Jump to content

Unmortal

Korisnik
  • Broj objava

    10
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Sviđa mi se
    Unmortal je reagirao na BRKICA00 u Prodaja kuće   
    Dok ne vidite vlasnički list teško je bilo što savjetovati. Danas nije uopće to tako teško za naći s obzirom na tehnologiju i informacije koje ste sami dali.
  2. Hvala
    Unmortal je dobio reakciju od IvicaAron u Cesta pravo prolaza   
    Najbolji odgovor bi tribali dobit u vašoj općini/gradu, u Upravnom odjelu za prostorno planiranje i gradnju (urbanizam).
    Najčešće imaju nekoliko dana u tjednu konzultacije sa strankama, otiđite osobno i pitajte postoje li kakve zapreke u slučaju eventualne gradnje na parceli br. xxxx, a tiče se pristupnog puta. Dodatne informacije o širini i sličnim karakteristikama pristupnih puteva imate u Prostornim planovima vaše općine/grada.
    Ako put doista nije parceliran ili u privatnom vlasništvu, postoji opcija da zatražite služnost puta od privatnog vlasnika da možete koristit tu parcelu kao put.
     
    U međuvremenu možete pogledat na www.katastar.hr i identificirat parcele koje služe kao putevi. Nekim referentima u urbanizmu je dosta da vide da je način uporabe "put".

  3. Hvala
    Unmortal je reagirao na Spitfire u Kupovina nekretnine od potomka   
    A onda bi idealno bilo da postoji nasljednik, a ako nije upisao to svoje pravo u ZK da barem posjeduje ispravu podobnu za upis toga svog prava čime bi dobili pravni slijed.
  4. Hvala
    Unmortal je reagirao na Spitfire u Kupovina nekretnine od potomka   
    Da je napunila 18 i da nije iz zakonom određenih razloga lišena poslovne sposobnosti (npr.zbog duševne bolesti i sl.), 
  5. Hvala
    Unmortal je reagirao na Spitfire u Kupovina nekretnine od potomka   
    Može sa punomoći. Mora biti poslovno sposoban, a sama punomoć (ili punomoći) bi valjalo da bude baš za taj posao, dakle otuđenje tog (ili tih) dijelova suvlasništva. Potpisi opunomoćenika (suvlasnika) moraju biti ovjerovljeni kod JB, kao i opunomoćenika na ugovoru.
  6. Hvala
    Unmortal je reagirao na Matrix u Davanje jedne nekretnine samo jednom dijetetu   
    Da
     
    Problem nužnog dijela bi se javio u slučaju da se isti neće moći namiriti iz ostale imovine koja će činiti ostavinu, a što u vašem slučaju nije.
     
     
  7. Hvala
    Unmortal je reagirao na BRKICA00 u Kupoprodaja parcele - nesklad u kvadraturi   
    Potrebno je angažirati geodeta da napravi elaborat za usklađivanje katastra i gruntovnice i da napravi novu izmjeru katastarske čestice koja će se unijeti zemljišne knjige. Nakon toga ide normalna procedura; sklapanje ugovora i ovjera, isplata, izdavanje tabularne izjave i uknjižba. Možete i vi sada vjerojatno kupiti parcelu samo radi vas je bolje odraditi odmah usklađivanje kako biste imali čiste papire odmah.
  8. Hvala
    Unmortal je reagirao na Matrix u Kupoprodaja parcele - nesklad u kvadraturi   
    Na citirani stav upućuju odredbe čl. 11 st. 5.ZZK
  9. Hvala
    Unmortal je reagirao na BRKICA00 u Kupoprodaja parcele - nesklad u kvadraturi   
    Ovako kao što ste vi naveli ne jer nema smisla. Ako već idete na to da kupite prije nešto uskladite stanje onda napišite stanje kako je u vlasničkom listu jer će u gruntovnici provjeravati stanje sa vlasničkim listom (a ako imate dvije kvadrature sumljam da će htjeti provesti kupoprodaju u zemljišnim knjigama i poslati će vas na usklađivanje stanja). Za usklađivanje stanja ukoliko je jedan vlasnik ne bi trebalo trajati dugo jer nema potrebne za nikakvim dodatnim papirima, potvrdama. Uvijek možete napisati požurnicu. Ukratko možete kupiti parcelu s ovakvim stanjem ali prepišite kvadraturu iz vlasničkog lista. 
     
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija