Jump to content

ivistipe

Korisnik
 • Broj objava

  104
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

Sve što je ivistipe objavio

 1. I ipak uzet dobrog i poštenog odvjetnika. Raspitajte se kod prijatelja sigurno netko ima dobrog i iskusnog.
 2. Imate dobar argument roditelji su vama davali gotovinu na ruke za kredit,a vi ste to plaćali za njih preko internet bankarstva da nisu morali osobno odlaziti u banku. To neka roditelji potvrde, a da nije tako to ne može nitko dokazati.
 3. Vi morate prvo dobiti tužbu da vidite njegove zahtjeve i čime ih dokazuje pa da onda možete dati odgovor na tužbu i pobijati njegove dokaze i predložiti svoje. Prema vašim navodima nebi smjelo biti problema, ali mi ne znamo drugu stranu priče. Na koga su stajale uplatnice za kredit, tko je plaćao vi ili on, s kojeg računa ili gotovinom, tu je dosta raznih vrlo bitnih činjenica, ali ako je i on nešto plaćao roditeljima mislim da bi eventualno to mogao potraživati od njih.
 4. Zabilježbom spora imovina je ipak na neki način blokirana i vi s njom ne možete više upravljati do pravomoćnog završetka spora koji uglavnom traje godinama, a koliko god neka strana bila u pravu rješenje spora je neizvjesno do zadnjeg trenutka, pogotovo kad još pravnici i tvrdoglave stranke sve zakompliciraju. Takvu nekretninu neće nitko kupiti, banka neda kredit, nema subvencije za obnovu i sl., a može i biti problematično takvu nekretninu nasljediti jer bi nasljednik mogao odgovarati cijelom svom imovinom u slučaju gubitka spora za navedenu nekretninu.
 5. Vaša situacija je vrlo komplicirana i niti jedan pravnik vam to ne može riješiti u kratkom roku. Dosjelost vam ovdje vjerojatno nebi prošla, a rješavanje u dosjelosti traje minimalno 3 mjeseca. Moj savjet vam je obzirom na hitnost situacije da vi napravite taj ugovor kojim vaša majka prenosi sva knjižna i vanknjižana prava na osobu koju ste odabrali. To što neka rješenja nisu pravomoćna nije zapreka da majka ne može raspolagati imovinom jer se imovina stječe časom smrti ostavitelja, a rješenje o nasljeđivanju je samo potvrđivanje vlasništva na temelju kojeg se vrše upisi u javne registre knjige. Svakako ovjeriti ugovor, a vlašnitvo ćete rješavati u budućnosti i upisi vati vlasničke udjele kad rješenja budu pravomoćna, ali se bojim da ćete ikad uspjeti srediti vlasništvo 1/1 jer je već tu puno rodbine i morate s njima biti jako dobri i još će sigurno netko komplicirati.
 6. Niste dužni jer je ugovorena obveza sa drugom osobom i ugovor je na snazi. Majci poručite da može raskinuti ugovor zbog nepoštivanja ugovorene obveze od sestre. Ako je majka lošeg imovnog stanja i ne može sa sama o sebi brinuti obavijestiti czss. To je i vaša majka pa biste ipak trebali riješiti ovu situaciju.
 7. Plodouživanje je čak na neki naćin jače od vlasništva koje vlasnik mora trpit i pitanje je tko bi takvu opterečenu nekretninu kupio.
 8. Porezna u prava sama određuje vrijednost nekretnina bez obzira na ugovorenu cjenu u ugovoru, a koja je često veća od ugovorene i po tome obračunava porez.
 9. Nekretnina je upisana na vas, a na centru i drugdje nemojte pričati o ostavini i darovanju pogotovo ako vas ništa nitko ne pita i neće biti problema.
 10. ivistipe

  Plodouživanje

  Poslje smrti plodouživatelja taj se teret briše i to pravo se ne nasljeđuje. Vi u gruntovnicu dostavite smrti list i tražite brisanje tog prava.
 11. I gruntovnici podnesite prijedlog za spajanje suvlasničkih djelova, za detalje će vas uputiti zk referent i neće biti problema.
 12. ivistipe

  Nasljedno pravo

  I tom slučaju nemožete nasljediti kuću.
 13. ivistipe

  Nasljedno pravo

  I na koga je sad kuća?
 14. Prvo moraju biti podmireni dugovi da bi vi mogli natrag dobiti priklučak i pružatelj usluge vas sigurno prije neć ukopčati. Ostaje na vama da se dogovorite da bivšim vlasnikom i na neki naćin rješite dug.
 15. ivistipe

  Izmjena oporuke

  Oporučitelj može oporuku mijenjati, više puta napisati novu oporuku, a mjerodavna je samo posljednja naravno ako se raspolaže istom imovinom.
 16. Svakako o dosmrtnom, a ne doživotnom iz razloga da nebi otac sklopio još naknadno doživotno ili s nekim drugim za istu nekretninu.
 17. Klonite se takva posla, i niti vam banka neće dati toliki kredit za stariju nekretninu.
 18. ivistipe

  Ispravni postupak

  Nije, ali vi ako imate neka prava u svezi te nekretnine možete prigovarati tom postupku i tom ispravnom postupku se neće udovoljiti.
 19. To je po njihovom internom zakonu i bilo bi zanimljivo kad bi ih netko tužio za stjecanje bez osnove ucjenu jer ipak je taj priključak i sufinanciranje izgradnje mreže netko platio. Ja sam dobio još odgovor da oni sada moraju pojačati snagu zbog ponovnog priključenja?, pa ta snaga n tom mjestu je već postojala i nekom drugom su je opet prodali i sad to još jednom hoće masno naplatiti!! Ne bježi od toga da se dug mora naplatiti ali sigurno ne na takav način - ucjena i sramota!
 20. Tako sa i ja prošao kad sam htio podmiriti dug od 4000kn na nekretnini koju sam nasljedio i da se ponovo ukopča struja odbili su moj zahtjev tražili ponovno plačanje priključka. To rade jer su monopolisti. Samo sam im najavio da više nema šanse da ih pustim na posjed za izmjenu stupova i rezanje grana, a svoju mrežu i stupe nek si stave na javnu površinu. Zato ljudi ne puštajte HEP na svoj posjed jer je vrlo bezobrazan, ako plaćamo mi njima, neka plate i oni nama!
 21. Tu ste si krivi sami jer ste na takav rad pristali pa se ponaša poslodavac prema vama kao robovlasnik. Najavite mu da mu više nećete raditi prekovremeno bez pismenog naloga i plaćenih prekovremenih i da tražite drugi posao, a on neka galami koliko hoće i onako će ostat bez ljudi.Odraditi 8 sati i odite kući.
 22. Po tome zabilježba u zk nema nikakvog značaja, ako primatelj uzdržavanja može i dalje raspolagati nekretninom.
 23. U krivu ste kredit je isto bračna stečevina i nakon razvoda supružnik koji sam plača kredit ima pravo tražiti polovinu od drugog supružnika u sudskom postupku i to sa sigurnim uspjehom. Čak i u najgorem scenariju bi mogla banka zatražiti utvrđivanje bračne stečevine ako se nebi plaćao kredit, makar za sada još to banke ne rade, ali bi mogle u budućnosti.
 24. Može ju teretiti suprug jer i kredit ulazi u bračnu stečevinu te suprug može zahtijevati plačanje polovice preostalog iznosa kredita nakon razvoda. Ako to želi izbjeći bolje da se ne rastaje, a od supruga može svejedno otići svojim putem i tu ju ne može nitko spriječiti pa neka onda suprug zatraži razvod pa bi u tom slučaju za nju to bilo znatno povoljnije i mogla bi mu postaviti neke uvjete.
 25. Osobno sam prije 4 godine uzeo probne tablice na policiji, ali moraš imati važeću policu osiguranja, potpisat izjavu da su kočnice i volan ispravni i navesti relaciju kretanja. Na putu do tehničkog me sustigla policija vozili su se za mnom 5 kilometara i najvjerojatnije su provjeravali tablice (vidio sam u retrovizoru) i nije bilo nikakvog problema.
×
×
 • Napravi novi...