Jump to content

raskid ugovora o radu na neodredjeno


anna518

Preporučene objave

pozdrav , 

dobila sam raskid ugovora o radu na neodredjeno, poslovno uvjetovani. u obrazlozenju otkaza piše: ''zbog malog obima posla nastupio je višak radne snage''. sto se tice poslodavca, nekoliko dana prije mog otkaza zaposlio je 2 nove djelatnice da se osigura ako mu netko ode. planirala sam dati otkaz jer poslodavac ne isplacuje placu po dogovoru niti po ugovoru. radila sam od kraja 8mj do 10.11.2019 i u tom periodu otkaz je dalo oko 10 ljudi a trenutno ih radi 6. firma je j.d.o.o.

posto imam ovrhu na fini, placa mi se uplacuje na zasticeni i blokirani racun. placa za 9mj mi je uplacena samo na zasticeni (3/4) a onih 1/4 nije nikad uplaceno na blokirani. to sam prijavila poslodavcu koji tvrdi da su novci uplaceni firmi eos matrix jer su im oni poslali nekakav dopis (trazila sam da vidim te papire ali zasad nema odgovora).takodjer poslodavac je naknadno uplatio nekakvu nagradu 600kn na moj racun (blokirani), ali u banci ni taj novac nisu nasli na blokiranom racunu. takodjer trazim poslodavca da mi pokaze naloge jer tvrdi da je izvrsio uplatu. ukratko nije mi isplacena ni minimalna placa koja je navedena po ugovoru (brutto 4100, netto 3380kn), prekovremeni sati isto nisu placeni, nema evidencije radnih sati (salju se direktno vlasnici firme pa ona knjigovodstvu). na platnoj listi umjesto imena moje banke i mog racuna pise ''eos matrix'' i pretpostavljam njihov iban jer moj nije. 

zadnji radni dan mi je bio 9.11.2019 kada pozivam vlasnicu firme na razgovor, trazim da mi objasni gdje je otisao dio moje (minimalne) place koja pise u ugovoru, a povrh te place odradila sam oko 30 prekovremenih sati koji takodjer nisu placeni. doznajem da su novce navodno uplatili firmi eox matrix ali ''ona ce provjeriti u knjigovodstvu''. dobivam otkaz usmenim putem i trazim da mi ga da napismeno radi eventualnog odradjivanja otkaznog roka. ne dobivam raspored za ovaj tjedan, znaci ne odradjujem otkazni rok, a danas mi stize postom odluka o otkazu u kojem pise da je otkazni rok 15 dana, takodjer i dalje sam prijavljena. 

da li se ovo sve moze prijaviti inspekciji rada i da li moram odradjivati otkazni rok? hvala 

 

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija