Jump to content

Stigla uplatnica na 240kn i dopis HRT-a


IgorGrozni

Preporučene objave

Pozdrav,

vidim da je na ovu temu puno različitih odgovora, te sam se pogubio iskreno. Zanima me sljedeće...

Stigla mi je uplatnica od HRT-a i zanima što sada činiti. Da li ignore totalno ili pisati neki prigovor ili sl.?

Ništa potpisano, bez osobne, ništa.

Nije ušao u stan, ima ime i prezime sa zgrade. Mala zgrada, 6 stanova i privatni ulaz. Da li je prekršio zakon neovlaštenim ulaskom na posjed, jer naravno nisu pozvani.

Sve imam službeno, od moba, laptopa i vozila. Moje je jedino vlasništvo motor.

Svaka pomoć je dobrodošla.

Slika u prilogu.

Lp

Screenshot_20221110_112552.jpg

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Čl. 34 zakona o HRT.

Citiraj

Svatko tko ima u vlasništvu ili posjedu radijski i televizijski prijamnik odnosno drugi uređaj za prijam radijskog ili audiovizualnog programa (u daljnjem tekstu: prijamnik) na području Republike Hrvatske koje je pokriveno prijenosnim signalom dužan je HRT-u plaćati mjesečnu pristojbu utvrđenu člankom 35. stavkom 2. ovoga Zakona, osim ako ovim Zakonom nije drugačije određeno.

Dakle, vlasnik ili posjednik.

Nisam baš siguran za ovo "poziv na sud" do kojeg vjerojatno neće doći, nego samo može sjesti neka ovrha (na koju onda valja uložiti prigovor zbog nepostojanja bilo kakve ugovorne obveze ali to s ovakvim parafisklanim nametima bude vjerojatno čupavo).

Alternativno, ako HRT preda na sud "optužni prijedlog" onda bi od suda moglo doći rješenje kako ste "dužni" platiti kaznu, do 1000 KN. To isto u velikoj mjeri ovisi o tome na kakvog suca naletite, ima srećom korektnih sudaca koji ne žele baš sudjelovati u ovakvim svinjarijama.

U mom slučaju je od primanja te obavijesti do odbacivanja "o(p)tužnog prijedloga" prošlo preko dvije i pol godine. Ali ja to shvaćam kao avanturu, ne kao tlaku. Pravo i sloboda se mora po definiciji stalno braniti, nemamo tu alternative.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Ne mogu me ovršiti bez sudskog rješenja. Sud je sud, HRT nije izvršno tijelo.  Čekam poziv od suda i samo od suda ću preuzeti poštu kako je i rekao Sivko.

Ovi harač gang nemaju nikakav dokaz, nego riječ protiv riječi. Pročitao sam do sada čudesa i oslobađajuće slučajeve itd.

Svi isto kažu: "na taj i taj dan nisam bio u posjedu navedenog uređaja. Od tužitelja molim dokaze o datumu nabave navedenog uređaja."

A to nemaju i ne mogu dokazati ničime.

Link to comment
Dijeli na drugim stranicama

Uključi se u diskusiju

Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.

Posjetitelj
Odgovori na ovu temu...

×   Zalijepili ste sadržaj sa formatiranjem..   Ukloni formatiranje

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Vaš je prethodni sadržaj vraćen..   Očisti

×   Ne možete direktno lijepiti slike. Prenesite ili unesite slike iz URL.



×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija