Jump to content

neno.davis

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Tužan
    neno.davis je dobio reakciju od bobo4 u Prijava pučkoj pravobraniteljici protiv zatvora   
    Na kraju njihovog odgovora pise "nase vas stajaliste ne obvezuje i mozete dalje poduzimati korake ukoliko smatrate da su vasa prava povrijedena". Mislim prava su ocito povrijedena, ali koja je onda njihova svrha? Oni samo ponavljaju isti odgovor lazan odgovor koji dobiju od zatvora? Mislim zasto ih mi placamo?
  2. Sviđa mi se
    neno.davis je reagirao na mkey u Stigla uplatnica na 240kn i dopis HRT-a   
    Čl. 34 zakona o HRT.
    Dakle, vlasnik ili posjednik.
    Nisam baš siguran za ovo "poziv na sud" do kojeg vjerojatno neće doći, nego samo može sjesti neka ovrha (na koju onda valja uložiti prigovor zbog nepostojanja bilo kakve ugovorne obveze ali to s ovakvim parafisklanim nametima bude vjerojatno čupavo).
    Alternativno, ako HRT preda na sud "optužni prijedlog" onda bi od suda moglo doći rješenje kako ste "dužni" platiti kaznu, do 1000 KN. To isto u velikoj mjeri ovisi o tome na kakvog suca naletite, ima srećom korektnih sudaca koji ne žele baš sudjelovati u ovakvim svinjarijama.
    U mom slučaju je od primanja te obavijesti do odbacivanja "o(p)tužnog prijedloga" prošlo preko dvije i pol godine. Ali ja to shvaćam kao avanturu, ne kao tlaku. Pravo i sloboda se mora po definiciji stalno braniti, nemamo tu alternative.
  3. Hvala
    neno.davis je reagirao na Ananaska u Broker za trgovanje stranim valutama je imao prekid mreze   
    Potpisao si ugovor s njima, pa pogledaj odredbe o riziku i odgovornosti. 
     
  4. Sviđa mi se
    neno.davis je reagirao na Spitfire u Kazneno dijelo ili prekrsaj?   
    Uništavanje zastave RH je određeno Kaznenim zakonom (čl.349), no kako je naglasak na "javnim", pravno se javnim mjestima može smatrati i mjesto izloženo pogledu javnosti pod što spadaju i privatni posjedi. No moguće je da s obzirom na sve relevantne činjenice sud takovo što svrsta pod prekršaj.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija