Jump to content

karlo11

Korisnik
  • Broj objava

    17
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je karlo11 objavio

  1. Novi star laseri na stalku to jest tronošcu imaju kameru i mali printer,kad ti snimi brzinu odmah te i uslika, i nemora te zaustaviti,dobiješ čestitku,
  2. Nema tu nikakve bombe sa moje strane, govorim vam činjenice kako je, čin je nadnarednik, otišo u mirovinu 2008 godine .prof. mirovina 80 rat-20 civilno i nakon dugo vremenu ostvario Hrvi 30% PTSP te mi mirovina obračunata sada po novom koeficijentu 1,85
  3. Evo ja sam ove godine malo popravio mirovinu,pošto sam dobio Hrvi za stalno 30 %. 2008 sam otišao u vojnu invalidsku mirovinu, profesionalna 80 rat 20 mir,sa koeficientom 1,50,predao sam zahtjev za preračun mirovine pošto sam bio dragovoljac i pripadnik specijalne policije, došlo mi je riješenje sa novim koeficijentom 1,85 i mirovina mi je podignuta za cca 1.400 kuna
  4. Izvini ,ali kad si spomenuo ovaj faktor,dali sam ja 2008 kad sam išao u mirovinu trebao u startu imati 1,85 pošto sam bio u specijalnoj cijelo vrijeme rata.a ja sam u startu imao 1,50 lijepo piše na rješenju.
  5. Vidim u ovoj temi da kolege većinom spominju omjer rat mir,ali još nitko nije pitao za visinu boda, pa ću odgovorit.kada sam išao u mirovinu 2008 godine polazni faktor boda mi je bio 1,50 pošto nisam mogao ostrvarit rvi, omjer rat mir je 80-20 profesionalna,kada sam dobio rvi za stalno prošle godine predao sam zamolbu u mirovinsko na novi obračun ,oni su zaprimili zamolbu i još uvijek čekam, moj kolega iz iste postrojbe predao je mjesec dana ranije papire u mirovinsko i drugi mjesec je dobio novi izračun mirovine po koeficijentu 1,85 koji mu je povećeo mirovinu za cca 1.500 kuna.
  6. Sory šta pitam ,kako se uopće predaje taj zahtjev i kome?
  7. Nije mi to uopće jasno, pa ja dobivam mirovinu i invadlininu preko pbz-a, nitko mi nije uvjetovao da mora bit neka posebna banka.
  8. zaboravio sam navesti da sam bio pripadnik specijalne policije,kad sam išao u mirovinu bio sam policajac specijalac i dobio sam čini mi se pretvoreno u vojni čin za tri čina gore,stožernog narednika,a moji kolege koji su tada ostvarili RVI, sa stožernog narednika pretvoreno im je u satnika, zato sam postavio ovo pitanje jer to me sve malo buni pošto znam da se je od tada zakon drastično promijenio, a ja nisam mogao ostvariti RVI zbog Kosoričinog zakona , dok ga Medved nije maknuo.
  9. Pozdrav, vidim da je na ovu temu bilo svega,ali mene konkretno zanima, u mirovini sam 14 godina, invalidska vojna mirovima 80% vojni dio 20% civilni, profesionalna nesposobnost,čin stožernog narednika, prošle godnine u 11 mjesecu dobio RVI trajno 30%. e sada dali se meni mjenja čin u satnika ili ostaje isti.
  10. neznam dali se je nešto mjenjalo u zakonu,prije je bilo da osiguranje isplati štetu a onda potražuju lovu od vozača ako je bio pod utjecajem alkohola.
  11. Evo ,samo da se nadovežem na post, ja sam imao RVI 30% privremeno rješenje, i krajem 9 mjeseca su me zvali na drugostupanjsku i dobio trajno 30%,a rješenje sam dobio krajem 11 mjeseca.
  12. sve je to mit, policajcu je svejedno hoćeš ti pričati ili se branit šutnjom,hoćeš li odbit potpisati nalog ili ne,a najviše vole ljude koji se bahate i misle kako su oni u pravu,,ako nemogu utvrditi identitet vozača, to jest ako nemate nikakve dokumente na uvid,onda ćete se malo družiti u postaji dok se vaš identitet ne utvrdi, i jako dobro će vam se zaračunati izgubljeno vrijeme utvrđivanja identiteta.
  13. bilo bi najbolje njima prikazat uplatu,tako sam bar ja uradio,nakon plaćanja kazne, odrezak uplate sam odnesao u postaju prometne policije oni si iskopirali i vratili mi odrezak uplate.
  14. Temelj dokazivanja nije na meni kao okrivljeniku vec na tuzitelju, odnosno tom policajcu/ mupu? Da li sam u pravu, ako znamo da je u prekrsajnom pravu, koje se primjenjuje u RH, onaj koji tuzi duzan dokazati tvrdnju, u kojoj stavlja na teret meni eventualni prekrsaj? Kako je to moguce dokazati doticnom tuzitelju, ako znamo da je nemoguce priloziti bilo kakve dokaze, jer ih nema? Jeste li dobili zapisnik o očitovanju brzine, ako jeste to vam je dokaz za sud potpisali vi njega ili ne.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija