Jump to content

MirkoP

Korisnik
 • Broj objava

  44
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O MirkoP

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. očito se oni koji su bili na sudu vode kao nestali. ni traga ni glasa od ishoda.
 2. Dakle odbio sam mjeriti temperaturu u firmi, sad je evo prošlo već tjedan dana i dobijem danas opomenu pred otkaz. U opomeni se ne navode nikakvi zakoni osim povrede "Odluke o posebnim mjerama", između ostalih i mjerenje temperature. Odluka je pisana veoma šturo, "mjeri se temperatura na ulazu", ni tko ni kako. Nadređeni mi je rekao prije tjedan dana da napišem Očitovanje, pa sam ga napisao u par rečenica: "Uz svo dužno poštovanje svih mjera i odluka i osobnu pažnju na moje zdravlje i zdravlje drugih:1. Podaci o zdr.stanju moraju biti privatni2. Podatke može očitavati samo zdravstveni djel
 3. Ne bi li indikacije trebale biti dokazive? Dakle postojanje nekakvog zapisa, svjedoka i sl.. U suprotnom bi se to moglo zlorabiti.
 4. kad god ? postoje li neke smjernice ili indikacije koje mora i dokazati ? U slučaju da radnika interesira
 5. Imam situaciju na poslu. Bio sam na redovnom pregledu kod medicine rada u ožujku, sve je bilo besprijekorno, no doktor m.r. me poslao kod psihijatra i još sam mu trebao poslati neku medicinsku dokumentaciju u vezi jedne operacije. U studenom upozorenje od poslodavca da obavim zdr.pregled. Odn. pretpostavljam da m.r. nije izdala mišljenje jer nije dostavljena tražena dokumentacija. Poslao sam traženu dokumentaciju na m.r., međutim me sad firma opet šalje na zdr.pregled, bez objašnjenja da li je ponovljeni ili iz kojeg razloga itd. Ima li zakonske osnove za to, tj. za "šetanje" na zdr.pre
 6. Poštovani, podnio sam prigovor prije pokretanja sudskog postupka ovrhe od strane KBC RebrO. Sad dobijam dopis od suda da platim sudsku pristojbu na 100 kuna po osnovi prigovora protiv rješenja o ovrsi. U prilogu je podnesak KBCa, odn,. zastupnika jer im je odbijen zahtjev za ovrhom. Nisam podnio prigovor na sudsko rješenje o ovrsi nego prigovor na prijedlog zastupnika kad sam uopće dobio pismo sa navođenjem da platim navodne troškove koje osporavam i troškove ovrhovoditelja. Platit ću tih 100 kuna, pošto mi nije dano pravo na žalbu ali me zanima mogu li to prevaliti
 7. hm, zar to nije dakle upravo razlog za opomenu/otkaz ?
 8. Puno hvala na odgovoru. Ali ako se radi o redovnom otkazu ? Odn. može li se na temelju toga dati redovni otkaz (bez ponovnog upozorenja) ?
 9. Da li se može otkaz osporavati na temelju nezakonitog upozorenja prije otkaza ? Radilo bi se o nepoštovanju rokova za upozorenje. Odn. da li u slučaju nastupanja ponovne povrede obveze ima neki rok za davanje tkaza ? Npr. druga povreda se desila prije godine dana, nije bilo nikakvog reagiranja a poslodavac je potegne nakon godine dana. Štite li tu kakvi rokovi ?
 10. poznata ekipica HRTa za utjerivanje pretplate je sastavila optužni prijedlog kojeg je sud nakon traženja prema istima da dopune informacije, odbacio, jer nisu imali informaciju kada je evt.TV kupljen. nije mi nimalo drago za to što sud apriori prihvaća pretpostavku postojanja TVa kao činjenicu, ali eto. dakle optužni prijedlog Prekršajnom sudu je odbačen prije ičega jer ako traže da se plati pretplata onda moraju dokazati da nije došlo do zastare. uglavnom, iz šupljeg u prazno, ali eto. a više bih volio da je do suda došlo.
 11. Dobio sam oslobođajuću presudu za pretplatu HRTa s Prekršajnog suda. Dakle nakon svih mojih prigovora na pisma od strane HRTa i uplatnice, dobio sam nedavno pismo o presudi. Nit imam pojma da se održao sud, niti išta. A već otprije sam namjeravao tužiti inkasatora radi davanja lažnih iskaza, iznudu i uznemiravanje (pismima i uplatnicama). Radi se o tome da nije uopće bilo konktakta dotičnog inkasatora i mene. Tj. nisam ni znao da je bio ako je bio na vratima. Odatle sve slijedi, Svjestan sam da se radi o možebitno novom području. No otvoren sam za bilo kakvu pomoć.
 12. 1. Ako su postojali razlozi za redoviti otkaz, bi li bilo moguće da nakon presude o nezakonitom otkazu iz formalnih razloga (npr.izostanak očitovanja) da li bi se moglo nakon presude ponoviti isto, SA tim formalnim razlogom ispoštovanim ? 2. Što je s člankom 117 ZORu ? Radi se o tome da je radnik nadređenome prijavio teško dokaziv "nerad kolega", pri tome navevši mnogo detalja, odn. situacija. Da li se pri osporavanju otkaza tome može pozvati na taj članak, tj.da je otkaz dobijen iz razloga prijave ? Ili je taj članak veoma usko definiran mogućnostima prijave konkretnim tijelima ? Ili se
 13. Da li poslodavac ima pravo, točnije od njega odabrani liječnik medicine rada i prema kojem zakonu od zaposlenika tražiti potvrde od kojih bolesti evt. boluje zaposlenik ili lijekovi koje uzima ? Radi se o traženju izvan redovnog sistematskog pregleda.
 14. nisam se javio, znači da nije bilo ničega. Vi bi podrške ? Kakve ? Željac je rekao.
×
×
 • Napravi novi...