Jump to content

gdlo

Korisnik
  • Broj objava

    8
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Sve što je gdlo objavio

  1. Postovani, Imam pitanje vezano uz refinanciranje kredita. Refinancirala sam kredit u RBA banci kreditom za podmirenje obaveza u drugim bankama, koji sam digla u POBI. RBA banka mi je naplatila naknadu za konacnu otplatu kredita o kojoj mi prilikom izdavanja pisma namjere nitko nije rekao nista. Kredit je bio nenamjenski s fiksnom kamatnom stopom. RBA je takoder i obracunao i naplatio i kamate do dana konacne otplate kredita, sto je uredu, ali mene zanima imaju li zakonsku osnovu naplatiti naknadu za konacnu otplatu kredita? U internim aktima banke pise da ako je uplata veca od 75000 kn placa se naknada za prijevremenu otplatu, da li je takav akt zakont, na temelju cega naknadu naplacuju za konacnu otplatu kredita veceg od 75000 kn, a za kredite do tog iznosa naknada se ne placa? Ima li smisla pisati prigovor i kome se mogu s tim pitanjem obratiti? Takoder moram napomenuti da je od uplate novca do zatvaranja kredita proslo 13 dana, u meduvremenu sam naravno zvala i pitala sto se dogada na sto su mi odgovorili da ne znaju ni oni. Na koncu su zatvorili kredite odnosno proknjizili uplatu naplativsi mi naknadu od 1500 kn za koju mi nebi niti rekli da nisam pitala zasto mi nedostaje taj iznos?! Unaprijed hvala na odgovoru i isprike ako sam promasila temu. Lp,
  2. Postovani, Banka je prodala moj dug B2 Kapitalu bez moje suglasnosti! Zanima me da li je to legalno i da li postoje ikakve sanse za uspjeh u tuzbi? Radi se o nenamjenskom kreditu od 30.000 eur.koji je otplacen do pola. Hvala!
  3. gdlo

    zastara

    Postovani, 2009.godine sam bila suduznik u kreditu koji sam otplatila 2011.godine refinanciranjem buduci da osoba kojoj sam bila suduznik nijemogla ispunjavati svoje obveze po ugovoru. Da li je moguce tuziti doticnu osobu i koje su vjerojatnosti za uspjeh u tome, te da li postoji zastara? Hvala unaprijed. Lp
  4. Poštovani, Molio bi vas pomoć, naime moj problem se malo veže na ovu temu , ja sam bio sudužnik, te na moju žalost otplatio praktički cijeli kredit (20 tis eur) na kraju kamata i ostalo 30 tis eur. Moje pitanje je da li za to postoji zastara te ako postoji na koliko godina? Hvala svima. Sa poštovanjem,
  5. Postovani, Podnijela sam zahtjev sudu da mi kao zakonskom zastupniku (majci) odobri prodaju nekretnine koju je maloljetna kci naslijedila iza pokojnog oca zajedno samnom, nakon cega sam ustupila svoj nasljedni dio kcerki i uknjizila u gruntovnicu kcerku kao mlljt.vlasnicu. Radi se o zemljistu cija je vrijednost mala, kao razlog prodaje sam navela potrebu za sredstvima za uredenje djecije sobe. Molim Vas za informaciju o tome da li ce se povodom mog podneska odrzati rociste ili ce sud donijeti rjesenje bez odrzavanja rocista, kolike su sanse da odobrenje dobije te u kojem roku bi mogla dobiti odobrenje? Unaprijed zahvaljujem. S postovanjem!
  6. Poštovani, Molila bih za pomoć. Nakon dostave prijedloga za donošenje rješenja o ovrsi javnom bilježniku, kada se može tražiti pravomoćnost rješenja odnosno koji sve rokovi moraju proteći do tad? Unaprijed zahvaljujem!
  7. Postovani! Molila bih za pomoc. Zavrsila sam Strucni studij javne uprave prije 3 godine u Zagrebu. Zanima me da li postoji mogucnost i pod kojim uvjetima bih mogla upisati diplomski studij na Pravnom fakultetu u Zagrebu? Unaprijed zahvaljujem!
  8. Poštovani, samohrana sam majka djeteta od 6 godina, otac je pokojni vec dvije godine. njegova majka, baka djeteta, iskazala je interes za viđanjem djeteta, na što sam pristala. Baka je tražila da dijete dovodim kod nje i znalo se dogoditi da nije poštivala dogovor u vezi vraćanja djeteta majci. Dijete se u par navrata žalilo da ju baka stalno nešto ispituje i da joj je to dosadno. Razgovarala sam sa CSS i predložili su mi, ukoliko nema dogovora, da pokrenem sudski potupak u svrhu ishođenja rješenja u kojemu bi odredili dinamiku viđanja. Zanima me koja prava ona kao baka djeteta ima i koje savjete bi mi dali kako bi ta druženja prolazila u najboljem interesu djeteta? Unaprijed zahvaljujem! Srdačan pozdrav!
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija