Jump to content

MsBourne

Korisnik
 • Broj objava

  196
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 • Osvojio dana

  6

MsBourne je zadnji put osvojio dan veljača 8

MsBourne objavljuje sadržaj koji korisnici cijene!

O MsBourne

 • Rang
  Iskusan

Nedavni posjetitelji profila

876 pregleda profila
 1. Upravo tako. Ali najbolje da direktno pitate još jednom leasing kuću kod koje ste uzeli vozilo, da oni nemaju neka svoja sitna slova. A što se prakse tiče, samo vratite vozilo i gotovo.
 2. Pa sve su to legalni načini. Ako ideš preko Upwork, tada ta platforma plaća porez za tebe, možeš i preko paušalnog obrta. Ovo je više pitanje za knjigovođe, nego za pravnike. Što je najbolje odabrati je pitanje koje ovisi o tome koliko bi mjesečno radio, koliko bi to bilo na godišnjoj razini, koliki promet očekuješ itd.
 3. Vidi sa poslodavcem da te angažiraju preko platforme Upwork. To bi bio najjednostavniji način.
 4. Nemate skrivenih troškova ako vozilo vratite po ugovoru u slučaju neplaćanja. Druga opcija je da uzmete neki gotovinski kredit i isplatite ostatak vrijednosti, pa na taj način zadržite vozilo. "skrivene troškove" možete očekivati samo ako prestanete plaćati i vozilo ne vratite.
 5. Moguće je jer to ovisi o Međuvlasničkom ugovoru i etažnom elaboratu ali su moguće i promjene ukoliko ih dogovorite. Malo je teško dati ovako paušalni odgovor bez uvida u ZK i dokumentaciju koju posjedujete.
 6. MsBourne

  Prekid veze

  Za početak, postoji li vaša suglasnost (dogovor) oko iznosa koji bi joj priznali na ime ulaganja u vašu nekretninu? Ako se ona slaže s prijedlogom da joj vratite pola uloženog novca, kako ste spomenuli, najbolje da napravite sporazum o načinu vraćanja i to ovjerite kod JB.
 7. Jeste. Vi idete na poslovni put u ime i za račun firme, a ne vlastiti. Firma je dužna osigurati uvjete koji su potrebni za odlazak u drugu zemlju (kao npr. viza), u suprotnom se ne može zahtijevati od vas da o vlastitom trošku ispunjavate uvjete za odlazak na poslovni put, uključujući i putne troškove, sredstvo kojim ćete se odvesti (vlak, avion, vozilo..) itd.
 8. Proceduru imate opisanu na stranicama Hrvatske odvjetničke komore http://www.hok-cba.hr/hr/disciplinska_prijava a na dnu stranice imate i obrazac prijave.
 9. Ima li netko trenutno na doktorskom (I ili II godina) a da se upisao nakon završenog nekog drugog studija?
 10. Ako institucije nisu reagirale (nadam se da sve imate na pismeno), preostaje vam tuziti vlasnike te zgrade koja prijeti urusavanjem i ostecenjem vase nekretnine po clanku 111. ZOV, pa neka sud donese rjesenje
 11. Čl. 284. st.4 Ovrsnog zakona Mislim da poslodavac treba SVEA uputiti dopis i uputiti ih na Agenciju. Cesto se desava da ovrhe koje idu tako direktno na ovrsitelja ne budu zavedene uredno, pa ovrsitelj pred sudom u neko doba zahtijeva puni iznos kao da nikada nista nije uplaceno, zato Zakon i predvidja da se sve ovrhe provode preko Agencije kako ne bi bilo zlouporabe. Pravne savjete ipak trazite kod odvjetnika, jer ni odvjetnici ne daju racunovodstvene savjete.
 12. Temeljem kojeg zakona se naslo uporiste za ovo???? Jedina obveza poslodavca jeste da napravi ispravan obracun i sredstva uplati na tekuci odnosno zasticeni racun, a posao provedbe ovrhe iskljucivo provodi Agencija. Novcana sredstva su sva primnaja u novcu neovisno o kojem izvoru se radi - najam, prodaja, placa itd.
 13. Da jer je Agencija iskljucivo ovlastena za provedbu ovrhe, a ukoliko ih ometate u njihovom poslovanju nije iskljuceno da ne bi poslodavac bio sankcioniran jer provodi ovrhu samostalno. Kao sto sam rekla, SVEA je kao punomocnik imala i ima pravo staviti se u red kod Agencije.
 14. Iz Gradske plinare kazu da za ovakve situacije hitno pozovete 016302382 i oni ce rijesiti problem neovlastenog pustanja plina. Vi ocito imate vise osnova za tuzbu ali bi trebalo provesti "istragu" utvrditi sve cinjenice koje ste iznijeli i pripremiti tuzbu koja bi bila pravno osnovana. To ce u ovom slucaju plinara odraditi a vi mozete prijaviti na MUP radi ugrozavanja sigurnosti stanara. Za pocetak krsi se medjuvlasnicki ugovor, potom zlouporaba povjerenja i ovlasti koje poizlaze iz odluke o imenovanju predstavnika stanara jer radi na stetu suvlasnika, potom krs
 15. Tako je. Sukladno članku 7. Zakona o provedbi ovrhe na novcanim sredstvima a svako postupanje koje se ne izvrsi prema navedenom clanku moze biti sankcionirano prema clanku 27. stavak 1 podstavak 2. navedenog zakona (pa s time upoznajte poslodavca) kao i to da je SVEA imala pravo sukladno clanku 5. stavak 9 podnijeti novi zahtjev pred Agencijom.
×
×
 • Napravi novi...