Jump to content

nemozetotako

Korisnik
  • Broj objava

    87
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

226 pregleda profila

Postignuća

  1. Pa kako da ih onda natjeram da uzmu u rad žalbu staru 3 godine? Kad nastupa zastara? Ne želim da dođe do zastare.
  2. Visoki prekršajni sud ne rješava moju žalbu iz 2021. Dvaput su mi odgovorili da još nije došla na red. Da li je to normalno? Kome se mogu žaliti na Visoki prekršajni sud? Da li šaljem žalbu na Visoki kazneni sud ili na Vrhovni sud RH? Kome da se žalim?
  3. Bi li mi netko htio objasniti u detalje točnu proceduru kako se spis šalje na drugostupanjski sud nakon zaprimljene žalbe na presudu, i nakon što su sve dostavnice zalijepljene u spis? Jedino što znam je da se sud bira nasumično, ali ne znam ni jedan drugi detalj. Znači, što se konkretno radi i kako, od tipkanja u programu do zamatanja i slanja na poštu ili kamo već? Ako netko zna.
  4. Ok. A ako je on zaposlenik suda koji ne radi po zakonima, mogu li ga prijaviti inspekciji rada?
  5. Da, nažalost to je istina. Jedino ako ste prvo najavila da snimate, sve nakon te najave se može koristiti na sudu.
  6. Misterija je riješena, pa molim da se obriše ova tema. Ionako mi nitko nije odgovorio. Ako nekog zanima: to je "6-znamenkasti pristupni broj kartice (CAN) za uspostavu veze provjerom vjerodostojnosti lozinke (PACE)", tj. nešto poput CCV na bankovnoj kartici, i dobro je prelijepiti izolir traku preko prije nego nekome date da si kopira osobnu. Eto.
  7. Postoji li to? Mogu li, umjesto da tužim RH, tužiti suca osobno, za nemar i jer ne radi prema zakonima?
  8. Zna li netko što predstavlja ovaj broj u donjem desnom kutu na novoj osobnoj iskaznici? MUP mi ne odgovara na mail, zato ovdje pitam. U čl. 2 st. 5 Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o obrascima i evidenciji osobnih iskaznica te organizacijskim, tehničkim i sigurnosnim mjerama u postupku izdavanja osobnih iskaznica (nn.hr) piše da je to "pristupni broj kartice". Što je to? Tko i gdje pristupa s tim brojem kartici? Da li je to nešto interno za MUP (kao lozinka), ili ja nešto ne znam?
  9. Da, kazneni, sve je to bilo u siječnju - i žalba i sud poslao žalbu tužiteljima, rok za odgovor na žalbu je istekao (pisalo je da imaju 8 dana za odgovor). Koliki je rok za slanje spisa na drugostupanjski sud? Što da napravim, osim slanja požurnica i žalbi drž. sudbenom vijeću i predsjednici suda, jer se na to nitko ne obazire? Prosvjedom mogu privući medije i napraviti pritisak na sud, kad već ne mogu normalnim putem, ili ne znam kako više. Ne želim da predmet čeka 6 mjeseci da se pošalje, nego želim da sudac otpravi predmet odmah, nema šta predmet čekati. Osim toga, ne piše na e-predmet da je podnesena žalba, a trebalo bi pisati. Zašto tamo ljudi primaju plaću, još su tražili i povišice, a ništa ne žele raditi. Sramota.
  10. Presuda je izrečena, žalba predana i poslana tužiteljima, istekao je rok za odgovor, i sad sudac ne šalje spis na drugostupanjski sud, a u e-predmet piše da nema žalbe. Čini se kao da želi pustiti da predmet ode u zastaru. I da, bilo je osnova i za izuzeće, ali sad je kasno. A ako dođu novinari (jer ih možda pozovem) da me pitaju zašto prosvjedujem, da li ih i onda "zaboli uho"?
  11. Smijem li napisati na transparent "SMJENITE SUCA (ime i prezime suca)"?
  12. Smijete. Poslodavac neka izvoli pratiti propise iz poslovanja. Ako želite na Revolut, onda Vam mora isplatiti na Revolut.
  13. Dakle, najavljeno je snimanje, na početku rasprave je sudac izgovorio riječi poput "snimka se smatra tajnom i smije se koristiti samo za potrebe sudskog postupka", a rasprave su javne. Zašto se ne bi smjelo javno objaviti snimke, ako su rasprave ionako javne i mogao je bilo tko doći promatrati raspravu?
  14. i zanima me na koga naslovljavam tužbu. Tužba će biti zbog postupanja suca u kaznenom postupku, pa ne znam da li je isti postupak kao kod tužbe zbog suca u nekoj upravnoj parnici. Kome šaljem tužbu?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija