Jump to content

MsBourne

Korisnik
  • Broj objava

    200
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    6

MsBourne je na 8. veljače 2020 zadnji put osvojio dan.

Posjetitelji rado čitaju što MsBourne objavi!

Nedavni posjetitelji profila

1641 pregleda profila
  1. Za sve informacije, Grad Beč je otvorio službenu FB stranicu na kojoj daju relevantne i službene informacije a u svrhu bolje integracije stranaca, pa je tako i ta grupa na BHS jeziku. Grad Beč - Grupa za informisanje i razm(j)enu mišljenja Ukoliko ste službeno u braku, tada za vas nije pitanje vremenskog trajanja da bi imali pravo na dio suprugove mirovine ali najbolje je da to pitate službeno jer i oni su dosta mijenjali pravilnike.
  2. Provjerite što vam stoji u Ugovoru o radu na koji način možete dati otkaz i navedite upravo ovo što ste i sami rekli - mobbing na radnom mjestu. Ali ako se pozivate na razlog zbog kojeg dajete izvanredni otkaz, morate biti svjesni da taj mobbing morate moci i dokazati. U redovnom otkazu, dovoljno je da poslodavcu otkaz posaljete mailom i eventualno na knjigovodstvo, a u otkazni rok vam se racuna i ako odete na godisnji (ukoliko imate neiskoristenih dana godisnjeg).
  3. Mozete zahtjev predati putem maila, a provjerite, mislim da je moguce i preko sustava e-građani. Zahtjev imate na linku pod tockom 23. https://dgu.gov.hr/proizvodi-i-usluge/podnesite-zahtjev-91/91
  4. @hutu neće imati problem s prelaskom granice ali bi ta kuća mogla poslati na sud u BiH pa će imati više troškova. Od kojeg datuma je ta kazna i tko je poslao; iz kojeg grada je kazna, odnosno tko je nadležan za te parkinge?
  5. Da, zastara je nastupila nakon najviše 5 godina, tako da se možete pozvati na zastaru svakako. Bez dokaza i dostavljenih podataka o počinjenom prekršaju, ovo spada u kategoriju reketarenja APP.
  6. Upravo tako. Ali najbolje da direktno pitate još jednom leasing kuću kod koje ste uzeli vozilo, da oni nemaju neka svoja sitna slova. A što se prakse tiče, samo vratite vozilo i gotovo.
  7. Pa sve su to legalni načini. Ako ideš preko Upwork, tada ta platforma plaća porez za tebe, možeš i preko paušalnog obrta. Ovo je više pitanje za knjigovođe, nego za pravnike. Što je najbolje odabrati je pitanje koje ovisi o tome koliko bi mjesečno radio, koliko bi to bilo na godišnjoj razini, koliki promet očekuješ itd.
  8. Vidi sa poslodavcem da te angažiraju preko platforme Upwork. To bi bio najjednostavniji način.
  9. Nemate skrivenih troškova ako vozilo vratite po ugovoru u slučaju neplaćanja. Druga opcija je da uzmete neki gotovinski kredit i isplatite ostatak vrijednosti, pa na taj način zadržite vozilo. "skrivene troškove" možete očekivati samo ako prestanete plaćati i vozilo ne vratite.
  10. Moguće je jer to ovisi o Međuvlasničkom ugovoru i etažnom elaboratu ali su moguće i promjene ukoliko ih dogovorite. Malo je teško dati ovako paušalni odgovor bez uvida u ZK i dokumentaciju koju posjedujete.
  11. Za početak, postoji li vaša suglasnost (dogovor) oko iznosa koji bi joj priznali na ime ulaganja u vašu nekretninu? Ako se ona slaže s prijedlogom da joj vratite pola uloženog novca, kako ste spomenuli, najbolje da napravite sporazum o načinu vraćanja i to ovjerite kod JB.
  12. Jeste. Vi idete na poslovni put u ime i za račun firme, a ne vlastiti. Firma je dužna osigurati uvjete koji su potrebni za odlazak u drugu zemlju (kao npr. viza), u suprotnom se ne može zahtijevati od vas da o vlastitom trošku ispunjavate uvjete za odlazak na poslovni put, uključujući i putne troškove, sredstvo kojim ćete se odvesti (vlak, avion, vozilo..) itd.
  13. Proceduru imate opisanu na stranicama Hrvatske odvjetničke komore http://www.hok-cba.hr/hr/disciplinska_prijava a na dnu stranice imate i obrazac prijave.
  14. Ima li netko trenutno na doktorskom (I ili II godina) a da se upisao nakon završenog nekog drugog studija?
  15. Ako institucije nisu reagirale (nadam se da sve imate na pismeno), preostaje vam tuziti vlasnike te zgrade koja prijeti urusavanjem i ostecenjem vase nekretnine po clanku 111. ZOV, pa neka sud donese rjesenje
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija