Jump to content

Opomena pred ovrhu - help!!!!!!


laracroft21

Preporučene objave

Imam jedan problem......Unazad godinu dana moj ,sada bivši dečko je dizao kredit u "nekoj austrijskoj" banci,a ja sam mu jamac. Sve je ovjereno kod javnog bilježnika,međutim , taj se kredit ne vidi niti u jednoj banci. Na ugovoru kredita piše koliko me sjećanje služi njegovo ime i prezime i moje(npr.pero perić i maja majić su....)muči me ovaj I da nebi bilo da smo kao pola pola digli,jel ima to kakve veze? :-? Meni je prije par dana stigla opomena pred ovrhu da se u roku 15 dana mora podmiriti dug u protivnom se otkazuje ugovor o kreditu. Mene sad zanima,s obzirom da smo mi prekinuli,da li ja mogu sad dignut kredit i staviti administrativnu zabranu na jednu trećinu plaće da mi ne sjedne ovrha na plaću ?Šta je pametno napraviti da se "maknem" od njegovog kredita?bojim se ako dignem kredit u banci da mi uz njega ne sjedne i ovrha pa da duplo plaćam!Znam da nisam nimalo pametna što sam na to pristala, i da sam si sam kriva ali sam toliko jadna i očajna da ne znam šta da više radim... Molim Vas ako imate bilo kakav pametni savjet da mi pomognete jer ne znam izlaz.....Unaprijed zahvaljujem! :-o

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ako Vas banke nemaju registirane kao sudužnika/jamca,, ond abi kredit molgi dignuti, ali vodite računa da Vsam plaća bude opterećena do te mjere da druga ovrha(zabrana na plaći) ne može uzimati preostali dio plaće. Naime zaštićen je samo jedan dio plaće,a prostali može oduzimati banka temeljem zadužnice/ovrhe/zabrane.

 

Vi ste inače možda potpisali da ste solidarni dužnik, pa mogu birati koga će teretiti za dug, a obično "udare" na zaposlenog.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.

  • Temu je nedavno pogledalo   0 korisnika

    • No registered users viewing this page.
  • Korisnici koji su trenuto na stranici



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija