Jump to content

jurica 1972

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. doktor opće prakse ,može vam samo dati povjest bolesti. sve druge nalaze od specijaliste šaljete-ili na mirovinsko, ako imate HRVI za stalno, za mirovinu ili zahtjev za priznavanje HRVI u područni ured ministarstva branitelja.
  2. ako želite u mirovinu,prikupiti sve papire i predati na mirovinsko. tu vas čeka još jedna komisija.
  3. znači,nisam siguran-dodatak od 206 kn ili kojeficijent koji se množi sa osobnim bodom i brojem dana kod izračuna vojnog djela. imam čin narednika i u izračunu ne vidim veliki pomak na visini mirovine. -najveću stavku nosi broj dana u borbenom sektoru -gardiska brigada,specijalna policija -dragovoljac. -godine staža
  4. https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2023_03_27_467.html 206 hrvatskih kuna kod izračuna osnovice!!!
  5. mislim da< ne igra veliku ulogu u izračunu ,časnički visoki nose težinu u izračunu,dočasnički nemaju veliku težinu kod izračuna mirovine.viši ispektor ,mislim da spada prevedeno u vojni ,dočasnički. prevedeno -mala je to prevaga kod izračuna nek ispravi netko ko ima sličan slučaj.
  6. za dobivanje HRVI za stalno,potreban je period od 2-3 godine. najprije ide privremeno ,posle toga stalno. lječenje mora biti konstantno ,nalazi ,dnevna bolnica,psiholozi. tek nakon dobivanja stalnog HRVI ,predaje se zahtjev na HZMO. PROCES TRAJE DUGO !!!!!!
  7. https://www.mirovinsko.hr/hr/hrvatski-branitelji-iz-domovinskog-rata/302
  8. Prošao sam zadnje vještačenje na HZMO ,mislim da su mi rekli da sad to ide na MB. Oni sad donose odluku? Čekam ima 2 mjeseca na odgovor. A s tim ide možda i mirovina. Od trenutka predaje zahtjeva za mirovinu na HZMO ,poziv se čeka oko 4-6 mjeseci. Kod mene trajalo 1 godinu. Razlog ako nije kompletna dokumentacija,na to se mora paziti
  9. Oslobođeni ste od sudjelovanja u troškovima zdravstvene zaštite iz obveznoga osiguranja ako ste: hrvatski ratni vojni invalid (HRVI) hrvatski branitelj s utvrđenim oštećenjem organizma od najmanje 30 posto član obitelji smrtno stradalog hrvatskog branitelja za vrijeme korištenja obiteljske invalidnine član obitelji nestalog hrvatskog branitelja za vrijeme korištenja naknade u iznosu obiteljske invalidnine dijete smrtno stradalog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata ili dijete nestalog hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata kojem je prestalo pravo na obiteljsku invalidninu odnosno novčanu naknadu u iznosu obiteljske invalidnine ako ste: nezaposleni i ako ste za vrijeme korištenja obiteljske invalidnine odnosno novčane naknade u iznosu obiteljske invalidnine ostali bez roditeljske skrbi drugog roditelja ili je nastupila smrt drugog roditelja ili dok ste korisnici novčane naknade za nezaposlene hrvatske branitelje iz Domovinskog rata i članove njihove obitelji. Za ostvarivanje prava, Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje izdaje vam zdravstvenu iskaznicu koja nosi oznaku „HB“, a koja zamjenjuje postojeću zdravstvenu iskaznicu obveznog zdravstvenog osiguranja i dopunskog zdravstvenog osiguranja.
  10. predao prije 9 mjeseci papire na HZMO ,nema još poziva na vještačenje. strpljen spašen. zvao sam ih ,odgovor,dokumentacija je na vještačenju.
  11. svako stjecanje dionica i držanje manje od 2 godine podliježe porezu na kapitalnu dobit. ako je porast cijene i dobit veća od 100 kn tek tada se plaća porez od 10% tu ie i prirez zavisi od grada. dividenda se automatski oporezuje i dobiva se netto na račun . sve nejasnoće dodatno objašnjavam....
  12. Da li zna netko ,koliko dugo treba da prođe vremena da vas pozove komisija sa HZMO za ocjenu radne sposobnosti. Predani papiri za mirovinu. HRVI 20% trajno. predani papiri prošle godine 12 mjesec.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija