Jump to content

Mihaelkz

Korisnik
  • Broj objava

    5
  • registrirao se

  • Zadnja posjeta

Aktivnosti reputacije

  1. Hvala
    Mihaelkz je reagirao na Ruby_Danderfluff u Dovodjenje u opasnost opce opasnom radnjom i ostecenje tudje stvari   
    Sada mu odvjetnik više ne treba, a pitanje bi li mu pomogao u ranijoj fazi postupka, s obzirom da je vjerojatno bilo milijun očevidaca. Neka se sad pred sucem drži onoga što je rekao pred policijom i državnim odvjetništvom, jer to više nije oportuno mijenjati (može promijeniti, ali će se vjerojatno kao vjerodostojnije uzeti ono što je iskazao vremenski bliže štetnom događaju.). Sada mu je bitno pokajati se, reći neću više, i sudu dati dokaze u svrhu olakotnih okolnosti, da ga se što blaže kazni (obveze uzdržavanja maloljetne djece, jedini skrbitelj za obitelj, inače korektno držanje, usklađenje sa zakonom, pokajanje itd.) Mislim da se može nadati uvjetnoj osudi ili radu za opće dobro na slobodi, ali možebitno s nekim uvjetom - zabrane držanja i nošenja oružja (čiji je pištolj bio, ima li on dozvolu za oružje, vidim da mu to nije stavljeno na teret?), liječenju od alkoholne ovisnosti, zabrani približavanja tom kafiću itd.
  2. Hvala
    Mihaelkz je reagirao na Yokohama u Odricanje nasljedstva u korist brata   
    Potomak se može ugovorom s pretkom unaprijed odreći nasljedstva koje bi mu pripalo poslije smrti pretka a ugovor mora biti sastavljen u pisanom obliku i ovjerovljen od suca/JB.
  3. Hvala
    Mihaelkz je reagirao na drot13 u Odricanje nasljedstva u korist brata   
    I samo da ne bi bilo zabune, ne odričete se nasljedstva u korist brata, nego se odričete (tj. ne prihvaćate) i točka.
  4. Hvala
    Mihaelkz je reagirao na Ruby_Danderfluff u Odricanje nasljedstva u korist brata   
    To možete tek nakon smrti jednog od roditelja, kada dođete na ostavinsku raspravu, samo kažete da se ne prihvaćate nasljedstva (Vi i ovaj drugi brat) i onda se automatizmom nasljedstvo pripisuje preostalom zakonskom nasljedniku. Pošto je vjerojatno da oba roditelja neće umrijeti u isto vrijeme, tada i roditelj koji sudjeluje u ostavinskom postupku može po svojoj volji prihvatiti ili se odreći nasljedstva. 
  5. Hvala
    Mihaelkz je reagirao na G-man u Ublažavanje kazne zatvora i spajanje zatvorskih kazna   
    Piše se ona presuda kojom je izrečena kazna čije se objedinjavanje traži, u ovom slučaju to je presuda suda prvog stupnja, a onda se u zagradu može staviti "koja presuda je potvrđena presudom višeg suda broj K-XY/201X od datuma tog i tog".
  6. Hvala
    Mihaelkz je reagirao na G-man u Ublažavanje kazne zatvora i spajanje zatvorskih kazna   
    Koliko je meni poznato, nema ograničenja na koji način bi se spajale kazne izrečene većim brojem presuda budući se tu radi o tzv. nepravoj obnovi kaznenog postupka (čl. 498. st. 1. t. 1. ZKP-a), koja ovisi o zahtjevu podnositelja, a sud ne može ići izvan onoga što ćete zahtjevom tražiti.
    Stoga sam mišljenja da možete ići jednu po jednu presudu, jedino pripazite da sve zahtjeve podnesete prije nego izdržite koju od kazni do kraja.
×
×
  • Napravi novi...

Važna informacija