Jump to content

tbradaric

Korisnik
  • Broj objava

    11
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

  1. Hvala na odgovorima. Nažalost, nisam bio informiran o tome. Došli su vlasnici iz Švicarske kod javnog bilježnika da potpišemo taj ugovor, bio sam dovedem pred svršen čin i tek sad sam shvatio da smo išli naopakim putem. Nisu htjeli potpisati založnu izjavu ( koju ih je banka tražila odmah kod predugovora ), zato smo išli odmah na ugovor, no da sam znao da će doći do ovoga ni u ludilu to ne bih radio na taj način. Ili je banka tražila odmah prilikom predugovora ili je naša bankarica neposobna za vođenje ovog posla i krivo nas je informirala. S obzirom da su iz Porezne upravo tako teški po pitanju odgode plaćanja, mislite li da bi mogli biti izuzetno teški i po pitanju povrata novca? Sad mi ništa ne preostaje već čekanje odobrenja kredita, imam otprilike 20 dana odgađanja tog plaćanja, a i ako dođe do plaćanja tražit ću na 24 rate ( za što i postoji mogućnost ). Tako da ako dođe do raskidanja ugovora da imam što manje novca za potraživanje.
  2. Poštovanje, imam potencijalni problemčić. Supruga i smo 18.03.2024. pokrenuli postupak za dobivanje kredita. S obzirom da vlasnici nekretnine nisu htjeli u samom početku pokretanja postupka potpisati založnu izjavu u banci, odnosno nisu htjeli bez kupoprodajnog ugovora ovjerenog kod javnog bilježnika, išli smo direkt na potpisivanje ugovora prije pokretanja postupka za dobivanje kredita (umjesto predugovora kako to inače ide ). Dakle išli smo od kraja prema početku. Javni bilježnik poreznoj upravi odmah dostavlja primjerak potpisanog ugovora te sam dobio sam obavijest da će nam potraživanje za porez na nekretninu doći već u roku nekoliko dana. S obzirom da mi nismo još kupili nekretninu i nećemo sigurno idućih 30 dana ( koliko je otprilike potrebno banci da odobri kredit - ako uopće odobre ) suludo nam je plaćati porez na nekretninu ( što nas se obvezuje da platimo u roku 15 dana ). Porezna uprava je tu jako kruta i kažu da je jedini način da se to EVENTUALNO ne plati je da se raskine taj ugovor. Pa me zanima što učiniti da barem odgodim plaćanje do trenutka kad bi nam kredit bio odobren? Angažirati odvjetnika da napiše žalbu? Hvala
  3. Hvala na odgovoru. Izgleda da ima. U ZK izvatku piše Radićeva Ulica KB59. Ovo KB valjda znači kućni broj?
  4. Poštovanje, zna li netko je li moguće prijaviti boravište u kući koja nema uporabnu dozvolu u 2024. godini ? Naš prijatelj bi nam ustupio kuću na korištenje, ali ne bismo se preselili ako ne možemo prijaviti boravište, bitno nam je zbog djece i vrtića. Riječ je o Duga Resi. Riječ je o prijavi 5 osoba ( 2 odraslih i 3 djece ) Unaprijed hvala
  5. Poštovanje, izgleda da sam postao žrtva internet prevare. Naime, čovjeku koji prodaje artikle na njuškalu uplatio sam 940 eura za PC. Nakon što sam uplatio shvatio sam da sam uplatio na račun u Velikoj Britaniji (najvjerojatnije Wise ). Čovjek se predstavlja kao da radi u Salzburgu. Obradio me poput profesionalca. Slike PC-a koje je stavljao na njuškalo su slike skinute sa Ebay-a,a slao ih je meni kao da su njegove. Koje mogućnosti imam sada? Prijaviti policiji pa da pošalju dopis PBZ-u, Wise-u i Njuškalu? Kolike su šanse da se preko IBAN-a može saznati identitet ( s obzirom da wise traži također ID kad se otvara račun, sad se postavlja pitanje je li moguće poslati sliku nečije osobne )? Na njuškalu se ostavlja oib, ime i prezime, ali ne postoji mehanizam s kojim bi njuškalo provjeravao ispravnost tih podataka.
  6. Poštovanje, upravio sam preko E-obrta otvorio slobodni paušalni obrt za Dizajn i ostale usluge ( NKD 74.10 ). Odobreni su mi poticaji za samozapošljavanje. Sad puno toga imam za riješiti i već sam malo pogubljen u svemu tome. Pa bih bio zahvalan ukoliko bi mi netko mogao pomoći oko mojih pitanja. 1 ) Dogodila se greška kod naziva obrta prilikom popunjavanje preko E-obrta. Upisano je kao djelasnot "74.10 Dizajn i ostale usluge" umjesto "74.10 Specializirane dizajnerske djelatnosti." Mogu li imati kakvih problema zbog toga? Smije li se tako mijenjati NKD naziv ? Dakle, šifra je dobra, samo je drugi naziv. Meni osobno to ništa ne smeta za obvljanje djelatnosti. 2) Imam ugovor o zakupu prostora na svoje ime na godinu dana ( s pečatom i potpisom vlasnika firma koji daje prostor u zakup ). Je li za prijavu u poreznu potrebno raditi novi ugovor o zakupu na ime obrta? 3) S obzirom da sve radim remote, nemam nikakav fizički doticaj s klijentima i nemam fiskalnu blagajnu, htio bih radno vrijeme ostaviti maksimalno fleksibilno. Dakle da nemam zakonsko radno vrijeme kad trebam raditi, odnosno biti u radnom prostoru. Kako to mogu koncipirati kod prijave u poreznu? Kako da postavim radno vrijeme? Samo da navedem "po dogovoru" ili trebam zakonski navesti broj tjednih ili dnevnih radnih sati ili radno vrijeme npr "od 8-16h" ? Molim za odgovor nekoga tko zna i unaprijed zahvaljujem.
  7. Zahvaljujem na odgovorima. Ovo je prigovor koji sam napisao, smatram da je jako kvalitetan i da može poslužiti još nekome prilikom sastavljanja istoga, te ga stoga dijelim ovdje ( slika u prilogu )
  8. Odnio sam danas osobno to u PP sv.I.Zelina. Policajac je uzeo jedan primjerak, a drugi je dao meni s pečatom i datumom. Nakon čega sam ga pitao koja je procedura, a on mi je rekao da pričekam da vidim hoće li ga odobriti. Pa mi nije jasno bilo TKO "hoće li ga odobriti"? Oni u PP Zelina ga trebaju odobriti da bi uopće otišao do Prekršajnog suda u Zagreb? Ako da, koji su kriteriji po kojima oni to odobravaju ili ne odobravaju?
  9. Još samo jedno pitanje. S obzirom da se sve to dogodilo u Sv.Ivanu Zelini, šaljem prigovor u 2 primjerka Policijskoj upravi u Zelini i jedan primjerak Prekršajnom sudu u Zelini ? Ili šaljem PU Zelina 2 primjerka, a ovaj treći primjerak šaljem prekršajnom sudu u Zagrebu ?
  10. Hvala na brzom odgovoru. Moze li se dogoditi da mi ostane sve isto (ili da poraste) a da izgubim mogucnost placanja samo 2/3 kazne?
  11. Poštovanje ljudi, prije nekih 1h sam uradio jedan prekršaj u Zelini. Pretjecanje motora na obilježenom pješačkom prijelazu ( kako oni tvrde, ja ga se ni ne sjećam ). Dobio sam kaznu 3000kn ( 2000kn + 100kn ako platim u roku 8 dana ) i 2 mjeseca zabrane upravljanja vozilom. Pohađam 8-dnevnu terapiju za mucanje u Varaždinu ( imam dokaz ) i razlog zbog kojeg sam jurio za Zagreb je da stignem odraditi govorne vježbe za sljedeći dan. Zanima me... Šta mi preporučate da radim? Postoji li ikakva mogućnost za smanjenje kazne ? Da platim tih 2100kn odmah i da pišem prigovor i molim za smilovanje po pitanju oduzimanja vozačke ? Taj motor je vozio 30km/h 1km ispred mene pa sam bio malo izgubio živce. Svjestan sam da sam uradio glupost, ali isto tako mislim da je moglo biti barem malo ublaženo. Do sad nisam nikad kažnjavan, imam samo jednu opomenu iz 2015 ili 2016. Unaprijed hvala
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija