Jump to content

veliki19

Korisnik
  • Broj objava

    28
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala vam puno na info. Znači li odgodni uvjet da za dio nekretnine njezinog pok. supruga mogu sklopiti predugovor (ili to zajedno ide u jednom ugovoru) u kome navodim da će mi ona prodati suvlasnički dio nakon ostavine i uknjižbe u gruntovnici na njeno ime?
  2. Može li se kupiti (prije ostavine) suvlasnički dio nekretnine-zemljišta na koji je upisana osoba koja je nedavno preminula? Odnosno, sklopiti predugovor sa suprugom za njezin (1/2 dijela) i pok. supruga (1/2 dijela) suvlasnički dio, provesti zabilježbu u gruntovnici, pa nakon ostavine sklopiti glavni ugovor. Supruga je jedina nasljednica jer nemaju dijece. Ako je moguće, kako napisati u predgovoru čiji se suvlasnički dio kupuje?
  3. Pročitajte akt kojim je općina/grad regulirala uvjete i način držanja kućnih ljubimaca. Što prije postupite kako vam je napisano: veterinarska inspekcija + komunalno redarstvo. Kontakte imate na internetskim stranicama. Za odštetu, ne znam.
  4. Kontaktirajte uz vet. inspektora obavezno i komunalnog redara za vašu općinu/grad jer je držanje životinja isto tako u njihovoj nadležnosti.
  5. Nažalost nisam dobio odgovor i ne znam je li ovo dobro napisano...
  6. Pravilnik o porezu na dohodak, NN 10/2017 Način isplate primitaka Članak 92. (1) U skladu s člankom 86. Zakona tijela državne uprave i sudbene vlasti te druga državna tijela i službe jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, zavodi, neprofitne organizacije, poduzetnici – pravne i fizičke osobe obavljaju isplate primitaka fizičkim osobama, na njihov žiroračun kod banke odnosno nerezidentima na njihov račun. (2) Iznimno od stavka 1. ovoga članka navedena tijela, organizacije odnosno osobe mogu obveznicima poreza na dohodak, odnosno fizičkim osobama isplatiti na njihov tekući račun kod banke: 1. primitke po osnovi nesamostalnog rada iz članka 21. Zakona (...)
  7. Koliko iznose doprinosi za produženo mirovinsko osiguranje i kome se uplaćuju? Koja je osnovica za doprinose (od čega je to osnovica za izračun)? Koliko iznosi najniža mirovina?
  8. Borbena7, možete li dati nacrt Ugovora o zajmu s ovršnom klauzulom (na svim novčanim sredstvima i štednim računima, plaći i mirovini te potraživanjima) koji bi išao na solemnizaciju j. b.? Hvala unaprijed.
  9. Mišljenja sam da kupac prilikom kupovine od fizičke osobe kupuje po načelu viđeno-kupljeno. Najčešće to i piše u ugovoru. Jamstvo i povrat, mislim kako, ne dolazi u obzir. Naravno, ovisi i što je navedeno u vašem kupoprodajnom ugovoru. Opreznije drugi puta kod kupoprodaje, a opreza nikad dosta.
  10. Raspolaganje sredstvima na računu (isplata novca) nakon smrti davatelja punomoći je kazneno djelo!
  11. Poštovana! Kod javnog bilježnika moguće je podnijeti prijedlog za uknjižbu vlasništva nekretnine što je brže i nešto financijski povoljnije nego na sudu. Nakon toga, moguće je zaključiti ugovor o doživotnom / dosmrtnom uzdržavanju koji moraju biti sastavljeni u obliku javnobilježničkog akta ili moraju biti solemnizirani ako je privatna isprava. Također, moguće ih je ovjeriti na sudu. Ako ga ne znate sami sastaviti, najbolje je da to učini javni bilježnik ili odvjetnik. Za javnog bilježnika znam da naplaćuje prema vrijednosti nekretnine i kod njega mogu biti nazočni svjedoci akta prilikom sastavljanja ugovora što je dodatni plus.
  12. Po meni vam je Miran89 dao dobar odgovor:
  13. Najbolje bi bilo da pošaljete ugovor sa skrivenim osobnim podacima, brojem šasije i registarskim oznakama. Jesu li podaci kupca i prodavatelja zaista zamijenjeni? Jeste li ovjeravali potpise na ugovoru kod javnog bilježnika?
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija