Jump to content

drot13

Moderator
  • Broj objava

    12967
  • registrirao se

  • Osvojio dana

    267

Objave koje je drot13 objavio

  1. Nemoguće je znati koliko čekaš presudu. Ako ćeš imati pravo žalbe, onda postoji neka mogućnost da to otegneš na tih 7. mjeseci koliko treba da ti oni prvi isteknu (žalba, ročišta, odgoda i sl.).

    Što točno čekaš sad? Presudu? Išao je optužni prijedlog ili neki nalog na koji se se žalio? Ako je išao nalog, koja točno vrsta naloga je bila?

     

    P.S.: teme su ti spojene, pa sve vezano pitaš tu da se ne lovimo.

  2. Za prekršaj nije bitno jesi li zaustavljen ili si sam stao, a iako si bio na svojem, prethodno si vozio po javnoj površini.

    Uglavnom, smio je i ništa nije sporno, a motoriste je u principu lakše kontrolirati kad sami stanu da ne ugrožavaš prvo njih same, a onda i sve ostale (u sličaju bježanja).

  3. Da, njoj ne treba ništa.

    Tvoje je ok i da, jedan primjerak njima, a na drugi ti lupe pečat i datum, ako nosiš osobno na policiju. Ako šalješ poštom, šalješ preporučeno s povratnicom da imaš dokaz da si u roku predao na poštu i dokaz da su primili (to ti je možda i bolje ako želiš malo otegnuti postupak, jer će par dana putovati između pošte i policije, a ako si na poštu predao u zakonskom roku, računa se kao da si predao na policiju).

  4. Pa i suprug se može odreći nasljedstva, pa nema brige ni s dugovima, niti s nekretninama niti s utjecajem na stan koji ste dobili.

    Znači svi, i on i sestre se odreknu nasljedstva (ne odreknu u nečiju korist, nego jednostavno odreknu), pa nitko ne nasljeđuje ni kuću ni dugove, koliki god bili.

    U ovom slučaju kako ga opisuješ, to bi bio najbolji izbor. Kuća ionako nikom ne vrijedi i pod hipotekom je, a ako je živio neurednim životom i stvarao dugove, tko zna što se tu još može pojaviti u idućim godinama. A i nasljedstvo bi vam možda smetalo u drugim planovima (oko stana).

  5. Ako si nekažnjavan, imaš realne šanse da ti VPS ukine mjeru, ali uvjet za ublažavanje kazne je priznanje prekršaja.

    Ono, sad shvaćaš da si pogriješio što si micao auto, ali situacija je bila takva i takva, pa si tada tako procijenio. Sad priznaješ, kaješ se, neće se ponoviti i sl., i moliš ukidanje mjere jer ti je vozačka potrebna za posao, uzdržavanje obitelji i sl.

    U slučaju takvog prigovora (priznanje prekršaja, prigovor samo na visinu kazne) ne možeš proći gore od ovoga što sad imaš.

  6. Možeš i sad otići kod liječnika, ako još imaš ozljede, pa se žaliti na postupanje policije, a možeš se žaliti i bez medicinske dokumentacije.

    Što se tiče djela, radi se o ozbiljnim stvarima i treba ti odvjetnik, ne mogu se donositi procjene samo na temelju ovoga što si tu napisao.

×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija