Jump to content

One

Korisnik
  • Broj objava

    18
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    One je reagirao na mutavi u Legalizirana kuca - ali... krivo?   
    nisu oni ništa pogriješili, oni su ozakonili nekretninu u skladu sa snimkom izvedenog stanja. koliko vidim ovdje nema nadozida, dosta je diskutabilno, a možemo reći da se radi o etaži potrovlja. Sad da li je ona imala siguran i trajan pristup, da li se u je vrijeme ozakonjenja koristila kao stambeni prostor, da li su prikazani tlocrti potkrovlja, u to sumnjam. Vjerovatno se je koristilo kao nestambeno potkrovlje, bez zidova, prostorija, svega onoga što bi bilo potrebno se ozakoni kao etaža u sklopu stambene jedinice. 
    dopunu ozakonjenja, ne, sumnjam da je tijelo koje je donijelo rješenje o izvedenom stanju u tom opsegu pogriješilo, razlozi za poništenje akta/obnovu postupka. 
    Drugim postupkom, moguće je promijeniti namjenu, ovisno o izvedenom stanju, vašim željama, da li bilo građenja ili ne. 
    Evtualno dozvola za promjenu namjene i uporabu građevine ili ako se izvode radovi koji se smatraju građem, onda u određenom opsegu zahvata bio bi dovoljan glavni projekt na temelju pravilnika o jednostavnim i drugim građevinama i radovima. 
  2. Hvala
    One je reagirao na Matrix u Kupovina dijela zemljista.   
    Upisom promjene vlasnika u zemljišnu knjigu može se promijeniti vlasništvo cijele nekretnine ili idealnog dijela nekretnine upisane u zemljišnoknjižni uložak, ali ne i promijeniti vlasništvo određenog fizičkog dijela zemljišne čestice koja je upisana u zemljišnu knjigu. Dakle, ne može se upisati vaše vlasništvo , primjerice, samo na zapadnom dijelu parcele kvatrature 500 m2, a da druga osoba bude vlasnik istočnog dijela i obrnuto. 
    Da biste promijenili vlasništvo na određenom zemljištu koje je u katastru i u zemljišnoj knjizi upisano kao jedna zemljišna čestica, treba najprije provesti postupak parcelacije, tako da se fizički dio zemljišta koji treba prijeći u vaše vlasništvo formira kao nova katastarska čestica.
    Zatim se ta čestica treba otpisati iz zemljišnoknjižnog uloška u kojemu je dotad bila upisana i pripisati u novi zemljišnoknjižni uložak, u kojem ćete vi biti upisani kao vlasnik.
    Za formiranje nove katastarske čestice trebate angažirati ovlaštenog geodetskog stručnjaka kako bi načinio geodetski elaborat na temelju kojeg će se provesti cijepanje susjedove čestice na dvije zemljišne čestice - na jednu koja ostaje u vlasništvu susjeda i na drugu koja prelazi u vaše vlasništvo. Zatim će sadržaj već sklopljenog ugovora o kupnji zemljišta od susjeda trebati uskladiti s novim stanjem u katastru (najbolje je za to angažirati stručnu osobu),nakon  čega će se promjena koja je provedena u katastarskom operatu moći provesti i u zemljišnoj knjizi.
    Skrećem pozornost na mogući problem sa parcelacijom,ovo iz razloga što važeći propisi znatno ograničavaju mogućnost parcelacije zemljišta, jer je propisano da se parcelacija zemljišta unutar granica građevinskog područja i parcelacija građevinskog zemljišta izvan granica tog područja može provoditi samo u skladu s rješenjem o uvjetima građenja, lokacijskom dozvolom, rješenjem o utvrđivanju građevinske čestice i detaljnim planom uređenja, radi čega se najprije interesirajte kod ovlaštenoga geodetskog stručnjaka o mogućnosti parcelacije i troškovima povezanim s parcelacijom susjedove zemljišne čestice
  3. Hvala
    One je dobio reakciju od id27 u oduzeto djete majci   
    Nikad nikome dijete nije oduzeto zbog takvih banalnih razloga!
    Ako mozete kopirati tu obrazlozenje suda bez osobnih podataka, mogli bi vam tocno odgovoriti na pitanje, ali napominjem, sigurno nije zbog toga. 

    Iz iskustva znam da stranke oko takvih predmeta uvijek izvrcu istinu, i ako ista , onda je sud preblag i daje se previse sansi a sve na stetu dijeteta zbog kojeg je ovaj zakon i pisan.
     
     
  4. Hvala
    One je reagirao na Spitfire u Premjestanje građevine unutar zemljista   
    U ovom slučaju ćete sadašnju pomoćnu građevinu (garažu) srušiti, napraviti glavni projekt za novu temeljem čl.128 Zakona o gradnji i Pravilnika o jednostavnim i drugim građevinama i radovima pa je sagraditi.
  5. Sviđa mi se
    One je dobio reakciju od Matrix u oštećenje automobila   
    Koliko sam razumio post, postoje poruke koje mogu posluziti kao dokaz priznanja krivice? 
    Cini mi se da je odnos vec narusen, i da se radi o meni , tuzio bih ga.

    Nazalost, Ruby_Danderfluff je u pravu sto se tice trajanja postpuka.
  6. Hvala
    One je dobio reakciju od Ruby_Danderfluff u oštećenje automobila   
    Koliko sam razumio post, postoje poruke koje mogu posluziti kao dokaz priznanja krivice? 
    Cini mi se da je odnos vec narusen, i da se radi o meni , tuzio bih ga.

    Nazalost, Ruby_Danderfluff je u pravu sto se tice trajanja postpuka.
  7. Sviđa mi se
    One je reagirao na Spitfire u Kupovina zemljista sa ucrtanim putem kroz isto?   
    Jedinica Lokalna Samouprave-Općina, Grad...
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija