Jump to content

100.000 tema na Legalis portalu!  Nakon 16 godina od pokretanja ove stranice, dana 31.07.2019. na Legalis portalu je pokrenuta 100.000-ta tema. Time je na ovom portalu raspravljeno više od 100 tisuća pravnih pitanja, i to kroz 526.000 pojedinačnih objava korisnika. U ovom trenutku Legalis portal broji 90.700 registriranih korisnika.

dubravko1

DVOJNO DRŽAVLJANSTVO i osobno vozilo

Preporučene objave

Poštovani,

postavio bih jedno pitanje koje mislim da je jasno ali ipak je bolje pitati kompetentne ljude nego imalo nagađati.

Radi se o tome da imam dvojno državljanstvo BIH i RH s tim da sam rođen i živim u BIH i da tamo ostvarujem sva svoja prava poput zdravstvenog,primanja,glasanja itd(i tako je bilo uvijek nisam nikad odselio iz BIH) također mi je i osobno auto na BIH tablama,napominjem da u RH nisam prijavljen(ni boravište,ni prebivalište,ni bilo šta treće ako postoji) niti imam neka prava poput neke pomoći ili zdravstvenog,ne glasam u RH, niti imam bilo koji RH dokument sem domovnice i RH putovnice sa BIH adresom.

Zanima me da li sam ja u carinskom ili u nekom drugom prekršaju ako putujem u RH gdje imam dosta rodbine i gdje povremeno budem po 20 ili 30 dana?

 

Zbunjuje me malo jer sam zvao Carinu u Osijeku(tamo je valjda bio prvi slobodan agent na besplatnom telefonu od Carine 0800 12....) gdje mi je ovlaštena dužnosnica za ta pitanja rekla da ako sam u RH bez obzira na sve ove gore navedene okolnosti duže od 15 dana da bi trebao prijaviti carinskoj upravi za vozilo, kao razlog boravka,ne da plaćam carinu nego kao da znaju da sam tu,otprilike tako nešto...to mi se činilo nelogično pa sam potom zvao Zagreb.

 

Dakle,potom sam nazvao Centralnu Carinsku pravu u Zagrebu(na službeni centralni telefon 01/6......) pa su me prespojili i rekao mi je ovlašteni dužnosnik iz Carine za ta pitanja da je sve čisto i da ako ne boravim duže od 83 dana u kontinuitetu(ako bi bio duže od 83 dana u kontinuitetu tad bi trebao prijaviti boravište) i ako sva svoja prava ostvarujem u BIH a ne ostvarujem nikakva prava u RH nisam u apsolutno nikakvom prekršaju i da nemam obvezu bilo kakvog prijavljivanja vozila........

 

Uz dužno poštovanje čini mi se da je službenica iz Osjeka malo pogriješila i da je potpuno nelogično da ljudi sa dvostrukim državljanstvom imaju veće komplikacije od stranaca u RH i da je ispravno šta mi je rekao gospodin iz Zagreba iz Centralne Carinske uprave.

 

Zamolio bih Vaše mišljenje?

Unaprijed zahvaljujem,lijep pozdrav svima :)

Podijeli ovu objavu


Link to post
Podijeli na drugim stranicama

Registrirajte se kako bi mogli sudjelovati u raspravi

Da bi postavili pitanje ili objavili komentar trebate biti naš korisnik.

Izradite korisnički račun

Izradite svoj korisnički račun na ovoj stranici. Lako je, potpuno besplatno i trajno!

Registrirajte se

Prijavite se

Već imate korisnički račun? Prijavite se ovdje.

Prijavite se sad
×