnji? Hvala!
  2. Hvala na odgovoru.Svakako ću pokušati dogovorom. Ono me također zanima, da li zakonski imam pravo na korištenje g.o. odmah pri zaposlenju ili trebam čekati određeni rok? Čisto da znam iskomunicirati, ukoliko mi kaže da moram čekati da steknem pravo. A ne znam kada ga uopće stičem. Hvala!
  3. Također me zanima, kako ostvariti pravo ove godine na godišnji. Znači u radnom odnosu sam na određeno od 06.12.2018 - 31.05.2019, a 04.06.2019. počinjem raditi kod drugog poslodavca.Sadašnji poslodavac mi je omogućio razmjerno korištenje go (10 dana) rascjepkanom po mjesecima. Kako neće biti prekida radnog odnosa dužeg od 8 dana, kako uopće stječem pravo na daljnji godišnji za ovu godinu? Kako je postojala mogućnost da ovdje ostanem, već smo uplatili aranžmane za ljetni godišnji i sada prelaskom kod novog poslodavca ispada da ne mogu koristiti puni godišnji?
×
×
  • Napravi novi...