Jump to content

Kojot

Korisnik
  • Broj objava

    19
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je Kojot objavio

  1. Uključujem se u raspravu budući da sam uputio kritike na takve uvjete. Kao prvo, mislim da svatko s diplomom zaslužuje barem malo poštovanja i navedenom društvu(odnosno onome tko će pregledavati molbe) ne bi trebalo biti teško životopis osobe koja ne odgovara uvjetima proslijediti u smeće. Drugo, uzevši u obzir količinu literature, promijenjivo raspoloženje profesora i ostali niz faktora koji utječu na ocjenu - nekada ta ocjena i ne odgovara znanju. A kao treće, jedno je učiti i reproducitati znanje pred profesorom, a nešto savim drugo je to znanje iskoristiti. Zadnje, ako je takva razlika u znanju, zašto su nam diplome iste? Moj prijedlog bi bio upućen odvjetničkoj komori - napraviti ispit koji bi sadržavao bitna pitanja za rad odvjetničkog vježbenika i neka ocjena iz tog ispita bude pokazatelj što netko zaista zna(neke osnove, 20-30 pitanja iz Gp-a, Gpp-a, Kp-a i Kpp-a). Ako se testiranje provodi za sud, zašto ne bi i za odvjetnike?
  2. Kako ti možeš govoriti o nečijoj marljivosti i temeljitosti na temelju ocjena na fakultetu i prosjeka studiranja? Uzimam sebe za primjer jer sam tijekom faksa radio, oženio se, a ispite sam rijetko padao. Ocjene nisu iznad 3,5, ali sam napravio što se tražilo. I uspoređivati nekoga tko ima 1 brigu - fakultet i nekog drugog tko ima još 5 briga(posao) nikako ne drži vodu. Oni imaju razloge, a ti razlozi su preseravanje jer pravnika ima toliko da za 6 mjeseci može izaći oglas da se traži pripravnik s plavim očima, plavom kosom i nogom većom od 46. I opet će se netko javiti i opravdavati razloge. Sretno na razgovoru!
  3. Kojot

    ARPA

    Ja cekam kao i vi i siguran sam da je zena rekla da ce svima javiti.
  4. Postoji jedno nacelo koje kaze: nitko se ne hrani za proslo vrijeme. Sudska praksa kao pocetni dan za davanje uzdrzavanja uzima dan kad je parnica pocela teci.
  5. Malo ti je to klimavo. Mogla si ti napisati obavijest da je pronaden mobitel(bez ikakvih detalja kakav), a onaj tko ga je izgubio bi ti znao reci neke detalje poput modela, marke, broja, pin-a i ostalog. Ako si vec htjela ici tim putem. To je malo moralne prodike, jer da si ga htjela vratiti onda bi ga vratila, ali mi ovdje nismo da ti sudimo. Policija ne podize optuznicu, oni ce dostaviti prijavu drzavnom odvjetniku, a on ce odluciti sta ce napraviti. Ako on odbaci prijavu(sto je moguce jer se radi o utaji, a ne kradi, a vec su ti rekli da se za utaju sudi po privatnoj tuzbi, tako da od vlasnika mobitela ovisi sto ce napraviti).
  6. Da, to znam, ali pogledaj čl. 361., st. 1 ObZ-a
  7. Zbpo-Zakon o bracnim i porodicnim odnosima, a nakon njega je dosao ObZ-Obiteljski zakon koji je danas na snazi
  8. Moze ti odvjetnik sastaviti ugovor, ali ga obavezno moras ovjeriti kod biljeznika, bez toga je nevaljan
  9. Zasto je bitno da je na snazi bio zbpo? Obz definira zajednicku imovinu kao imovinu stecenu radom ili koja potjece iz te imovine(izmedu ostalog)
  10. Jeste taj prvi stan kupili dok ste bili u braku?
  11. Nije bilo pretrage, pretraga se poduzima na osnovu naloga ili zbog nekih okolnosti koje kod vas nisu postojale. Policija je poduzela pregled(izvidnu radnju), a da vi niste htjeli izruciti onda bi pribavili nalog i opet bi dosli na isto.
  12. Tvoju situaciju regulira Obiteljski zakon, čl. 255 st.2. Da bi postojala potreba za pristanak supruge ona mora biti upisana kao suvlasnik. U protivnom taj ugovor potpisuje samo osoba navedena na vlasnickom listu kao vlasnik. No, neka jos netko da svoje misljenje
  13. Dosta ljudi koji rade u agencijama za posredovanje posjeduju odredenu dozu bahatosti. To sam i ja zakljucio i nikada mi nije bilo jasno zasto. Pitao sam te kako placas jer investitori jako vole cash, ali niti ovakav oblik placanja nece odbiti. Kao sto rekoh, cisto zbog odnosa investitor-agencija ne vjerujem da ce ista poduzimati, ali buduci da bas nemamo saznanja o njihovim odnosima ne mozemo donositi nikakve sigurne zakljucke. Ako je investitor normalan onda popricaj s njim malo o tome
  14. U pravilu se ta izjava potpisuje prije gledanja stana. I na njoj bi trebali biti navedeni podaci o nekretnini. Ali, buduci da se radi o novogradnji i vjerojatno ta agencija ima dogovor da prodaje stanove tog investitora onda mislim da ne nista trebali poduzimati. Kako kupujes, gotovina ili kredit?
  15. Molim obrisati post, malo sam otisao predaleko, a bez bez da sam dva puta procitao post. Moje isprike
  16. Meni ovaj slucaj mirise na nezakonite dokaze i dokaze koji su nastali na temelju njih(takozvani ''plodovi otrovne vocke''). Postoje odredbe o spisima postupka i di se ti spisi cuvaju-znaci nalog mora postojati, a pretrazi su morala prisustvovati dva punoljetna svjedoka koji potpisuju taj zapisnik. Ako naloga nema, a obavljena je pretraga, sve je rijeseno.
  17. Neke stvari u tvojem slucaju mi nisu bas jasne. Ako sam dobro shvatio, zaustavili su vas i bez naloga napravili pretragu auta? Postoje razlike izmedu pregleda na kojeg su redarstvene vlasti ovlastene bez naloga tokom izvida, a postoji i pretraga koje se moze povjeriti redarstvenim vlastima, ali za nju mora postojati sudski nalog. Iznimka su hitne istrazne radnje, ali o njima ovdje nema govora. Jel vama pokazan nalog za pretragu auta? Dalje, sta je konkretno tvoj decko priznao? Radnje redarstvenih vlasti su spoznajnog karaktera i priznanje(uz iznimku ako je vas odvjetnik bio prisutan) nema snagu dokaza. Mozes dati malo detaljniji uvid u svoju situaciju?
  18. Žalba na presudu se podnosi Opcinskom sudu ako ju je on donio, ali Opcinski sud ce samo ispitati jel je podnositelj zalbe osoba ovlastena na to i jel zalba pravovremena. Ako je, onda se presuda dostavlja Zupanijskom sudu koji odlucuje o zalbi i ta odluka je(s iznimkom mogucnosti upotrebe izvanrednih pravnih lijekova), konacna.
  19. Staky, ako ti nesto znaci-U RH je gradanski brak bio obvezan do 1999. Odnosno, do 1994. nije bilo moguce sklopiti brak u vjerskom obliku prije sklapanja gradanskog braka. Nakon toga je bilo moguce prvo sklopiti brak vjerskom obliku, a nakon toga u gradanskom. Nakon 1999. je moguce sklopiti samo brak u vjerskom obliku.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija