Jump to content

kresimir57

Korisnik
  • Broj objava

    117
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    2

Aktivnosti reputacije

  1. haha
    kresimir57 je dobio reakciju od Spitfire u mjerno mjesto za vodu kod susjeda   
    Nažalost, mislim da problem nećete tako lako riješiti.
    Glavni vodomjer vam je smješten u šahtu i on jedino zanima isporučitelja vode.
    Dakle potrošena voda očitana u šahtu mora biti plaćena isporučitelju, a isporučitelja ne zanima kako će te vi suvlasnici između sebe podijeliti ukupnu potrošnju.
    Koliko sam razumio vi imate u podrumu ugrađene pomoćne vodomjere - za svakog suvlasnika poseban vodomjer, ali ako isporučitelj kao mjerodavan ne priznaje i ne očitava te podrumske vodomjere, tada ih se sigurno smatra individualnim vodomjerima.
    Individualni vodomjeri služe suvlasnicima za međusobnu raspodjelu potrošnje i nastalih troškova za potrošenu vodu, a zbroj očitanja potrošnje na ova tri vodomjera mora odgovarati ukupnoj potrošnji očitanoj na glavnom vodomjeru u šahtu.
    Zato bi vi suvlasnici između sebe trebali imati usvojen Pravilnik o načinu očitavanja i obračuna potrošnje vode. Ovim pravilnikom se regulira način očitanja i plačanja ( može biti na temelju broja članova domaćinstva, na temelju očitanja individ. vodomjera ili kombinirano ). E sada dalje .......
    Svaka zgrada koja ima 3 ili više samostalnih jedinica prema zakonu mora imati međuvlasnički ugovor, Predstavnika suvlasnika i Upravitelja zgrade.
    Mislim da je vaš isporučitelj vas kao prijavljenu osobu uzeo kao Predstavnika suvlasnika tj. onoga koji brine o raspodjeli ukupne potrošnje vode.
    Stoga donesite navedeni Pravilnik i propišite način plaćanja vode, dostavite isporučitelju pravilnik i periodična izvješća o očitanoj potrošnji vode, odnosno vaš prgled s količinom potrošene vode koju treba platiti svaki suvlasnik zgrade. Isporučitelj temeljem tog pregleda dostavlja račun svakom suvlasniku.
    Po meni se jedino tako možete zaštititi i ovaj problem riješiti u budućnosti.
    Nadam se da sam vam pomogao ......
    ( inače ja sam ovlašteni Predstavnik suvlasnika zgrade sa 30 stanova pa poznajem ovu problematiku kroz rješavanje našeg problema oko plaćanja hladne vode )
  2. haha
    kresimir57 je dobio reakciju od G-man u Otvaranje obrta nekoliko pitanja   
    Možete registrirati objekt brze prehrane ... fast food kao = Objekt jednostavnih usluga na klupi = ili kao = Objekt jednostavnih usluga na kolicima =. Objekt jednostavnih usluga na klupi je ugostiteljski objekt u kojem se mogu pripremati i usluživati slijedeća jednostavna jela: = topli i hladni sendviči, hrenovke, kobasice, hot dog, kotleti, ćevapčići, ražnjići, pommes frites, palačinke i slična jela, te jednostavna jela u konfekcioniranom stanju i pića u originalnom pakovanju.
     
    Pravilnik o MTU za ugostiteljstvo propisuje koje uvjete morate ispuniti, odnosno ;
    Objekt jednostavnih usluga na klupi mora imati radnu površinu od nehrđajućeg materijala koji se lako čisti i pere, veličine dovoljne za pripremu vrsta i količina jela i pića koja se uslužuju, odgovarajući termički blok i odgovarajući rashladni uređaj, spremnik s dovoljno zdravstveno ispravne vode za piće, dovoljan broj koševa za otpatke s poklopcem za nožno otvaranje, te mora biti natkriven nadstrešnicom od lakog materijala.
     
    Ugostiteljstvo spada u vezane obrte, ali vi nemorate biti ugostiteljske struke. Za fast food morate, neovisno o vašoj struci, biti stručno osposobljeni za pripremu i uslugu jela i pića ( raspitajte se u vašo Obrtničkoj komori ).
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija