Jump to content

Veno

Korisnik
 • Broj objava

  25
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

 1. Znam da se svi koji nisu upali jadno osjećaju, ali se jadno osjećaju i oni koji su upali jer ne znaju na čemu su u konačnici.
 2. I treba ići ustavna tužba, to je strašno, osobito za nas s dugogodišnjim savjetničkim stažem, i da nam ne priznaju pravosudni i da bi sad iznova trebali kao nešto učiti. Samo me zanima hoće li u dogledno vrijeme biti novih natječaja. Najgora stvar mi je što je u postupku osmišljenom da osigura objektivnost ostavljen prostor za bodovanje intervjua, koji otvara vrata zloupotrebama (a i o tome da se radovi pišu pod šifrom dalo bi se raspravljati, kao da nije još lakše došapnuti nekome šifru umjesto imena svog kandidata koji mora postići što veći broj bodova). Osim toga, kada nakon natječaja za pohađanje sudačke škole izaberu kandidate i oni postanu zaposlenici sudova, kuda će stvarno s nama, podijeliti valjda otkaze? Da ne govorim koliko love sam spiskala na pds jer bi mi možda dobro došao u životopisu (a izvisila sam na ohoho natječaja). Grozno!
 3. Nemojte pisati ništa ni plaćati kaznu, čekajte da vam iz nadležnog Psuda dođe poziv na izvršenje kazne, dje se izjasnite da ne namjeravate platiti kaznu, već tražite zamjenu radom za opće dobro na slobodi. Potpisat ćete jedan zapisnik o svom pristanku i gotovo. Rad se ne izvršava, što je velika šteta jer uopće ne bi bilo loše da se ta ideja oživotvori
 4. Ne zamaraj se s stim, što znaš iz prakse ti je dovoljno da naučiš svakog od ispitivača jer uglavnom nisu upoznati s materijom niti išta o njoj znaju. Rašo je korektan, blag i jako ugodan, ja ga kao takvog znam doduše sa sastanaka i seminara, ali ne mog zamisliti da bi ti sad postavljao neko nehumano pitaje iz ZP-a na kome se lome i sami višegodišnji prekršajci.
 5. Veno

  Kazneno pravo

  Wau!!!!!!!!! PRedavanja počinju 7.11., za slučaj da ne znaš. 21.10. je rok za Cbitanovića. Čujemo se!!
 6. Veno

  Kazneno pravo

  Hej, imam toliko posla da sam tek sad vidjela tvoj mail, tako, pokušavam nešto naškrabati, ali sve mi se čini da ću u zadnji čas, a u tome je valjda i čar neobaveznog studiranja (koje masno plaćamo pa bar živce čuvam). Pozdrav
 7. Veno

  Kazneno pravo

  ODslušali smo 5 tjedana u ljetno semestru i satnicu ispunili po programu, dakle-gotov je, nova predavanja predviđena su za studeni. Najbolje je nazavti tajnicu Mihelj za točne podatke o tome primaju li još ili ne jer to javno ne objavljuju.
 8. Veno

  Kazneno pravo

  U redu je da naknadno primaju jer su ranije stavili natječaj zbog Bolonjske pa vjerojatno ima ljudi koji su čekali jesen. Međutim, malo je nepravedno prema nama koji većinom radimo, a morali smo redovno dolaziti na predavanja, "motivirani" prozivkama većine predavača, ali to se tiče politike faksa. Moj globalni dojam je da je zanimljivo, ali da će put do titule biti teži nego na nekim drugim fakultetima jer nakon nekolicine, istina motivirajućih, ali "pljuga" ispita dolaze teži, i po obujmu i sadržini građe, kao i profilu ispitivača. Tko voli... ( a ja sam u toj skupini)
 9. Veno

  Kazneno pravo

  Sorry, kasno sam vidjela poruku, javila bih se, ali nisi mi napisala predbroj od mobitela!!!!!! Molim te da mi mejlas potpuni broj pa ti se javim. Čujemo se !!!!!
 10. Veno

  Kazneno pravo

  I ja sam upala, preostaje mi samo sutrašnji dan za upis, nadam se jedino da ono o obaveznim predavanjima nije previše doslovno! Vidimo se!
 11. Veno

  Kazneno pravo

  Lida, hvala ti, čut ćemo se sigurno. Ane, konačno imaš mail od mene, sori!
 12. Da se uključim u raspravu o dotičnoj, samo dobronamjerno upozorenje, pitanja su sasvim normalna i nije uopće problem u njima, već u tome kakav rafal slijedi poslije svakog odgovora, ja sam stekla dojam da nema prave stvari koja se toj osobi može reći. Eto, pred dva tjedna srušila mi je kolegicu na obrani diplomskog nakon dobrih sat vremena navlačenja, a glavni razlog je bilo sasvim naivno pitanje je li usmena oporuka formalni pravni posao?
 13. Veno

  Kazneno pravo

  Drga Lida, jesi li dobila to doma pisano ili si ih zvala, ja sam isto poslala dokumentaciju u roku, a ništa mi još nisu odgovorili pa već pomalo šizim jer u lipnju trebaju početi predavanja, a mislim da s obzirom na prosjek i pravosudni + 3 strana jezika ne bi trebalo biti problema s upisom. Ptam jer mi je neugodno samo tako zvati dolje ako još nije gotov izbor. Hvala!!!!!!!
 14. Još se, u stavri učestalije se naziva stupnjevita tužba, bitno je baš to da se prvo traži polaganje računa i sl., a potom postavlja tužebni zahtjev, opširnije u z. odredbi kao gore
 15. Za mlade vozače ostaje obaveza u roku od te dvije godine proći program sigurne vožnje, bodovi su u evidenciji kao i vozačima s trajnom vozačkom i isto se brišu, koliko sam prolistala Zakon, nigdje ne piše da snose neke posebne posljedice, jedino pripazi s onim 2x pravomoćno kažnjavanje za alkohol u 24 mjeseca =(još)5 bodova (obav.), do 60 dana zatvora (fakultivno), a za bodove, koji su u tom slučaju muss, treba imati na umu da se kumuliraju i to ne bez bitnih posljedica. Na ono gore pitanje glede dostave, nema razloga izbjegavati primitak poziva jer postoje mehanizmi da se rasprava održi i rješenje donese bez prisutnosti okrivljenika, a rješenje ne možeš primiti ako si baš u zatvoru u Tunguziji ili slično, tome se dosta uspješno doskače
×
×
 • Napravi novi...