Jump to content

nikodinka

Korisnik
 • Broj objava

  8
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O nikodinka

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Znam da ovo vezano uz poslove redovite/izvanredne uprave stoji u ZVDSP, međutim gdje je propisano ovo glede (ne)obavještavanja svih suvlasnika?
 2. Ok hvala! A ovaj dio za bracnu stecevinu, bi li se moglo nesto uciniti? Mobitel je kupljen 1998.*
 3. Evo stavljam privitak pa ce vjerojatno biti jasnije Mobitel je kupljen 1998.*
 4. Znaci, ako se i ustupi grobno mjesto jedino bi se moglo cekati da eventualno produ 3 godine a da se nitko od vjerovnika iznenadno ne pojavi?
 5. Pozdrav! Otac je 2000. godine u HT-u kupio mobitel za prijatelja. Prilikom kupnje uređaja korištena je tatina osobna iskaznica te se on vodi kao kupac/dužnik unatoč tome što on sam taj uređaj nikad nije koristio. Osoba koja je koristila uređaj je zbog međunarodnih poziva napravila ogroman račun koji nikad nije plaćen. Nad ocem se provodio ovršni postupak koji je okončan pravomoćnim ovršnim rješenjem od 2011. godine. Do danas je, naravno zbog kamata, dug drastično narastao. Jasno mi je da, kod pravomoćnih sudskih odluka, zastara nastupa za 10 godina od pravomoćnosti međutim za očekivati je
 6. Taj dio mi je cak i jasan, uglavnom pitam zbog cinjenice sto su u grobu vec pokopane 2 osobe. Pa mi opcenito gledano malo morbidno djeluje da bi u takvom slucaju uprava groblja dala grobno mjesto na koristenje drugome.
 7. Pozdrav! Iza pokojnog strica baka je naslijedila samo pravo na koristenje grobnog mjesta, tj postala je vlasnikom imovine na grobu. Neko vrijeme nakon njegove smrti pocele su joj na kucnu adresu stizati pokojnikove ovrhe za telefonski racun zbog cega joj je Fina sjela na mirovinu. Bi li bilo moguce da, u svrhu izbjegavanja jos mogucih "iznenadenja", baka meni ili nekome drugome ustupi pravo na koristenje grobnog mjesta? I sto bi se dogodilo s grrobnim mjestom da se baka na ostavinskoj raspravi kojim slucajem odrekla nasljedstva? Hvala puno unaprijed!
 8. Može li mi netko reći koje su sankcije za svjedoka koji je stranac (prebivalište i boravište ima u inozemstvu) u slučaju da se ne odazove na poziv suda u RH za svjedočenje? Primjenjuju li se na njega one odredbe ZKP o novčanoj kazni i/ili prisilnom dovođenju kao da se radi i o hrvatskom državljaninu? ako bi sud u tom slučaju izrekao novčanu kaznu primjenjuje li se tad europski ovršni nalog/europski platni nalog ili kako to funkcionira? i je li uopće moguće prisilno dovođenje stranca u takvim slučajevima? hvala unaprijed na odgovoru!
×
×
 • Napravi novi...