Jump to content

MsBourne

Korisnik
 • Broj objava

  162
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  6

MsBourne je zadnji put osvojio dan veljača 8

MsBourne objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O MsBourne

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

 1. Po Njemackim zakonima, zastara je nakon 3 godine. Taj dopis ostavite po strani i ne bi vam trebalo vise nista doci.
 2. Da li ste dobili neki odgovor na poslani dopis o raskidu Ugovora? I da li ste dobili povratnicu da je posiljka primljena s njihove strane? Za sve vrste ovakvih ponuda i Ugovora, rok je 3mj. za raskid i naravno da niste napravili nikakvu uplatu. Ovo su cisto APP dopisi, a i da posalju nesto na sud, sa dokazom da ste poslali raskid unutar roka bi lako pobili njihove zahtjeve. Dodatno osiguranje je da provjerite o kakvoj firmi i osobama se radi jer cim je prva firma zatvorena i sve prebaceno za Madjarsku, a na stranicama stoji da su registrirani na Cipru, sigurno nisu cista posla. Vec je opcepoznato da je masu fiktivnih firmi koje na ovaj nacin samo nastoje izvuci lovu. To sto ste dobili, pohranite za svaki slucaj. Opci zastarni rok je 3 godine. A ovdje mozete vidjeti sto navodi odvjetnicko drustvo iz Njemacke o ovakvim slucajevima https://www.anwalt.de/rechtstipps/upozorenje-na-raune-drutava-dad-deutscher-adressdienst-gmbh-i-ebn-european-business-number_141246.html
 3. Uplatite 60kn koliko je dnevna parkirna karta odnosno ovih 100kn koliko potrazuju u ovom dokumentu, a potvrdu o uplati posaljite na mail Zagreb Parkinga i zamolite ih da vam daju potvrdu kako je bilo kakav daljnji postupak obustavljen. Druga varijanta je da se natezete oko utvrdjivanja tko je koristio vozilo taj dan i opet bi odgovornost bila na vlasniku vozila (dakle vasoj supruzi), tako da ovaj iznos moze ona uplatiti kao vlasnik i poslati im potvrdu.
 4. MsBourne

  GFI za 2019. godinu

  Ide vam samo GFI. Izjava o neaktivnosti ne, jer ona se moze predati samo ako subjekt nije nikada poslovao, imao otvoren poslovni racun itd.
 5. Da bi tuzba i tuzbeni zahtjev imali smisao i formu koja se trazi, a time zadovoljila i smisao ulaska u postupak, bilo bi najbolje da angazirate odvjetnika koji ce vam to napraviti. Ipak postoje granice do kojih mozete ici sami, da sad ne kazem kako ni grafolosko vjestacenje niste sami napravili, nego ste angazirali strucnjaka i obzirom da je bilo o vasem trosku, to mozete slobodno priloziti i kao dokaz na sudu, a sud ce odrediti da li je potrebno jos jedno vjestacenje neovisnog vjestaka kojeg on odredi ili ce prihvatiti ovo sto prilazete. U svakom slucaju, angazirajte odvjetnika da vam sastavi tuzbu i tuzbeni zahtjev u propisanoj formi, a vi mozete pratiti i sudjelovati u razvoju spora i korigirati sve sto smatrate da vam ne ide u korist. U suprotnom, riskirate da vam sud odbaci tuzbu takvu kakvu ste poslali i da spor kao takav i izgubite, kad ste vec toliko truda ulozili u dokazivanje.
 6. Možete otvoriti j.d.o.o., a ako je iznos doprinosa koji plaćate kroz obrt na iznos zakonski propisan za direktore tvrtki, onda bi moglo proci da placate samo kroz obrt. Ukoliko je taj iznos za doprinose manji od propisanog, razliku bi morali placati kroz j.d.o.o.
 7. Ukoliko se prihvatite nasljedstva, odgovorni ste i za dugove u visini naslijedjene imovine. Ukoliko ta imovina nema neku znacajnu vrijednost, mozda je bolje odreci se jer tada se odricete i svih dugovanja iza pokojnika.
 8. MsBourne

  Zemljište

  Da li imate kupoprodajni ugovor iz 1958. god. vaseg pretka i da li je taj ugovor bio ovjeren. A tko je izdao Posjedovni list i tko je taj ovjerio? Na staru dokumentaciju ne ide nova ovjera.
 9. Potrazite pomoc psihologa i socijalnog radnika, utvrdite cime je izazvano takvo ponasanje i koji cilj zeli time postici. Slobodno zamolite za pomoc dok jos nije punoljetna, jer sa punoljetstvom necete vise nista moci napraviti.
 10. Ako su cokoladice vracene, vrlo vjerojatno vam nece doci nista osim ako vas opet ne uhvate. A kako vam to ocito ne ide od ruke, nadjite drugu adrenalinsku zanimaciju dok vam je vrijeme.
 11. MsBourne

  GFI za 2019. godinu

  Ukoliko ste ranijih godina poslovali, u obvezi ste predati GFI sve do brisanja tvrtke bez obzira da li ste imali ikakvog prometa po racunu u 2019. god. I da, mogu vam poslati kaznu radi ne predavanja, a navodno je kazna oko 15.000kn
 12. MsBourne

  Otirač za noge

  Nemojte ni pokusavati da se igrate sa Austrijskom policijom. Mozete dostaviti lazne podatke o vozacu ali vam ide novcana kazna i ako je ne platite, doci ce vam ovrha na HR adresu uvecana za troskove koji nisu mali. Tj. morali bi poslati na sud, a sudski troskovi su oko 900€ plus iznos kazne. Radije dajte izjavu da ste ih greskom uzeli i naknadno utvrdili da nisu vasi, ispricajte se, recite da niste znali kako doci do vlasnika i kako da ih vratite (posebno ako vec postoji snimak da ste se vracali na pumpu) i zamolite za neku minimalnu kaznu. Kada vam izdaju uplatnicu imate rok od 30 dana da je platite. Nisu ni ludi ni nesposobni i znati ce ako ih idete lagati, pa cete ih jos izazvati da vam nakaleme i sto jeste i sto niste.
 13. Otkljucate sobe i koristite, a njene stvari spremite tako da vas ne bi tuzila da ste joj nesto otudjili i onda ce ili pregovarati ili cekati zajedno s vama sudsko rjesenje.
 14. Jeste li videonadzor u zgradi ugradjivali sami ili vam je to radila tvrtka ovlastena za poslove tehnicke zastite? Vjestacenje provodi ovlasteni vjestak za biometriju ali tek nakon sto mu policija dostavi snimke i zatrazi vjestacenje, ukoliko je potrebno. S obzirom na kvalitetu snimka, vrlo vjerojatno vjestacenje ne bi bilo potrebno, nego bi policija mogla izdvajanjem dijela snimka doci do pocinitelja. Prema stavu upravitelja, policija ne bi mogla doci do 90% snimaka jer nisu financirali ugradnju, sto je notorna glupost. Upravitelj je duzan postupiti po Zakonu o privatnoj zastiti (nize navedeni citat) unatoc cinjenici da stambene zgrade nemaju pravnu osobnost i ne podlijezu dijelu regulacija koje propisuju nacin provedbe tehnicke zastite ali se postavlja pitanje svrhovitosti tog sustava ukoliko se on ne servisira, ukoliko nemate ovlastenu osobu za zastitu podataka i pravilnik o pristupu snimacu i nacinu izuzimanja snimaka. Članak 74. (1) Tehnički elementi, konstrukcije, uređaji te sustavi tehničke zaštite moraju biti primijenjeni i korišteni isključivo u svrhu radi koje su ugrađeni. (2) Iznimno od odredbe stavka 1. ovoga članka, tijela državne uprave u postupku poduzimanja istražnih i drugih radnji mogu bez naknade službeno izuzeti i koristiti snimke sa sustava videonadzora i u druge svrhe, sukladno posebnim propisima. Upravitelj zgrade, nije ovlasten raditi vjestacenje, a za izuzimanje snimka po zahtjevu suvlasnika bi morali konzultirati pravilnik ili neki dokument temeljem kojeg ste donijeli odluku o ugradnji i nacinu koristenja sustava tehnicke zastite. U ekstremnim slucajevima, policija moze izuzeti cijeli snimac (ako ima dovoljno elemenata i razloga za izuzimanje). Stiti vas citav niz zakona i propisa, a na raspolaganju imate policiju za sva djela koja se progone pa sluzbenoj duznosti, a za progone po privatnoj tuzbi, na raspolaganju vam je privatni sektor (odnosno detektivi) koji ce vam pomoci posloziti dokaze i pripremiti materijal kako bi odvjetnik mogao napisati tuzbu, zalbu (sto god) koja nece biti tako lako oboriva pred sudom i dati vam podrsku tijekom cijelog postupka.
 15. Pozivate se na Temeljni kolektivni ugovor za službenike i namještenike u javnim službama - da li ste vi obuhvaceni ovim Ugovorom ili radite kod privatnika? Ukoliko radite kod privatnika, imate pravo na naknadu za prijevoz samo za one dane kada ste radili, a za dane bolovanja ne. Opet dobrim dijelom ovisi o poslodavcu ali vecina vam nece isplatiti naknadu za prijevoz srazmjerno broju dana dok ste bili na bolovanju.
×
×
 • Napravi novi...