Jump to content

"moguće" kazneno djelo zbog SMS poruke??


barakuda

Preporučene objave

Na temelju SMS poruke poslane prije nešto manje od 2 godine, policija ponovno pokreće pitanje kaznenog djela (šteta na objektu)... U SMS-u se NE PRIJETI, ali je nakon toga kazneno djelo počinjeno... osoba koja je SMS poslala nije naravno počinitelj tog kaznenog djela, ali policija ponovno pokreće pitanje istog. I to na temelju poruke koja je poslana prije 2 godine, ali oštećeni očito u to vrijeme nije imao "potrebu" da se "posluži" njome????... dakle, sada je u pitanju osveta za nešto sasvim treće, no policija ipak opet otvara to pitanje...

Mislim, halooo?

Ima li tko kakvu ideju, rješenje...

Koje korake može/hoće/bude poduzela policija...?

 

MOLIM VAS ODGOVOR... BILO KAKAV... HVALA...

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Napomena: postoji opravdana sumnja da je ta primljena poruka prepravljena na način da i dalje osane u inboxu... (osobe koje imaju više iskustva u tome potvrdile su u mogćnost).

Zanima me kako policija na temelju toga može ponovno maltretirati osobu, kad je prije skoro 2 godine kad je slučaj bio aktualan obavljen obavjeni razgovor s tom osobom i dalje se nikad tu osobu nije kontaktiralo u vezi istog. Njezin alibi su uzeli vjerojatno kao vjerodostojan, što li, ali ga koliko znam nisu ništa posebno ni provjeravali???.. da bi se nakon skoro 2 godine pojavila (????) ta dotična poruka. Inače, u poruci nema nikakve prijetnje!! Ne razumijem... zar policija ima bilo kakve koristi od poruke od prije 2 godine da bi - eto... možda riješila slučaj (šteta na objektu je u pitanju.)

 

Najljepše molim, ako netko imam kakav savjet, što poduzeti, da li se žalti za postupak policije, budući da ovo može ići u nedogled...

Molim savjet!!!

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Na postupak policije se uvijek možete žaliti, ali prema onom što ste opisali stajališta sam da je policija odradila svoj posao sukladno propisima i pravilima struke.

 

Naime radi se o izvidima zbog počinjenog kaznenog djela, a tijekom kojih se provjeravaju sumnjive osobe, a Vo ste očito sumnjivi jer ste prije dviej godine na neki način dali do znanja da biste vi mogli počinit kazneno djelo koje je počinjeno (ako sam dobro shvatio sadržaj SMS-a).

 

Dakle da policija nije obavila razgovor s Vama, to bi značilo da svoj posao ne rade dobro jer ne provjeravaju nasjsumnjivije osobe. Ovim ne kažem da ste vi počinitelj, vće da je postojala osnovana sumnja, ili osonova sumnje.

 

Glede prepravljanja SMS-a to se lako da provjeriti, ali mi se cini da vi tražite krivca u drugom za svoj SMS.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

  • 2 tjedna kasnije...

Utjerivaczakona je napisao:

 

Glede prepravljanja SMS-a to se lako da provjeriti, ali mi se cini da vi tražite krivca u drugom za svoj SMS.

 

Kako se ne radi o meni dakle ne o MOM SMS-u,nego mom prijatelju, vjerojatnoh bijah i malo nejasan jer prikazujem slučaj "iz druge ruke" (kao nadobudni brucoš prava :vrti: )

Dakle, prije 2 godine (za par tjedana...) počinjena je šteta na objektu, pri čemu policija (opet pričam iz druge ruke :misli: ) nije mogla ustanoviti kako je nastala... tada su oni obavili sve što su trebali (valjda, tako prijatelj kaže)... i to je stavljeno u neku ladicu, pretpostavljam...

Pa se nakon 2 godine "oštećenik" sjetio da je on primio poruku koja "bi mogla" ukazivati na motiv da ga mu je netko štetu nanio namjerno.

I opet policija uredno obavi posao, tu se slažem s vama...

No meni (a i drugima :misli: ) ostaje nejasno kako se može vidjeti je li ta poruka prepravljena i da li kao takva može ostati u inboxu ili ne: "hakeri" koji se kao kuže u mobitele kažu da može, policija kaže da ne, ali npr. nisu odmah uzeli mobitel s tom porukom i to provjerili :misli: ... nego eto tako... prvo su išli ponovno po informacije navodnom pošiljatelju poruke, a onda je u međuvremenu poruka (navodno greškom :misli: )- obrisana...

I što sad?

Ja onako laički pitam:

Zašto sporna poruka nije pokazana prije 2 godine kad je i navodno primljena i što sad na kraju, po meni - mome prijatelju bi se trebali ispričati :smijeh:

Dobro, šalu na stranu...

 

I još me nešto zanima, a vezano je uz temu, ali i općenito: kada policijska istraga ide "u zastaru", i da li svaki "novi trag" tu zastaru produžuje za isto vrijeme...?

 

Hvala unaprijed na odgovoru, nadam se da sam bio malo jasniji :misli:

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici

    No members to show



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija