Jump to content

siralex

Korisnik
  • Broj objava

    204
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  • Osvojio dana

    1

Aktivnosti reputacije

  1. haha
    siralex je reagirao na hurus u Tužba...   
    siralex,
    1.Vaša supruga imapravo pma ZOR-u
    - Najmanje trajanje otkaznog roka
    Članak 122.

    (1) U slučaju redovitog otkaza otkazni rok je najmanje:
    5) dva mjeseca i dva tjedna, ako je radnik u radnom odnosu kod istog poslodavca proveo neprekidno deset godina
    Što se pak otpremnine tiće
    Otpremnina
     

    Članak 126.

    (1) Radnik kojem poslodavac otkazuje nakon dvije godine neprekidnog rada, osim ako se otkazuje zbog razloga uvjetovanih ponašanjem radnika, ima pravo na otpremninu u iznosu koji se određuje s obzirom na dužinu prethodnog neprekidnog trajanja radnog odnosa s tim poslodavcem.
    (2) Otpremnina se ne smije ugovoriti, odnosno odrediti u iznosu manjem od jedne trećine prosječne mjesečne plaće koju je radnik ostvario u tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu, za svaku navršenu godinu rada kod toga poslodavca.
    (3) Ako zakonom, kolektivnim ugovorom, pravilnikom o radu ili ugovorom o radu nije određeno drukčije, ukupan iznos otpremnine iz stavka 2. ovoga članka ne može biti veći od šest prosječnih mjesečnih plaća koje je radnik ostvario u tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu.
    To će reći da je otkazni rok za Vašu suprugu trbao biti 15 dužia time i veća naknada.
    Visinu opremnine provjerite prema prvilniku o radu ili kol.ugovoru.
    E sad, za prekovemen rad unatrag 10 g morli biste dokazivati (imat sačuvane obrčne plaća) a to će po svojoj prilici biti teško, auobičajeno je idase na neisplatu reagira odmah po obračunu plće.Osim toga trebli biste pethodno vidjeti što stoji pravilniku o radu vezano za eventualnu preraspodjlu radnog vremena.
    Inaće onih 15 dana koje spominjete odnosi se na Zahtjev za zatitu prava, na koji ranik ima pravo ukoliko smatra da je neko njegovo pravo povrijđeno.
    Nažaost,teško da možete nešto učinit u smislu kako ste pitli.
  2. haha
    siralex je reagirao na Kompa u Rebalans proračuna i 'povlaštene mirovine'   
    To bi im značilo da ako netko ima 50 - 50 %, pola mirovine će mu se usklađivati a ovih pola mirovine neće ?
     
    A znači li to da će se onda za ovih 10 % smanjiti samo pola mirovine , odnosno samo ovih 50 % po posebnim propisima ( to bi bilo isto pravilno nego sanjiti cijeu mirovinu za 10 %).
     
    I to što je netko otišao mlad u mirovinu kao ja sa 34 g je žalosno a ne dobro. Da sam bio i dalje sposoban za raditi posao za koji sam se od 14 g školovao i poćeo ga raditi sa jedva napunjenih 18 g ( policajac ) sigurno bi ga i dan danas radio taj posao da se nisam razbolio i otišao u PM jer taj posao sam izabrao iz ljubavi prema istom a ne radi plaće.
     
    Zato molim ministre da ne prdekaju kada govore da smo mladi otišli u mirovinu po posebnim uvjetima jer smo tako željeli ili zato jer je takva bila politika a ne zato jer smo radi oboljenja bili doslovno potjerani s posla kao neperspektivni i prolupali specijalci koji su neprilagodivi mirnodobskim uvjetima rada .
    Da je tako kako oni govore onda meni ne bi pisala invalidska nego neka druga vrsta mirovine.
     
    Da gospodo ministri pregledajte svaku od " povlaštenih " mirovina pa čete vidjeti da mnogi od njih i nisu tako povlašteni kako vi to mislite. Kada vidite da čovjek od 39/40 g života ima 13 godina lječenja u kontinuitetu, doslovno 5 kg medicinske dokumentacie, prošao 6 stupnjeva komisije za status HRVI-a, 3 stupnja komisije za mirovinu i bio na jednoj komisiji MUP-a koja ga je odmah proglasila bolesnim a njegovu bolest sve te komisije dovele su u svezu s ratom i njegovim sudjelovanjem u istom jer je prije rata imao samo 14 godina bez mrlje u lječničkom kartonu , onda čete vidjeti koliko ima povlaštenih i koji su to povlašteni i po čemu.
     
    Ti "povlašteni " svoje zdravlje izgubili su u stvaranju i rađanju današnje RH u čijim debelim udobnim foteljama sjedite danas VI a njihova djeca nemaju posla ili nemaju novaca za školovanje. Njihove mirovine smanjujete a o svojim velikim plaćama ni ne razmišljate da ih smanjite !!!
     
    Tako je to. Kome je do RH bilo stalo 90-tih tome je stalo i danas kome onda nije bilo do RH nije niti danas, bez obzira radilo se o političaru ili običnom građaninu lijepe nam naše.
     
    Sramite se.
  3. haha
    siralex je dobio reakciju od papabatak u Prava iz zakona   
    Samo vi diđite na forum jer je meni pomogao dusta a ja koristim za prijevoz iskaznizi iz 92. koju nisam vrazioo iz tigrova
  4. haha
    siralex je dobio reakciju od Ocelot u Registar branitelja bit će objavljen do 1.srpnja 2013.   
    LAŽNI BRANITELJI Zapovjednik Tigrova: 'U postrojbi nas je bilo 700, u Registru još 50!'
     
    http://www.jutarnji.hr/zapovjednik-tigrova--u-postrojbi-nas-je-bilo-700--u-registru-jos-50-/1073784/
     
    Između ostalog i stoji citiram:Jedan branitelj iz mjesta u okolici Vinkovaca još je konkretniji.
     
    - Dvojica koja su radila u Crvenom križu imaju čak 1200 dana borbenog sektora. A vlasnik lokalnog kafića koji pušku nikada nije imao u rukama također je u Registru. U njegovu su se kafiću za vrijeme rata stalno okupljali branitelji pa mu je vjerojatno neki od zapovjednika potpisao potvrdu. Znam i kuharicu koja je radila 20 godina u MORH-u i bila je 100 kilometara od linije pa ima 1474 dana u borbenom sektoru i danas je u vojnoj mirovini - otkrio je
  5. haha
    siralex je dobio reakciju od apollon u Registar branitelja bit će objavljen do 1.srpnja 2013.   
    Oprosti im bože-neznaju što čine.Nemože me više u ovoj državi ništa iznenadit a ljudi mi se u kvartu smiju kad kažem da mi je najgori dan u životu bio kad je rat završio.Nigdje neidem već 10 godina a sad ću radi registra ići još manje.Pametnom dosta.
  6. haha
    siralex je reagirao na generacija63 u Udruge branitelja-pomazu-odmazu??!!   
    Hvala! Al' pozorno procitaj moj post,nije potrebno citat izmedju redova, jasno sam ukazao upravo to sto Ti napominjes da bi trebalo.. Svejedno VSE VAS BUM TOZIL..
    Pozz. Ma gdje da ste..
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija