Jump to content

MirkoP

Korisnik
 • Broj objava

  63
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O MirkoP

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. A sad vidim i da Zapisnik netočan. Naime, uopće nisam upozoren niti obaviješten o nužnosti iznošenja dokaza. Niti su moje verbalne tvrdnje zabilježene. Prevaren od strane sutkinje.
 2. Navode se općenite pretpostavke da se zdravstveni pregledi plaćaju ako nema dopunskog osiguranja. Za dokaz imam jedino mail od HZZOa da sam bio osiguran tada. Pored toga, zbunjuje me što postoji ta treća strana (HZZO) a koja nije kontaktirana od njih, odn. ja bih trebao dokazivati da sam imao ugovor s trećom stranom?!
 3. jedan savjet: na e-građani možete dobiti obavijest što se događa na sudu prije nego vam stigne odgovor ili obavijest od suda. ja sam obavijest o odbacivanju prijedloga pročitao jedno 10-ak dana ranije prije nego mi je stiglo na adresu.j
 4. padobranski upis: na Općinskom sudu u Zagrebu zid je oblijepljen oslobađajućim presudama na račun HRTa. bio pa eto, da javim kakva je situacija. i moj "prijedlog za prekršaj" ili kako se zove već taj dokument na A3 arku, odbačen je odmah. priej 2-3 godine.
 5. u presudi piše da moram platiti dug + troškovi tužiteljevog odvjetnika, nabrojani su dokazi jedino od druge strane - izvod iz posl.knjiga, račun a moje nije ništa nije niti spomenuto. kao da nisam bio tamo. jedino znam da se u žalbi ne mogu navoditi novi dokazi, pa ne znam da li uopće ima smisla prilagati dokumente žalbi i pozvati se na to da moje tvrdnje nisu uopće upisane, kao i da uopće nisam pozvan da predočim dokaze.
 6. Sud je bio: sutkinja: vi ostajete kod svojih tvrdnji? Da- da. - Dobro. I onda krene diktirati zapisničarki. Ja sam par puta prekinuo sa "ako smijem reći" (jer nisam imao pojma jel to OK ili šta??) sam rekao da sam bio osiguranik dop.zdr.osig. u vremenu otkad je potraživanje, i drugi put sam prekinuo diktiranje da sam tražio dokaze, odn. pojašnjenje (preporučenom pošiljkom) na kojem temelju potražuju iznos te mi se nisu prezentirali. Dokumente koje sam pripremio nisam predao jer ova nije ni tražila ništa. Sad vidim da sam trebao inzistirati? U presudi se ne spominje ništa od men
 7. Hvala na odgovorima. Ne, nisam mislio da bi meni trebao dostaviti prigovor. No očitovanje je izostalo, u ovom ili onom obliku. Ugl.... tih minutu-dvije na sudu je prošlo, pa ću se u svakom slučaju javiti.
 8. Na moje legitimno pitanje se nisu udostojali odgovoriti. To je samo pretpostavka koja je dovedena u pitanje ignoriranjem mog prigovora.
 9. Zdr.ustanovu sam tražio da mi dokažu, odn. objasne po kojoj osnovi je nastalo potraživanje odn. tražio sam dokaz da su obavljene i cjenik tih usluga na što sam dobio špranca-odgovor. J.B. sam podnio prigovor na Prijedlog za ovrhu gdje sam naveo da tužitelj nije dokazao osnovu potraživanja, te moje odbijanje da platim troškove odvjenitka jer nisam s njim u nikakvom odnosu. Od J.B. nisam dobio nikakav odgovor. Ni u jednom ni u drugom s nisam upuštao u raspravu, odn.nisam rekao jesam li ili nisam koristio usluge.
 10. (dovraga!) dobio sam izlist od HZZOa da sam imao "rupu" taman u razdoblju 23.4 - 7.5, a usluga je bila obavljena 1.5! Datum računa je na 23.5 itd. Znači, uplata za novu godišnju dopunsku policu osiguranja je bila 23.4, s tim da osiguranje počinje teći tek od 15.og dana nakon uplate! Hm, razmišljam da je HZZO odbio pokrivanje troškova zbog toga što se datum usluge nije našao u razdoblju osiguranja. Može li se "izvući" na datum računa (koji upada u razdoblje osiguranja) i sl. ili to što sam tražio (preporučeno pismo) dokaz odn. objašnjenje zašto su mi ispostavili račun.
 11. Puno hvala. Upravo sam sad našao članak HZZOa koje potpuno pokriva ovu temu: https://hzzo.hr/novosti/obavijest-osiguranicima-koji-su-primili-opomene-od-kbc-zagreb
 12. Zatražio sam od HZZOa potvrdu. Putem maila. Ne znam hoću li dobiti to do utorka, ili koliko to vrijedi kao dokaz? Ugl. mislim da li mogu prigovoriti da standardnu krvnu pretragu nisu fakturirali Dopunskom nego 4 ili 5 mjeseci nakon pretrage meni na adresu.
 13. pozdrav da se i ja javim ugl. meni je isto stigao račun na 50kuna za vađenje krvi, iz 2017.e. Račun sam odbio tražeći da mi u roku dokažu da je došlo do usluge. Nakon toga opomena i td. a prije godinu ili dvije i javnobilježničko pismo o ovrsi, na što sam se pozvao na prvi prigovor. Imao sam dopunsko osiguranje još do prije godine dana, dakle i unutar datuma za koji me se tereti na 50 kuna a što je moralo biti pokriveno auomatski iz Dopunskog. idem na sud u utorak. zanima me da li trebam, odn. kako potvrditi da sam bio korisnik Dopunskog u to vrijeme ?
 14. moje očitovanje mačku o rep ali ne postoji pravna osnova za "kaznu" tako da eto. pojeo vuk magare. zatvoreno. klimava firma.
×
×
 • Napravi novi...