Jump to content

ZdravekSprite

Korisnik
  • Broj objava

    13
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    ZdravekSprite je reagirao na Borbena7 u zatezne kamate   
    Da, mogla bi i vjerojatno bi to i napravila.
  2. Hvala
    ZdravekSprite je reagirao na Ruby_Danderfluff u zatezne kamate   
    Da, nakon isteka roka za dobrovoljno ispunjenje (15 dana), po mom mišljenju.
  3. Sviđa mi se
    ZdravekSprite je reagirao na Maris aqua u Zk uložak sa više čestica   
    Ako komu bude trebalo, dobila sam odgovore. Dakle, moze se izdvojiti i prije, a temeljem clanka 164. Zakona o zemljisnim knjigama, te vlasnik treba traziti besteretni otpis za tu cesticu. To je informacija s jednog suda, dok na drugom govore kako se to upisuje naknadno, s promjenom vlasnistva. Sad cekam sto ce banka odluciti, te na koji nacin moze to rijesiti. Lijepi pozdrav.
  4. Sviđa mi se
    ZdravekSprite je reagirao na Ruby_Danderfluff u Dioba nasljeđene imovine   
    Možete i za jednu i za drugu nekretninu pokrenuti razvrgnuće suvlasništva, pa će se cijele nekretnine prisilno prodavati na javnoj dražbi.
  5. Hvala
    ZdravekSprite je reagirao na gala385 u Odvjetnička tarifa   
    Prigovoriti na VPS ste mogli najkasnije na pripremnom ročištu. 
  6. Zbunjen
    ZdravekSprite je reagirao na Ruby_Danderfluff u Odvjetnička tarifa   
    Osim toga, po mom mišljenju je vrijednost predmeta spora realistična, čak i da je dvadesetak kvadrata, to mora vrijediti više od 10.000,00 kn.
  7. Hvala
    ZdravekSprite je reagirao na LjuboZG u Odvjetnička tarifa   
    Ne samo to, nego je Zakonom o parničnom postupku propisano da su sporovi male vrijednosti oni u kojim je vrijednost predmeta spora manja od 10.000,00 kn (da ne filozofiram sad o svim odredbama ZPP-a koje se odnose na to) te da se sporovi o nekretninama na smatraju sporovima male vrijednosti. 
    Dakle, vrijednost predmeta spora je, po meni,  naznačena najniže što je dozvoljeno, pa ne vjerujem čak niti da bi imalo nekog učinka da ste vrijednosti predmeta spora prigovorili. 
  8. Sviđa mi se
    ZdravekSprite je reagirao na Mak u Odvjetnička tarifa   
    Nikako ne mogu prihvatiti da je 20 metara kvadratnih oranice realistična cijena i da to vrijedi i više. Manje po kvadratu je cijena građevnog zemljišta --naravno u široj okolici jednog malog mjesta.
    Ako je po ZPP-u takva vrijednost spora uobičajena onda je to uredu-
  9. Zbunjen
    ZdravekSprite je reagirao na Borbena7 u Odvjetnička tarifa   
    Kao vrijednost predmeta spora uvijek se uzima u obzir samo  vrijednost glavnog zahtjeva, a kamate, parnični troškovi, ugovorne kazne i sporedna potraživanja ne uzimaju se u obzir ako ne čine taj glavni zahtjev. Za više informacija pogledajte Zakon o parničnom postupku, čl. 35 - 40.
  10. Hvala
    ZdravekSprite je reagirao na Ruby_Danderfluff u Dugovi nakon smrti   
    Može se postići dogovor o otpisu kamata, ovisno o dobroj volji vjerovnika. Troškovi se računaju onako kako presuda općinskog suda glasi (glasi li: "sa zateznim kamatama koje teku od presuđenja" ili nema nikakve odredbe o kamatama? Ako nema nikakve odredbe o kamatama, onda one počinju teći tek protekom 8 ili 15 dana od pravomoćnosti presude, pa je tijek kamata manji.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija