Jump to content

kos

Korisnik
  • Broj objava

    67
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. učiš sve, jer dok ne dođeš tamo, ne znaš tko će te zadesit... ali dobro dođu i pitanja za ponovit, čist da vidiš kako stojiš i da zapaziš neka trik pitanja. na svu sreću, bio mi je drugi ispitivač, puuuuno simpatičniji.... a koliko mi je poznato, i drugi su imali različite ispitivače, ali to nije pravilo za ubuduće, tako da se nemojte na to oslanjat.
  2. bilo nas je nekih desetak, tko je odgovarao jedan predmet, bio je gotov za nekih pola sata, a oni s 2, nešto duže dok su se izredali. najviše ih je bilo za gpp i gp. uvjerenja smo dobili oko 18h.
  3. popravni je prošao izvrsno, svi smo prošli! svi su ispitivači bili više nego dobronamjerni i pitali su po svojim pitanjima. ispitivali su lovrić-gp, jug-gpp, rašo-kpp, ostale ne znam kak se zovu. sretno ostalima!
  4. jel počelo danas ispitivanje za popravni? jel ima tko kakvu novost o tome kako je sad kad ne znamo komisiju, jel i dalje pitaju po svojim pitanjima ili već koriste "kartice"?
  5. vijest iz ministarstva za sve one koji željno iščekuju po čijim će pitanjima učiti za popravni- neće objaviti komisiju!
  6. pretpostavljam da će na popravnom ispitivači pitat još po svojim pitanjima, a ne po tim karticama, zar ne?
  7. pa problem je u tome što, tko polaže u šestom mjesecu, taj može polagati popravni nakon 2 mjeseca, dakle u 8.mj., što bi značilo 9., jer nema ispita za vrijeme godišnjeg. ali, od 9.mj. se polaže po novom zakonu, koji, koliko ja znam, ne predviđa popravak...e sad da li će se to odnositi i na nesretnike koji roknu u 6.mj....ili samo na nove...
  8. a što ako se padne jedan predmet, više nema popravka?
  9. Pridružujem se molbama djetelini!! Pliz... tweety_os@hotmail.com
  10. OMG jesu ga iskomplicirali! raditi svaki dan tamo, cijeli dan, besplatno...ne mogu vjerovat! pa to nije ni sukladno propisu, koji kaže da se radi 2 godine rada na pravnim poslovima u firmi, a od toga jedna godina volontiranja na sudu...pa koji bi poslodavac uopće dopustio zaposleniku da je po cijeli dan, svaki dan na sudu i još da mu za to daje plaću ja sam volontiranje na sudu obavljala 2 puta tjedno i ostajala bih tamo onda do podneva i onda išla još radit u firmu.
  11. jel itko dobio kakvo rješenje? zadnje što ja znam, otprije tjedan dana, da još uvijek nisu izvršene sve dostave!! pa kad ćemo počet, za Božić??
  12. btw. ja imam godinu volontiranja, a na pravnim poslovima radim od 1.1. 2007. jel to znači da uvjete stječem ove godine 31.12.(vjerujem da je ipak to, jel?) ili 1.1.2009., i ako je 1.1. koji mene zakon kači??
  13. da, al pravilnik će tek nagodinu i dotad svakako moraš učit ako će te kačit taj novi zakon, a očito ne možeš bit siguran da neće, a sve mi se čini da hoće... a caka je i u članku 21.st. 4.: (4) Prijava se podnosi najkasnije po isteku 30 dana od dana stjecanja uvjeta za polaganje pravosudnog ispita. znači htio, ne htio, po stjecanju uvjeta, moraš odmah prijavit ispit. a ne piše uopće što se događa ako to ne napraviš...više ga nemaš pravo prijavit??
  14. obavijest za sve one koji željno iščekuju istek 15 dana žalbe: rok još nije ni počeo teći! dajte ljudi, dignite ta rješenja da možemo počet radit!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija