Jump to content

neveni75

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. haha
    neveni75 je reagirao na Mihek u Javni bilježnik i ostavinska rasprava   
    Možda da ne započinjem novu temu ili ukoliko moderator ta smatra primjerenim, bit će mi post vjerojatno premješten čemu se ne protivim, ugl. imam sljedeću dilemu ?: Oporučna nasljednica nasljeđuje svu imovinu pok. ostaviteljice. Treća strana ospori oporuku i sve završi u parnici. Parnica završi i sud potvrdi valjanost oporuke , dale oporučna nasljednica i njeno sveukupno nasljedstvo je nesporno. Međutim u tijeku trajanja parnice ( koja je imala samo inatnu osnovu ) nasljednica jedan dio imovine prodaje ( regularni KU ovjeren kod bilježnika sve štima, s naomenom da se kupac nakon okončanja ostavinskog postupka uknjiži izravno na temelju tog ugovora i RON-a u zk ) obzirom na propis da je nasljednica postala trenutkom smrti a kupac prihvaća rizik da izgubi imovinu u slučaju da parnica u kojoj je osporena oporuke završi "krivo". Također, za drugi dio imovne nasljednica s istim kupcem sklapa Predugovor o kupoprodaji ( uredno kod jb..) po kojem je primila čitavu kupovninu i obvezuje se na sastavljanje konačnog ugovora po okončanju spomenute parnice ( nebitno sad zašto odmah nije sklopljen KU ). Parnica završi i oporuka je potvrđena, dakle kupoprodaja je " uspješna", međutim i nasljednica je u tijeku parnice umrla pa su je nasljedila djeca ( na str. tužene ) koji su konačni univerzalni nasljednici od ove prve pokojne pa do "kraja". Sada se ima završiti Ostavinski postupak i u redovnim okolnostima imovine pok. nasljedili bi ovi kao djeca nasljednice ( nasljednici naljednice ) , međutim imamo tu nesporni Kupoprodajni ugovor i Predugovor koji bi po meni nasljednici morali trpjeti, oni za te ugovore znaju ali za očekivati je da se jedan slaže a drugi bi "omastio brk" pa filozofira. Opet u redovnim okolnostima kada bi oni kao nasljednici bili voljni sklopiti anexe postojećim ugovorima kojima ih priznaju-sve bi bilo rješeno, međutim to nije izgledano, pa sad suštinsko pitanje glasi : Ako je kao zainteresirana strana u ostavinski spis dostavim te ugovore i zatražim da se prodane nekretnine izuzmu iz ostavinske mase i dodjele kupcu ,može li sud u RON-u primjenom čl. 224. st. 2, 226. st. 1., st. 2 toč. 4. i 5. Zakona o nasljeđivanju rješiti da se nekretnine iz kupoprodajnog ugovora dodjele izravno kupcu a za nekretnine iz predugovora da se na neki način nasljednike obveže na sačinjavanje konačnog Kupoprodajnog ugovra s poznatim kupcem kako bi se ovaj mogao uknjižiti ?
    Znam da ovako sve to skupa smrdi na novu parnicu ali ZON u ovim člancima taksativno daje neke mogućnosti po ovim pitanjima uključujući i djelomično rješenje o nasljeđivanju ( možda samo za KU koji je potpuno definiran i provediv) , ima li kakva pametna glava ?
  2. haha
    neveni75 je reagirao na virtalni u Namjerno uništavanje cvijeća i drveća raznim kemikalijama i uljima   
    prijavite policiji, i pozovite svjedoke da potvrde vase navode...
  3. haha
    neveni75 je reagirao na felixx u Ugovor o najmu zvučnika   
    Zašto ne kontaktirate nekog tko se već bavi takvim stvarima, i vidite koje uvjete taj postavlja, koje probleme ima, kakav govor nudi... ?
    Svaki posao ima neke svoje specifične probleme.
    Ako ne želi podjeliti iskustva, možete se predstaviti kao zainteresirani korisnik njegovih usluga.
  4. haha
    neveni75 je reagirao na bobo3 u Kada te lječnik opće praks nazove podlom i bezobraznom osobom.   
    Možete to i sami razriješiti, ponekad uspijeva:
    - probat se stavit u poziciju doktorice i naći neko opravdanje za njen postupak
    - razumjeti da ne-opraštanje šteti upravo vama - vi ste 'na udici' - v. hook metaphor:
    [ATTACH=CONFIG]509[/ATTACH]
  5. haha
    neveni75 je reagirao na Mrljavac u Kada te lječnik opće praks nazove podlom i bezobraznom osobom.   
    Možete se žaliti ministarstvu zdravstva, liječničkoj komori....
     
    Temu premještam u radno i socijalno pravo.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija