Jump to content

ananan

Korisnik
  • Broj objava

    21
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. Iako ste 13 godina u braku, a vaša je supruga stekla suvlasništvo nad stanom u kojem živite, obzirom na način na koji je stan stečen a to je nasljeđivanjem, stan ne predstavlja bračnu stečevinu, pa nemate pravo udjela u istom. S toga živite u tuđem stanu s voljom vlasnika da tamo niste. Ako suvlasnici to budu zahtjevali morati ćete iseliti.
  2. Treća radnja u veljači je opet bio sličan kao i ranija treća radnja s prethodnog roka. Ovaj puta gdja radnica je dobila otkaz ugovora o radu na "ruke" i ona je tvrdila da ga nije zaprimila a poslodavac da ga jest zaprimila i ponudio je kao dokaz dva svjedoka.Vrijeme primitka otkaza bilo nam je bitno jer je ista podnjela zahtjev za zaštitu prava radnika,ali očito prekasno. Sad se kao prvo postavilo pitanje može li poslodavac dokazivati uručivanje otkaz ičim drugim osim dostavnice - odgovor je bio da može i svjedocima. Onda je zahtjev bio podnesen prekasno, pa se postavilo pitanje treba li odbaciti tužbu kao nepravovremenu ili nedopuštenu? Ali ono što mi govore suci da stalno svi griješimo je da ako odbacujemo tužbu ne ulazimo u meritum spora i u tom pogledu ne obrazlažemo dokaze. Tako da ova varijanta presuda o meritumu i rješenje o odbacivanju u istom predmetu? Njeznam nikad vidjela I da navodno u svim spisima stave nam po jednu kvakicu da vide da li mi to razumijemo, npr. u kaznenom uhićenje ali za drugo djelo, u gradjanskom priznanje osnove ali ne i visine ( pa tu ne treba obrazlagati osnovu i provoditi dokaze ako je nesporna) uglavnom g r o z o t a
  3. Vi nastavite viđati dijete i nadalje, ne zaboravite je ne opterećivati problemima vas i bivše supruge i vremenom će se situacija kao i kod svih sličnih situacija smiriti. A sa bivšom suprugom se pokušajte uopće ne prepirati, tako ćete najbolje pomoći svom djetetu da se ne osjeća žrtvom vas dvoje odraslih.
  4. Obično sud kaže ocu pa nećete valjda od svog djeteta zahtjevati povrat preplaćene alimentacije. Radi dobrih i korektnih odnosa s vlasitim djetetom možete zahtjevati smanjenje alimentacije od pravomoćnosti presude! i to obično i prihvate tate na sugestiju suca. Sretno
  5. Zahtjevajte smanjenje iznosa zbog izmjenjenih okolnosti, mislim da imate osnova za to, ako je ovo sve što ste napisali točno i drugi puta se morate bogatije oženit i po mogućnosti ne razvest.
  6. Ako sam dobro shvatila Vi ste se dogovorili oko podjele imovine ( bračne stečevin)? ili? i podnjeli sporazumni zahtjev za razvod braka? Razvod braka je dakle jedan postupak a postupak diobe bračne stečevine drugi postupak,i jedan ne uvjetuje drugi. S time da razvod morate provesti pred sudom a diobu bračne stečevine možete izvršiti i ugovorom, dakle izvan suda ili na sudu. Ako ste potpisali kakav ugovor naravno da ga on obvezuje, ako je sve ostalo na riječima? otiđite kod odvjetnika i sastavite ugovor!
  7. ne znam kako da vam ovo na lijep način kažem, ali što da učine vaša djeca sa 500 kuna alimentacije mjesečno? Vas dvoje ste birali kada i s kim ćete u brak, kada i s kime želite dijete? oni vas nisu mogli birati, a prosječna alimentacija, ovisno o starosti djeteta je od 900 do 1 200 kuna, amože biti i niža, doduše rijetko, ali odluku o visini alimentacije možete mijenjati, na način da se obratite sudu.
  8. sapucem sapucem m a l i m slovima
  9. A DA NE PIŠE možda da se dijete povjerava vama na življenje?
  10. BEZ VAŠEG ODOBRENJA NEMOŽE IZVADITI PUTOVNICU
  11. VAŠ GOSPODIN VLASNIK STANA je nesklapanjem ugovora napravio ogromnu ogromnu glupost, jer jer mogao sklopiti ugovor o najmu i bez da je g. podstanara prijavio da živi na njegovoj adresi, što bi bilo bolje, jer bi sad ugovorom regulirali vrijeme i način otkaza istog, ovako će dokazivati jako puno toga i to će jako dugo trajati. inače je vašem g. vlasniku, pametno savjetovati da s podstanarima može sklopiti ugovor (kojeg bi mu morao sastaviti odvjetnik) kojim g. podstanara ne bi morao utuživati već ga direktno izbaciti iz stana, i sjesti mu na primanja koja ima i naplatiti stanarinu, štetu itd. itd. to malo više košta ali imate sigurnost i brzinu ako nešto podje ovako krivo.
  12. TO ŠTO VAŠ BIVŠI SUPRUG ima dva automobila i plaća kredit za isti sud obično gleda ovako: vaše dijete treba jesti, piti, ići u školu,on se može voziti i autobusom. To što živi u supruginom stanu, lošije kvalitete, opet ide više vama nego njemu u prilog, jer očito da vaš bivši suprug nije podstanar, pa nema dodatnih troškova u tom pogledu, dakle može više davati za alimentaciju. ovo što pitate da li ćete morati vratiti pretplaćeni iznos alimentacije, da ali čisto sumnjam da će vam sud smanjiti alimentaciju na 920,00 kuna, bivši suprug ima predobre i previsoke prihode da bi plaćao alimentaciju tako malo. ako ako do smanjenja dođe dogovorite se s suprugom da umjesto da vam sjeda na plaću odbije vam taj x iznos od budućih alimentacija, i njemu je to lakše.
  13. I POD BROJ 1 ANGAŽirajte odvjetnika jer realno imate grozan spor, ako za istog nemate sredstava, država vam daje besplatnog odvjetnika kojeg vam osigurava Odvjetnička komora
  14. hm ? na koji način ne brine o njima? ne vodi računa o higijeni, školovanju, ostavlja ih same bez nadzora, tjera ih na neprimjereni rad, prosjačenje, skitnju ? morate mi reći konkretno da bi vam mogla odgovoriti konkretno. ako pokrenete postupak razvoda braka, sud će po službenoj dužnosti odlučiti s kojim roditeljem će dijete živjeti, koji iznos alimentacije ćete morati plaćati i kako ćete se susretati s djetetom, iznos dječjeg doplatka pripada djetetu ne majci, niti vama.
  15. NE jer nemate pravo uvida u tuđe zdravstvene kartone, naime ona je ako sam dobro shvatila vaša bivša supruga, a takav uvid može izvršiti samo sud. NEGO nešto mi je čudno? da li živite na istoj adresi na kojoj vam je u policijskoj upravi prijavljeno prebivalište, ako je odgovor ne - sud vas je vjerojatno morao kontaktirati radi donošenja odluke o povjeri djeteta,a vi niste bili dostupni na vašoj adresi prebivališta i sud je odradio svoj posao bez vas. ZATO HITNO ANGAŽIRAJTE ODVJETNIKA ILI ODITE U css GDJE ŽIVI VAŠE DIJETE
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija