Jump to content

Nilante

Korisnik
  • Broj objava

    9
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Možda i postoji kod nekih poslodavaca, ako su tako odredili svojim pravilnicima ili kolektivnim ugovorom. Ali općenito govoreći - ne, ne postoji.
  2. Iz upute sa sajta, skroz pri dnu, da se po meni zaključiti da preuzimanjem na toj aplikaciji se dostava smatra završenom. Čak i u slučaju nekih tehničkih problema sa formatima, smatra se dostavljenim. No može se obavijestiti sud i zatražiti ispravan format tj. ponovno slanje.
  3. Pozdrav! Za novi prirez u Zagrebu stoji da stupa na snagu 1.1.2024. Znači li to da se plaće za 12.mj. 2023. obračunavaju sada u prvom mjesecu po toj stopi ili se tek za zarađeno nakon 1.1.2024. obračunava novi postotak?
  4. Ja bi razmišljala kako dokazati da su nevjenčani supružnici. Istražila kada i kako je taj status mogao biti ostvaren, po zakonu od koje države. Određena prava su EU prava, a određena ovise od države do države. Ako čitate engleski ima nešto informacija o priznavanju i registraciji braka na stranicama EU: https://europa.eu/youreurope/citizens/family/couple/marriage/index_en.htm Koju osnovu ima gospođa za adresu gdje je prijavljena?
  5. Nilante

    Pomoc

    Imali ste određeni uvid u situaciju, određene dokaze koji ukazuju na utemeljenost pritužbe. Tako da bi ja razmišljala u smjeru savjetovanja s odvjetnikom koju ste razinu dokaza uopće u mogućnosti ali i u obavezi dostaviti kod pritužbe.
  6. Poštovanje, tražim jednu ili više osoba voljne pravno savjetovati o jednoj ili više tema. Lokacija Zagreb. Ugovoru o smještaju u dom za starije osobe iz pozicije jamca Zanima me koliko je problematična pozicija jamca u slučaju loše volje onog koji ima na ovaj način smještaj i brigu Ugovoru o ustupu i raspodjeli imovine za života iz pozicije nasljednice Želja mi je urediti odnose na zajedničku korist O prometnoj nesreći gdje je policijski auto udario pješaka, prešao preko stopala i nanio tešku tjelesnu ozljedu Molim kontakt privatnom porukom. Hvala!
  7. S obzirom na poslijedice po psa, do udarca je došlo. A gdje je došlo do udarca nema dokaza, ali nije izvjesno da se osoba kretala nogostupom (ako postoji) već da se pas kretao cestom. Vjerojatno će Vam se spočitnuti da ste bili obavezni imati nadzor nad psom.
  8. Poštovanje, Molila bi neki uvid u zaštitu od kršenja ugovornih obaveza a i u osnove obveznog prava. Potpisan je ugovor za smještaj starije osobe u dom. Potpisnici su korisnik, jamac i dom. Korisnik ima obavezu plaćanja svog smještaja i za to ima dovoljne prihode (zauzeće mirovine cijenom doma je 46%). Supotpisnik tj. jamac odgovara za obavezu korisnika za sve troškove. Korisnik nije bio primoran uspostaviti plaćanje trajnim nalogom, a jamac nije uspostavio nikakve mjere svoje zaštite od zlouporabe ugovora. Na ugovor je stavljena potvrda o ovršnosti. Pitanja: Za slučaj da korisnik doma odluči ne plaćati svoj smještaj, ima li obveznik uzdržavanja / jamac platac / supotpisnik ugovora način otkazivanja potpisanog ugovora? Kod ovršnosti se korisnik i jamac spominju bez eksplicitnog navođenje poretka po kojem se potražuje, da li to znači da implicitno prvo korisnik biva ovršen pa onda jamac? Supotpisnik u ovom slučaju nije obveznik uzdržavanja osobe po zakonu. Lijep pozdrav!
  9. Pozdrav, Nisam pravnik ali mogu odgovoriti na ovo, kako bi brzo dobili odgovor. Ukratko od poreza ste oslobođene. "Porezno oslobođenje primjenjuje se na darivanje i nasljeđivanje između bračnih drugova, potomaka i predaka u uspravnoj liniji i na posvojenike i usvojitelje koji su s darovateljem ili ostaviteljem bili u takvom odnosu. Darovanje i nasljeđivanje između roditelja i djece, djedova, baka, unučadi i praunučadi je uspravna linija srodstva, pa se primjenjuje porezno oslobođenje, ali darovanje i nasljeđivanje u pobočnoj liniji (braća, sestre, ujaci, stričevi i dr.) nije oslobođeno." Izvor: lidermedia.hr
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija