Jump to content

ivistipe

Korisnik
 • Broj objava

  215
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je ivistipe objavio

 1. Stambeni prostor je tamo gdje spavate i nije uopće bitno dali je to kuća ili šupa.
 2. Nema smisla provoditi sve te ostavinske postupke jer to vam gotovo nemoguća misija, već ako te nekretnine stvarno uživajte dugi niz godina vi ste već stekli pravo vlasništva temeljem zakona i za upis u zemljišnu knjigu morate pokrenuti pojedinačni ispravni postupak kod suda tamo gdje se nekretnine nalaze.
 3. 1000 kn. i nije neki iznos za koji se isplati ići na sud jer trošak sastava tužbe i odvjetnika već u startu višestruko premašuje traženi iznos, te je i na kraju upitna naplata ovršnom ispravom ako taj nema imovine.
 4. Sa svjedocima uz dobru laž dosta mu je i 3 godine, a nažalost to se često događa.
 5. U smislu da trajno ostanete bez tog zemljišta na temelju dosjelosti.
 6. Možete od suda tražiti razvrgnuće geometrijskom diobom ako je moguće kuću podijeliti i etažirati.
 7. Nakon smrti nema oduzimanja poslovne sposobnosti.
 8. Tužiti strica za smetanje posjeda ako nije prošlo 30 dana od promjene brave i tražiti plaćanje najma za korištenje vašeg suvlasničkog djela od početka korištenja. Ako djedu nije bila oduzeta poslovna sposobnost i nije bio psihički bolestan ili volio malo više popit u vrijeme sklapanja ugovora, stric taj spor sigurno gubi.
 9. Trebali ste partnericu svaki puta prijaviti policiji za obiteljsko nasilje za svaku uvredu, povišeni ton, psovku, ekonomsko nasilje i dr. pred djetetom.
 10. Vi sa dugom sestre i njezinog supruga nemate ništa i ako sami nemate nikakvih dugova možete slobodno sklopiti ugovor o DU.
 11. Povijest nije vidljiva za razdoblje prije 2010 i za to je potreban odlazak u gruntovnicu.
 12. Nije nikva frustracija samo ipak vam skrećem pažnju da stvari nisu tako jednostavne kako se čine na prvi pogled. Czss, vam može dati pozitivno mišljenje i podršku,ali konačna odluka može biti razočarajuča. Želim vam mnogo sreće i uspjeha, a vrijeme će vam sve pokazati.
 13. Da u interesu djece je napuštanje rodnog kraja, prijatelja,oca ,djeda,bake i odlazak u tuđinu i nepoznato????
 14. Samo za to trebaju ozbiljni razlozi,a preseljenje u austriju samo zato jer je gospođa tamo našla posao baš i nije neki ozbiljan razlog. Već i sama činjenica dovoljno govori o uspjehu u sporu kad odvjetnici ne žele uzeti predmet bez plaćanja unaprijed.
 15. Ako se ne zajednički ne odgovorite na kraju budete obadvoje dobili prekršajne prijave ,jer se ne može utvrditi čiji je pas koga ugrizao,a rječ protiv rječi nema neku dokaznu snagu.
 16. Neka ide na sud pa bude onda vidjela uspjeh nakon par godina uz puno izgubljenih živaca teško narušenih odnosa u široj obitelji.
 17. Malo je vjerojatno da bi i sud udovoljio vašem zahtjevu, jer se postavlja pitanje na koji način bude djeci puno bolje tamo nego u hrvatskoj. Pa i da dobije sudsku odluku u svoju korist otac će se žaliti i opet ste na početku, a i sudovi su spori.
 18. Ne možete ništa, samo se pomiriti sa takvom sudbinom.
 19. Onda stupite u kontakt s njim.
 20. Možda znate o kome se radi, strani ili domaći? Čime je platio cigarete gotovinom ili karticom(koja banka)?
 21. Trebalo se stavit, ali očito nečiji propust,pa se sad taj želi izvući od odgovornosti preko vaših leđa. Zakon je jasan i na vašoj strani, nedajte se na nešto navući i zauzmite čvrsti stav.
 22. Nije bilo zabilježbe skrbništva u zk, vi niste znali u trenutku sklapanja pravnog posla da je osoba djelomično lišena poslovne sposobnosti i vaš štiti načelo povjerenja u zemljišne knjige. Za eventualnu štetu može odgovarati samo onaj koji je propustio zabilježiti skrbništvo u zemljišnoj knlizi prije vas. Slobodno uživajte posjed i nemojte se dati zastrašivati.
×
×
 • Napravi novi...