Jump to content

Toni Milutin

Korisnik
 • Broj objava

  4
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Prodaja vlastitog uređaja, proizvodnja i slanje iz Kine

  Hvala. Evo čitam članak Novi zakon za tvrtke i mislim se između jdoo i doo, a obrt više ne dolazi u obzir. Sljedeći tjedan bi trebalo sve biti spremno.
 2. Prodaja vlastitog uređaja, proizvodnja i slanje iz Kine

  Kažu mi u računovodstvu da se nema što misliti, da otvorim paušalni obrt pa ako biznis krene lako se prebacim u doo. Da je za početnika kao mene najbolji paušalni.
 3. Prodaja vlastitog uređaja, proizvodnja i slanje iz Kine

  Hvala Vam najljepša. Bio sam uvjeren da mi nitko neće odgovoriti. Dali mogu otvoriti trgovačko društvo iako sam radnik na punom radnom vremenu kod privatnika? Ne želim dati otkaz, obožavam svoj posao, radio bi ga dan noć, ali eto izumio sam nešto i patentirao i imam priliku to plasirati na tržište pa sam rekao zašto ne. A tvornica u Kini mi je ponudila izradu i svoju logistiku što mi je super ponuda.
 4. Dobri dan, Imam proizvod svoj unikatni za koji sam dobio dobru ponudi da ga izradi tvornica u Kini. Kad sam krenuo gledati poštarine za svoje potencijalne kupce, šokirale su me cijene za neke države su veće od cijene mog uređaja i to puno. Tvornica u Kini mi je ponudila svoju logistiku da umjesto da šalju meni šalju direktno kupcu. Sad me zanima dali je ovo moguće i kako? Što mi je bolje otvoriti obrt ili jdoo? Kako se gleda dobit jer kupac meni plaća cijeli iznos, a ja dio tog iznosa dajem proizvođaču? Što sve moram imati ako je obrt ili ako je jdoo? Tko kome izdaje račun, ja kupcu, a meni tvornica? Ako sam ja jedini zaposlenik što mi sve treba? Ako mi vi ne možete pomoći, od koga je najbolje tražiti savjet, računovodstvo, porezna, carina ili špedicija, pod koga ovo spada? Hvala
×