Jump to content

Jasna65

Korisnik
 • Broj objava

  14
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Jasna65

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

92 pregleda profila
 1. Jasna65

  Mirovina

  Pozdrav! Vezano za jučerašnji upit. Sa danom 01.01. 2021. navršio bi 41.god.. efektivnog radnog staža. Iznos otpremnine je veći od oporezivog iznosa i na razliku plaća porez. Napominjem da 01.01. 2021. imao bi 63 god i8mj. života. Vezano za penalizaciju, ako odlazi u mirovinu sa 31.12 2020 kolika je penalizacija. Hvala vam.
 2. Jasna65

  Mirovina

  Odlazak u mirovinu. Poštovani! Molim vas da mi odgovorite vašim savjetom što je povoljnije: Suprug ima 63 go. i ukupno 40.god. radnog staža, uzima otpremninu i planira na HZZZ, do 31.12. 2020. jer sa 1.1. 2021. bi imao 41.god. (ugovor se raskida sa 30.04. 2020. i osobno bi upačivao produženo radničko osig. za tih nekoliko mj. Da li je za njega povoljnije da ide u mirovinu sa 31.12. 2020.. ili 01.01.2021. god? Ujedno me zanima dali se otpremnine, nagrada za 4o.god, rada i naknada sa HZZZ uračunava u prihode za 2020 god za izračun mirovine.
 3. Lijepi pozdrav!. Molim vas za jednu informaciju, sa poslodavcima sam dogovorila raskid ugovora o radu zbogbolest i nenogućnosti obavljanja radnih obveza sa danom 15.05. 2020. Na radu sam provela neprekidno nepunih 13 god. pa me zanima koliko mi po zakonu pripada dana godišnjeg odmora za 2020. (inače sam imala pravo na uk 26 radnih dana) Hvala vam.
 4. Da li imam pravo od fonda zdravstva na naknadu za vrijeme bolovanja. Možete li mi objasniti postupak za stjecanje prava na invalidsku mirovinu (uvjete koje trebam ispuniti za stjecanje prava).
 5. Pozdrav! Molim vas da mi nešto pojasnite. U periodu dok sam na Zavodu za zapošljavanje i primam novčanu naknadu, kakva su mi prava po pitanju bolovanja n.p.r. operacija (oporavak od 3 mj), da li na taj period imam naknadu sa zavoda za zapošljavanje ili HZZO. Hvala.
 6. Poštovani! Moim vas da mi objasnite termin "starosna mirovina za dugogodišnjeg osiguranika. pozdrav.
 7. Pozdrav! Imam jedno pitanje. Kada imam uvjet za prijevremenu starosnu mirovinu po sadašnjim zakoni, a kada po najavljenim izmjenama. rođena sam 15.05.65. i imam 32 god. i 6 mj staža. Postoji li kakav informativni izračun makar okvirni za mirovinu (imam dvoje djece)
 8. Hvala vam na odgovoru. Molim vas za savjet da li postoji mogučnost ili način ( s obzirom na lječničku dok.) da radim skraćeno radno vrijeme i što mi je potrebno.
 9. Pozdrav! Molila bi da mi netko objasni što je to Osobno uvjetovani otkaz. Tko ga daje i koji su uvjeti, odnosno prava. Hvala.
 10. Pozdrav! Imam jedno pitanje vezano za stjecanje prava na novčanu naknadu sa zavoda za zapošljavanje. U kojim situacijama imam pravo na nov. naknadu ako dajem otkaz na poslu zbog bolesti i tjelesnog oštečenja ( 70%) ili nemam pravo na naknadu. Radi se o izuzetno teškom fiz. posu na kojem je ugroženo moje zdravlje, a radni dan je 12 ssati, Hvala vam.
 11. Pozdav! U prvom odgovoru dobila sam informacijuda imam pravo na naknadu za tjelesno ostečenje i da popunim zahtijev za priznavanje prava. Molim vas da mi objasnite kome da se obratim za ostvarivanje tog prava jer sam u mirovinskom dobila informaciju da nemem nikakvo pravo na naknadu jer nije prof. oštečenje ili povreda na radu. Kako mi se zdrav. stanje pogoršava novi nalazi lošiji, kad mogu ponovo na povjerenstvo za Oštečenje? Po zadnjem rješenju imam tjelesno oštečenje od 70%, zato me zanima gdje i imam li uopće pravo na bilo kakvu olakšicu, ili jednostavno ako znadete odvjetnika iz tog područja. Hvala.
 12. Pozdrav! Koja je onda svrha povjerenstva ili komisije za utvrđivanje tjelesnog oštečenja ako ne mogu ostvariti nikakva prava ili olakšice (naknadu) ili je to jednostavno neka forma koja ništa ne vrijedi. Ako imam oštečenje 70% i još trebam 5 god. raditi do mirovine ili biti invalid 110%. ili umrijeti na poslu.
 13. Pozdrav Mogu li možda u Prijevremenu mirovinu ako ostvarim jedan uvjet a to je 34 god staža tj. za 2 god.
 14. Lijepi vam pozdrav. Molim vas da mi dadete savjet vezano za stjecanje prava na prijevremenu mirovinu. sa danom 10.05.2019. navršila sam 32 god staža a imam 54 god. Na komisiji za tjelesno oštećenje utvrđeno mi je oštečenje od 70% imam li kakva prava po toj osnovi i kako ih ostvariti. Hvala vam.
×
×
 • Napravi novi...