papabatak objavljeno: 3. siječanj 2013. Dijeli objavljeno: 3. siječanj 2013. Imam 100% nesposobnost za rad u OS, kao posljedica sudjelovanja u Domovinskom ratu. Propisuju li pozitivni zakoni ikakve beneficije u mom slučaju? Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Mrljavac odgovoreno: 3. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 3. siječanj 2013. (uređeno) Koji su to "pozitivni zakoni" ((ja do sada nisam za "Pozitivne zakone" upoznat, kao i sa negativne zakonim)? Imate prava iz Zakona o pravima hrvatskih branitelja ............ Da li ste sudjelovali u Domivinskom ratu, da li ste bili ranjavani, da li ste oboljeli zbog sudjelovanja u ratu, od čega bolujete.......... Koja prava vi mislite da možete ostvariti (koja vas prava zanimaju)? uređeno: 4. siječanj 2013. od Mrljavac Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
papabatak odgovoreno: 3. siječanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 3. siječanj 2013. Koji su to "pozitivni zakoni" ((ja do sada nisam za "Pozitivnime zakonime" upoznat, kao i sa negativnezakonime)? Imate prava iz Zakona o pravima hrvatskih branitelja ............ Da li ste sudjelovali u Domivinskom ratu, da li ste bili ranjavani, da li ste oboljeli zbog sudhelovanja u ratu, od čega bolujete.......... Koja prava vi mislite da možete ostvariti (koja vas prava zanimaju)? Pozitivni zakoni su pravna zamjenica za zakone koji se trenutačno primjenju. Imam rješenje izdano od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (trajno/drugostupanjsko) koje mi kao dragovoljcu i Hrvatskom branitelju priznaje trajni gubitak opće nesposobnosti za rad kao posljedicu bolesti i ozljeda zadobivene u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. Sva moja lječnička dokumentacija je pravovaljana, a moj službeno izdan ratni put je ocijenjen kao izuzetan. Status dragovoljca (proboj za Vukovar) kao i opći dio sudjelovanja u borbenom sektoru datira od 30.06.1991 do 30.06.1996. Sve opisano ima orginalnu dokumentaciju. Imam sttus HRV-a, koji je trenutačnu u mirovanju, pošto vodim upravni postupak protiv Ministarstva branitelja. Hvala vam na odgovoru. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Ocelot odgovoreno: 3. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 3. siječanj 2013. Pozitivni zakoni su pravna zamjenica za zakone koji se trenutačno primjenju. Imam rješenje izdano od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (trajno/drugostupanjsko) koje mi kao dragovoljcu i Hrvatskom branitelju priznaje trajni gubitak opće nesposobnosti za rad kao posljedicu bolesti i ozljeda zadobivene u obrani suvereniteta Republike Hrvatske. Sva moja lječnička dokumentacija je pravovaljana, a moj službeno izdan ratni put je ocijenjen kao izuzetan. Status dragovoljca (proboj za Vukovar) kao i opći dio sudjelovanja u borbenom sektoru datira od 30.06.1991 do 30.06.1996. Sve opisano ima orginalnu dokumentaciju. Imam sttus HRV-a, koji je trenutačnu u mirovanju, pošto vodim upravni postupak protiv Ministarstva branitelja. Hvala vam na odgovoru. _______________________________________________ Pročitajte zakon o pravima hrvatskih branitelja i sve će vam biti jasno.Meni nije jasno da kao 100% HRVI ne primate mirovinu jer ste ju stavili u mirovanje.Od čega živite?Pa mirovina nije firma da ju se može staviti u mirovanje.Kad bi ja ja bi svoju stavio u mirovanje neznam od čega bi živio jer sam isto tako 100% nesposoban za rad.Molim Vas pojasnite mi to?I ja sam dragovoljac slučajno se poklopilo sa vašim datumom od 30.06.1991.godine. Sve najbolje u 2013.godini Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
papabatak odgovoreno: 3. siječanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 3. siječanj 2013. _______________________________________________Pročitajte zakon o pravima hrvatskih branitelja i sve će vam biti jasno.Meni nije jasno da kao 100% HRVI ne primate mirovinu jer ste ju stavili u mirovanje.Od čega živite?Pa mirovina nije firma da ju se može staviti u mirovanje.Kad bi ja ja bi svoju stavio u mirovanje neznam od čega bi živio jer sam isto tako 100% nesposoban za rad.Molim Vas pojasnite mi to?I ja sam dragovoljac slučajno se poklopilo sa vašim datumom od 30.06.1991.godine. Sve najbolje u 2013.godini Hvala na javljanju. Neke stvari očigledno nisi pozorno pročitao. Naravno ja primam mirovinu, a preko foruma sam samo tražio podatak na koje beneficije npr. gradski prijevoz, oznaka invalida na automobilu, dopunsko osiguranje, rehabilitacija u toplicama itd. imam pravo. Inače Zakon o pravima branitelja i članova njihovih obitelji ima hrpu stranica te raznih dopuna što je i razlog zašto se obraćam za pomoć na forumu. PTSD-ovac sam, kao i svi mi pa mi je konfuzno pratiti sve odnosne zakone. Zahvaljujem željama za bolju novu godinu i naravno to i tebi želim. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
hasko odgovoreno: 4. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 4. siječanj 2013. Malo si prepotentno počeo na ovome forumu. Pomoći će ljudi koliko znaju i iz svojih i tuđih iskustava samo moraš biti određeniji. Koliko god bio konfuzan ipak moraš malo voditi brigu i sam o sebi i pročitati Zakone ("pozitivne") . Za početak dvije stvari : ako si hrvi morao si dobiti "plavu" karticu HZZO-a kojom si oslobođen plaćanja participacije i druga : za razna oslobođenja od plaćanja kontaktiraj lokalnu samoupravu i Ured državne uprave ( prije toga pročitaj zakone). Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
papabatak odgovoreno: 4. siječanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 4. siječanj 2013. Plavu karticu sam dobio, ali mi je ukinuta zbog upravnog spora s Ministarstvom branitelja. Od tada sam uplaćujem dopunsko osiguranje. Vjeruj mi nije rijeć o prepotenciji, ali ako poznaješ prave branitelje koji boluju od PTSP-a, onda znaš da su u pravilu inertni i samozatajni. Meni je trebalo puno vremena, tri boravka u bolnici (po jedan mjesec), grupna terapija te puno obiteljske potpore da bi se uopće odvažio logirati na forum. Mislim da češ me razumjeti. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
hasko odgovoreno: 4. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 4. siječanj 2013. Sve je OK. Samo što je teško nabrojati sve povlastice jer to često ovisi o lokalnoj samoupravi (grad, općina ). Svejedno , postavi konkretno pitanje pa će ti odgovoriti oni koji su upućeniji u to. papabatak 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
papabatak odgovoreno: 4. siječanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 4. siječanj 2013. Hasko hvala na razumjevanju i odgovoru. Konkretna pitanja sam postavio ali vjerojatno previše da bi se na sva grupno odgovorila. Moj osnovni problem je što ne razumijem u kojem sam statusu i da li mi to npr. omogućava besplatni javni prijevoz. Neko vrijeme neću gnjaviti forum i zato još jedanmput Hvala. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
siralex odgovoreno: 4. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 4. siječanj 2013. Samo vi diđite na forum jer je meni pomogao dusta a ja koristim za prijevoz iskaznizi iz 92. koju nisam vrazioo iz tigrova papabatak 1 Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
papabatak odgovoreno: 6. siječanj 2013. Autor Dijeli odgovoreno: 6. siječanj 2013. Samo vi diđite na forum jer je meni pomogao dusta a ja koristim za prijevoz iskaznizi iz 92. koju nisam vrazioo iz tigrova Hwala ti Siralex. Njiskrenija i najbolja poruka koju sam primio. PAPABATAK Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
generacija63 odgovoreno: 6. siječanj 2013. Dijeli odgovoreno: 6. siječanj 2013. Kratko-jasno... Nemas nikakova prava dok ne okoncas sud i nebudes imao pravovaljano drugo stupanjsko rijesenje za trajno.... tek onda cu-cemo Ti pojasniti na sto sve imas pravo, (sve sto bi ti rekao/li vise je previse) pozzz.. Citiraj Link to comment Dijeli na drugim stranicama Više opcija dijeljenja...
Preporučene objave
Uključi se u diskusiju
Možete objaviti sada i registrirati se kasnije. Ako imaš korisnički račun, prijavi se ovdje kako bi objavljivao s tim računom.