Jump to content

marinica21

Korisnik
  • Broj objava

    16
  • registrirao se

Nedavni posjetitelji profila

52 pregleda profila
  1. Pa u principu, ponudilli su mi drugu poziciju u firmi, za koju sada trenuto radnika ne trebaju, ali će trebati za par mjeseci i kao tada će mi dati ponovno veću poziciju. Ali to nije na papiru.
  2. Danas mi je nakon nekoliko mjeseci ponuđen novi ugovor, sa manjom pozicijom i naravno manjom plaćom. Objašnjeno mi je da mogućnost napretka postoji unutar godine dana, te da će mi, shodno promjenama, u što skorijem vremenu, ponuditi novi ugovor s većom plaćom. Dok se to ne dogodi, nude mi novi ugovor kao i što sam napisala, s manjon pozicijom i manjom plaćom. Moram li ja to potpisati?
  3. Pozdrav, evo mali update moje situacije. Kolegica se vratila s porodiljnog, moj ugovor je ostao netaknuk, samim time i plaća. Međutim, ona radi raspored rada, a ne voditelj odjela. Zadnjih dva tjedna sam stalno slobodna, dala mi je da u dva tjedna radim 3 dana, sve ostalo sam slobodna i idem u minus sate. Zanima me, koliko me poslodava može “bacit” u minus sate? Prošli tjedan uopće nisam radila, ovaj tjedan radim dva dana, idući dva dana. Žalila sam se voditeljici, njen odgovor je da svi imaju minus sate pa tako i ja te da ne pravi ona raspored nego njena zamjenica. Razgovarala sam sa ljudskim resursima, kolegica tamo je stala na stranu poslodavca naravno, uz odgovor da posla jednostavno nema toliko da bi svi radili. Meni trenutno zbog djece slobodni dani odgovaraju, ali plaća će mi biti znatno manja jer neću imati apsolutno nikakve dodatke na plaću (smjenski rad, rad nedjeljom itd.)
  4. Pozdrav, da ne otvaram novu temu, pitat ću ovdje. Kupila bi auto iz oglasa, auto je u drugom gradu. Uplatila sam depozit po ponudi, a ostatak će novca dati prijatelj koji ide po auto umjesto mene jer sam bolesna. Zanima me, kakvu punomoć mu moram dati da on auto registrira, odradi tehnički i prepiše na moje ime? Osobnu ću mu naravno dati, a na internetu nalazim samo punomoć za upravljnje tuđim vozilom u inozemstvu. Ovdje se radi konkretno o Zagrebu i Sl. Brodu. Hvala
  5. Pozdrav svima, molim za savjet glede online kupovine. Putem webshopa kupio sam mobitel. Prilikom plaćanja odabrao sam opciju plaćanja na 12 rata. Dobio sam potvrdu narudzbe i mail da će uređaj isporučiti u paketomat. Uređaj je došao kroz dva dana, na kućnu adresu. Otpakirao sam uređaj i postavio za korištenje. Prilikom instaliranja mobilnog bankarstva, skužio sam da je trgovina karticu teretila jednokratno, a ne na 12 rata, kao što sam odabrao prilikom kupovine. Uređaj nebi kupio, da sam znao da će mi odjednom skinuti 900 EUR. Trgovinu sam zvao i tražio da storniraju i naplate na rate što tvrde ne mogu nego tek kada uređaj vratim. Tada bi oni navodno stornirali, ponovno naplatili i poslali. Imam li pravo vratiti uređaj i tražiti povrat novca, iako sam uređaj otpakirao i koristio? Hvala
  6. Hvala Vam puno na odgovoru. Osobno, ne znam što bi mi manje odgovaralo - smanjenje plaće ili manja pozicija. Godinama radim u ovoj firmi i nekoliko puta sam preskočena za unaprjeđenje. Kolege koji su nakon mene zaposleni, napredovali su prije, a nemaju niti bolje znanje niti im je do posla stalo u pola kao meni. Ovu sam poziciju zaslužila i ne želim nekome dati gušta da me ovako tretira.
  7. Nisu, međutim, voditeljica odjela je u nekoliko navrata komentirala drugim zaposlenicima kako će me premjestiti u drugi odjel u kojem je, po sistematizaciji, posao teži, a plaća znatno manja od moje trenutne. Meni osobno, za sada ništa nije ponudila, čak nijti spomenula da se kolegica vratila s porodiljnog (koristi GO).
  8. Postovani, Usljed odlaska kolegice na porodiljni, ponudjeno mi je unaprjedjenje na njenu poziciju. Ugovor sam potpisala, no, zacudilo me da je na neodredjeno zbog pretpostavke da ce se kolegica vratiti. U ugovoru ne pise da sam na poziciji do njenog povratka, iako sam bila uvjerena da ce to biti jedna od stavki. Voditeljica odjela nije rekla da cu po isteku njenog porodiljnog biti degradirana, odnosno vracena na svoju staru poziciju. Sada, kada se ona vratila, tvrde da mi je dano do znanja da sam na zamjeni, te da sam isto trebala pretpostaviti. Sto u ovoj situaciji uciniti ukoliko ne zelim pristati na smanjenje place i promjenu pozicije? Ne zelim kolegici uzeti poziciju, medjutim smatram da degradiranje nisam zasluzila te da am posao dobro obavljala. Kako se postaviti u ovoj situaciji? Hvala.
  9. Hvala na odgovoru. To sam htjela čuti jer stalno mislim da živim u tom stanu nelegalno i da me policija može potjerati.
  10. Dakle, moźe li se ugovor o najmu potpisati na daljinu?
  11. Radi se o kući, a ne o zgradi. Da, samo pas ne hoda samo po privatnom nego i po javnom. U naselju gdje roditelju žive, kazne se naplaćuju za nenošenje povodca.
  12. U ugovoru ne stoji da se produzuje po isteku, vec samo da se potpisuje na period od godine dana. U slucaju da imam ugovor, mogla bi eventualno zvati policiju kada prave buku ili kada pustaju psa da trci po tudjim dvoristima. Njihov stanodavac je upoznat sa situacijom jer se drugi susjed vec zalio. Zna da psa hoda bez povodca kao i da u ranim jutarnjim/kasnim vecernjim satima prave buku. Isti taj stanodavac je mene pitao smetaju li ti isti ljudi meni, na sto sam rekla da mi smeta buka i pas. Razgovarao je s njima medjutim, nista se od tada znacajno promijenio nije. Buku i dalje prave, doduse malo manje. Pas i dalje hoda uokolo bez povodca, a glazbu i dalje pustaju u kasne vecernje sate.
  13. Pozdrav, nakon godinu dana, istekao mi je ugovor o najmu. Stanodavac mi je putem maila napisao da želi produžiti ugovor, no trenutno ne dolazi u Hrvatsku zbog bolesti. Stranac je i ne živi u Hr. Zanima me stoga, može li se ugovor o najmu sklopiti na daljinu, odnosno na koji način, ukoliko je najmodavac spriječen doći. Volila bih ugovor potpisati što prije. U susjedstvo su doselili novi susjedi. Konstantno puštaju glasnu glazbu iza 22h, deru se na djecu prije zore, psa bez povodca puštaju da trči uokolo. Zamoljeni su da to ne rade, nisu ništa poduzeli. Njihov najmodavac upoznat sa situacijom, vjerovatno je razgovarao s njima što ih je dodatno naljutilo pa sada sve ovo rade još više. Bez ugovora, ne mogu ništa. Očajna sam. Hvala unaprijed svima na pomoći.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija