Jump to content

MsBourne

Korisnik
 • Broj objava

  190
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  6

MsBourne je zadnji put osvojio dan veljača 8

MsBourne objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O MsBourne

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

605 pregleda profila
 1. MsBourne

  Prekid veze

  Za početak, postoji li vaša suglasnost (dogovor) oko iznosa koji bi joj priznali na ime ulaganja u vašu nekretninu? Ako se ona slaže s prijedlogom da joj vratite pola uloženog novca, kako ste spomenuli, najbolje da napravite sporazum o načinu vraćanja i to ovjerite kod JB.
 2. Jeste. Vi idete na poslovni put u ime i za račun firme, a ne vlastiti. Firma je dužna osigurati uvjete koji su potrebni za odlazak u drugu zemlju (kao npr. viza), u suprotnom se ne može zahtijevati od vas da o vlastitom trošku ispunjavate uvjete za odlazak na poslovni put, uključujući i putne troškove, sredstvo kojim ćete se odvesti (vlak, avion, vozilo..) itd.
 3. Proceduru imate opisanu na stranicama Hrvatske odvjetničke komore http://www.hok-cba.hr/hr/disciplinska_prijava a na dnu stranice imate i obrazac prijave.
 4. Ima li netko trenutno na doktorskom (I ili II godina) a da se upisao nakon završenog nekog drugog studija?
 5. Ako institucije nisu reagirale (nadam se da sve imate na pismeno), preostaje vam tuziti vlasnike te zgrade koja prijeti urusavanjem i ostecenjem vase nekretnine po clanku 111. ZOV, pa neka sud donese rjesenje
 6. Čl. 284. st.4 Ovrsnog zakona Mislim da poslodavac treba SVEA uputiti dopis i uputiti ih na Agenciju. Cesto se desava da ovrhe koje idu tako direktno na ovrsitelja ne budu zavedene uredno, pa ovrsitelj pred sudom u neko doba zahtijeva puni iznos kao da nikada nista nije uplaceno, zato Zakon i predvidja da se sve ovrhe provode preko Agencije kako ne bi bilo zlouporabe. Pravne savjete ipak trazite kod odvjetnika, jer ni odvjetnici ne daju racunovodstvene savjete.
 7. Temeljem kojeg zakona se naslo uporiste za ovo???? Jedina obveza poslodavca jeste da napravi ispravan obracun i sredstva uplati na tekuci odnosno zasticeni racun, a posao provedbe ovrhe iskljucivo provodi Agencija. Novcana sredstva su sva primnaja u novcu neovisno o kojem izvoru se radi - najam, prodaja, placa itd.
 8. Da jer je Agencija iskljucivo ovlastena za provedbu ovrhe, a ukoliko ih ometate u njihovom poslovanju nije iskljuceno da ne bi poslodavac bio sankcioniran jer provodi ovrhu samostalno. Kao sto sam rekla, SVEA je kao punomocnik imala i ima pravo staviti se u red kod Agencije.
 9. Iz Gradske plinare kazu da za ovakve situacije hitno pozovete 016302382 i oni ce rijesiti problem neovlastenog pustanja plina. Vi ocito imate vise osnova za tuzbu ali bi trebalo provesti "istragu" utvrditi sve cinjenice koje ste iznijeli i pripremiti tuzbu koja bi bila pravno osnovana. To ce u ovom slucaju plinara odraditi a vi mozete prijaviti na MUP radi ugrozavanja sigurnosti stanara. Za pocetak krsi se medjuvlasnicki ugovor, potom zlouporaba povjerenja i ovlasti koje poizlaze iz odluke o imenovanju predstavnika stanara jer radi na stetu suvlasnika, potom krsi vasu sigurnost, kamere ocito imate nepropisno postavljene jer dokumentaciju i nacin uporabe morate imati propisanu u suprotnom prijavu radite na Agenciju za zastitu podataka.
 10. Tako je. Sukladno članku 7. Zakona o provedbi ovrhe na novcanim sredstvima a svako postupanje koje se ne izvrsi prema navedenom clanku moze biti sankcionirano prema clanku 27. stavak 1 podstavak 2. navedenog zakona (pa s time upoznajte poslodavca) kao i to da je SVEA imala pravo sukladno clanku 5. stavak 9 podnijeti novi zahtjev pred Agencijom.
 11. Redoslijed naplate uvijek ide prema ocevidniku kod FINAe. Nakon sto je RBA brisana iz ocevidnika, a kako je SVEA preuzela, mogli su uredno po preuzimanju upisati se u ocevidnik.
 12. Morali bi imati Pravilnik o nacinu pristupa snimkama s video-nadzora, a koji je dostupan svim stanarima. U svakom slucaju mozete zamoliti referenta upravitelja zgrade da izuzme snimke od 22.03. do 02.04. Zgradu je mogao prijaviti i jos uvijek moze bilo tko od stanara, ne mora to nuzno biti predstavnica stanara. Bez obzira na prve naljepnice, zovite upravitelja zgrade jer su oni duzni koordinirati sa sluzbama i trazite ih da vam se posalje staticar i vjestak koji ce procijeniti ostecenja te sukladno tomu postaviti naljepnicu ukoliko ima potrebe za time. Hitno zovite plinaru i pojasnite o cemu se radi. Ne morate cekati kraj pandemije jer hitna sluzba plinare svakako radi i svi su na terenu.
 13. Posaljite upravitelju mail i pitajte za savjet obzirom da neki suvlasnici nisu dostupni. Ujedno mozete imenovati v.d. predstavnika koji ima 45% do daljnjeg, odnosno do mogucnosti da se ostali suvlasnici izjasne. Ako se ne dogovorite da bude imenovan v.d. predstavnik, upravitelj moze imenovati privremenog predstavnika.
 14. Za razrjesenje situacije s djelatnikom, @G-man vam je dao odlican savjet. Dugorocno gledano, ne mozete pratiti svakog zaposlenika i sto ce nekom pasti na um, zato imate razvijene inovacije, poput sigurnog poklopca rezervoara kojim kontrolirate potrosnju goriva i dok tank nije ispod 20% (ili kako programirate) ne dopusta otvaranje. Ujedno pratite ponasanje i nacin voznje svakog vozaca. U odnosu na gubitke koje mozete pretrpjeti, investicija u unaprijedjenje poslovanja je svakako isplativa. Da ni bi bilo da reklamiram, mozete se privatno javiti za info o firmama koje nude takva rjesenja.
 15. U tom slucaju vam treba suglasnost suvlasnika i da on ustupi svoj dio isto.
×
×
 • Napravi novi...