Jump to content

mustang11

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Koliko ja znam ta prava zastarjevaju nakon 3 godine od smrti ostavitelja..
  2. Djed je umro i ima ženu i kćer iz prvog braka. svaki su dobili po pola nasljedstva. Sada je prošlo dvije i pol godine i saznao sam da se njegova kćer mogla proglasiti nedostojnim nasljednikom jer živi u Kanadi 40 godina, zadnji put u Rh je bila prije 7 godina i nije se uopće brinula o ocu koji je bio bolestan zadnje tri godine nego ja("nasljednik se teže ogriješio o zakonsku obvezu uzdržavanja prema ostavitelju ili mu nije htio pružiti nužnu pomoć") Jel se ona može proglasiti sada nedostojnim nasljednikom i da izgubi pravo na ovu 1/2 imovine??? Koliko sam saznao sud na to ne pazi po sl. dužnosti nego po prigovoru a mi nismo to znali kod ostavinske rasprave nego smo vjerovali da kad smo rekli da živi u Kanadi da ako je to razlog da nema pravo na nasljedstvo bi nam sudac tj. bilježnik priopćio. Napominjem da ni tada nije došla na raspravu nego njezina opunomoćenica. Djed je umro 15.10.2005.g. Hvala na brzom odgovoru.
  3. Koliko ja znam ne...onda bi i policajci i vatrogasci kao i ostali s "beneficiranim stažom" imali sva ta prava
  4. Dug je 200000 kn a troškovi privatne tužbe bi bili veći???
  5. Od kuda to?? Ne kažem da nije točno nego me samo zanima.. Zakon o radu samo o tome kaže: Prava majke u slučaju djetetove smrti Članak 71. Ako radnica rodi mrtvo dijete ili ako dijete umre prije nego što je prošao rodiljni dopust, ona ima pravo nastaviti koristiti ro­diljni dopust onoliko vremena koliko je, prema nalazu i mišljenju ovlaštenoga liječnika, potrebno da se oporavi od poroda i psi­hič­ko­ga stanja uzrokovanoga gubitkom djeteta, a najmanje 45 dana, za koje joj vrijeme pripadaju sva prava na temelju rodiljnoga dopusta.
  6. 1. da 2. da 3. samo ako ste to ugovorili u ugovoru o radu ili kolektivnom ugovoru
  7. Ja mislim da imate pravo puni godišnji za 2007 ( koliko sam shvatio to je 18 dana) i za 2008 razmjeran dio za ova dva mjeseca - 3 dana. Ali morate znati da vam budući poslodavac mora priznati to pravo ukoliko sklopite ugovor o radu u roku 8 dana od prestanka radnog odnosa..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija