Jump to content

novazora

Korisnik
  • Broj objava

    43
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. haha
    novazora je reagirao na felixx u propisi za izvoz pcela iz hrvatske   
    Pčele su sada izuzetno ugrožene i na strogom su režimu kontrole.
    Pojavile su se nove bolesti prema kojima je varoa smijurija. Najnoviji je kornjaš iz Južne Afike, prošle godine pojavio se na Kalabriji i spaljivali su košnice u krugu 100 km.
     
    Pišem vam ovo da shvatite da bi vas mogli tretirati kao da švercate drogu ako se upustite u nekakvo prevoženje bez dokumentacije.
     
    Pčele koje izvozite moraju imati veterinarski certifikat.
    Za detalje nazovite veterinarski fakultet, prof, Tomljanović.
  2. haha
    novazora je reagirao na Matrix u Nije zakup a što je onda-dogovor o usluzi?   
    osnovni uvjet da bi se uopće moglo pričati o stjecanju prava vlasništva dosjedanjem je samostalnost posjeda,pa će se u smislu članka 11.ZV nesamostalnim posjednikom smatrati onaj tko stvar ili pravo posjeduje priznajući višu vlast posrednoga posjednika, dok s druge strane samostalni posjednik će biti onaj tko stvar posjeduje kao da je njezin vlasnik ili posjeduje pravo kao da je nositelj toga prava.
    Nadalje,odredbe članka 10 st.3.ZV određuju kad posjednik nema samostalnost,pa kaže da je to kad netko stvar posjeduje kao plodouživatelj, založni vjerovnik, zakupoprimac, najmoprimac, čuvar, posudovnik ili u kojem drugom sličnom odnosu u kojemu je prema drugome ovlašten ili obvezan kroz neko vrijeme posjedovati je, onda je posjednik te stvari i taj drugi (posredni posjednik). Stoji li posredni posjednik prema nekomu trećemu u takvu odnosu, i taj je posredni posjednik.
  3. haha
    novazora je reagirao na G-man u mogu li svjedoci potvrditi da je parcela od mojih roditelja.-nema ugovora   
    Tko je upisan u ZK?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija