Jump to content

starijipunoljetnik

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

  1. 3 mjeseca učenja bez ikakva ozbiljnog rada. Samo sam povremeno uskakao na kakvo ročište ili neki sitniji poslić. Vrijeme potrebno za spremanje ispita zbilja ovisi od osobe, načina kako uči, kako pamti, koliko se može koncentrirat etc. Recimo, mislim da bi prosječnom kandidatu 2,5 mjeseca intenzivnog učenja trebalo biti dovoljno za prolaz. Hvala svima na čestitkama i dobrim željama. Svim kandidatima želim uspjeh, i nemojte se obeshrabrivati. Raspoloženje će biti sinusoida, nekad misliš da znaš dosta, sutradan da pojma nemaš, to je, valjda, normalno i većina ljudi koji su položili tako su se osjećali tijekom tog mučnog procesa. Ne odustajte!
  2. Kolegice i kolege, položio sam pravosudni dne 21. siječnja 2008., baš na dan kad mi je riknuo kompjutor, pa svoje veselje objavljujem tek sad. Što se tiče pitanja, sva su već na Legalisu, a i već sam ih pozaboravljao pa ih neću navoditi. Bilo nas je troje. Dvije cure u velikoj dvorani, sa svim slušačima, i ja, sam na katu, u maloj sobi, s jednim slušačem iza leđa. Meni super. Trajalo 3 sata. Svi smo prošli. Komisija u sastavu: Gagro, Buljan, Eraković, Čule i Komadina. Svi super, svi ljubazni, puni razumijevanja, etc. , a nešto se mora i znat ! Gagro - ugodan gospodin, standardna pitanja s Legalisa. Buljan - isto ugodna, malo šara i povezuje materiju, poneki primjer iz prakse, ali ako ste učili, nema zime. Eraković - o.k. čovjek, preporučam dobro proći njegova pitanja objavljena s Legalisa. Čule - Ajatolah pravosudnog ispita. Dobro "naučite" svoju presudu i nešto iz glave u koju konkretno k.d. spada. Obvezno izvanredne pravne lijekove, to mu je fetiš. Ako ste iole učili, nećete pasti. Komadina - čovjek ima svoja pitanja napisana rukom (olovkom) na papiru, pa iz njih pita. Taj čarobni papirić sadrži pitanja iz svih zakona s popisa (sve je na Legalisu), znači, dobit ćete sigurno po jedno ili dva najosnovnija pitanja iz "malih zakona". Eto, 3 mjeseca dobrog učenja i to je to. Hvala svim forumašima na razmjeni iskustava, uvelike mi je pomoglo. Hvala TDR-u, Franck-u d.d., sponzorima, skupljačima lopti, linijskim sucima....
  3. Molim supatnike koji znaju nešto više o samoj tehnici pismenog dijela ispita. Je li prvi dan uvijek kazneno, što se treba ponijeti od literature i ostalog, je li svi dobijaju različite spise, da li se konzultirati, i koliko su pismeni uopće bitni. Hvala svakoj dobroj duši koja odgovori na ovaj arsenal pitanjaca !
  4. Molim kolege za odgovor na sljedeće pitanje: Koji se propisi sada primjenjuju na namještenike ?
  5. Mislim da ako i nisi u apsolutnoj zastari, pa ti budu sudili, neće prigodom odmjeravanja kazne uzeti u obzir one pojedinačne radnje koje bi inače bile obuhvaćene zastarom da nije produljeno k.djelo (u prijevodu, otpala bi pojedinačna "podvođenja" npr. iz 1. mjeseca)
  6. Prihvati svaku sankciju koju ti odrede i ubuduće živi pošteno. To ti je najbolji mogući savjet.
  7. Nisam još ni pogledao Zakon o izvršenju kazne zatvora. Dijagonalno sam pogledao onaj o ....duševnim smetnjama i markirao 3 prostoproširene rečenice. Taj zakon je popis nekakvih želja, skoro da poželiš bit duševni bolesnik od pustih prava. Uglavnom, rečenica da se "neubrojivi počinitelj" prisilno smješta u ustanovu, da je za to uređen nekakav postupak, da tamo ostaje koliko je najveća mjera kazne za djelo koje je počinio, i da tamo neki psihijatar odnosno šerif može predlagati produljenje smještaja ako smatra da ovaj još nije za civilizaciju, a potonji (ili branitelj ili uža rodbina) ima jednom godišnje pravo predlagati da ga se pusti. Neću ni centa više! Na isti način mislim postupiti i sa Zakonom o izvršenju kazne zatvora.
  8. Hvala, Utjerivačuzakona. Da te znam, platio bih ti piće.
  9. I ja imam samo 2 mjeseca, ali pokušat ću. Valjda je moguće. Zna li tkogod što treba učiti iz posebnog dijela KZ-a. Nadam se samo "popularna" kaznena djela. Valjda ne pitaju zapriječene ili npr. računalnu prijevaru. Takvo nešto nisam vidio u ovim cirkulirajućim pitanjima.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija