Jump to content

Orion1

Korisnik
 • Broj objava

  21
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Orion1

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Pozdrav, dobili smo od Grada zahtjev, da se prikljucimo u sustav odvoza komunalnog otpada ili da potpisemo izjavu, da se nekretnina trajno ne koristi. Nekretnina se ne koristi vec 10 godina. Na prodaju je. Uredno placamo komunalnu naknadu, struju, vodu, gdje je potrosnja par kw ili 0m3 vode, nemamo smeca. Odemo pokositi i odrzavamo parcelu urednom. Interesira me, na sta nas obavezuje ta IZJAVA? Bojimo se, da nam GRAD, s tom izjavom ne oduzme kucu ili napravi neku prostornu prenamjenu, jer je kuca u samom centru. Hvala.
 2. Razumijem ja to, ali u rijesenju pise, da moram platiti porez u roku 14 dana, a zalbu mogu poslati u roku 30 dana i platiti tih 50 kn. Znaci ja njima platim i porez i pristojbu i cekam rijesenje na zalbu.Imaju moje novce, neznam kako dugo, dok ne rijese zalbu?? Problem je u tome, da su svi dokumenti kad se gradila kuca i kupovala parcela, dolazili na staru adresu. Sve je i katastarski i gruntovno na staroj adresi. Tko bi to morao promjeniti. Pa zasto imamo OIB? Sad su oni u poreznoj valjda izlistali adrese, a nisu povezani s MUP-om. Sta nek napravim?
 3. Bok. Dobila sam porez na kucu za odmor. Rijesenje mi je poslano na staru adresu, gdje sam zivjela kad smo gradili kucu na moru. Prije cetiri godine ja sam se odselila na more i uredno promjenila osobnu. U rijesenju pise, da je rok zalbe 14 dana i da se placa upravna pristojba 50kn.Pisala sam meil procelniku i poslala presliku osobne sa novom adresom, nek mi odgovore, dali obavezno moram pisati žalbu, ali odgovora nema. Pitanje je, dali moram obavezno pisati žalbu ili..?
 4. Hvala na odgovoru. Znaci ovaj susjed koji je usao 3m u posjed nultom susjedu, se dogovorio s njim i,, cisti,, sa svoje parcele stvari, jer se tako sam odlucio (vratit ce mu 66m2,bez rijeci???) Nije htio ici u daljnje sukobe.Nije htio stvar razvlaciti po sudu. Utvrdila sam, da svi nekaj,, mute,,, i nitko nije iskren. Svejedno, nije mi jasan taj Zakon. Ponavljam, do sada MI nismo ni znali, da je medja zamaknuta, a izgleda da su susjedi,, uzorpatori,, ZNALI, ali se pravili ludi. I sad bude ispalo, da je Zakon na njihovoj strani???
 5. Nerazumijem, kako moze osporavati vlasnistvo. Kad se je tek sada saznalo, da su usli u nasu cesticu. Sta znaci,,stekao je pravo vlasnistva izvornim putem,,?
 6. Taj budemo rekli nulti susjed koji je pokrenuo cijeli postupak, je tak rekao. Da je htio mijenjati ogradu, pa su primjetili, da fale kvadrati. Mislim, da ne laze. A ovaj sljedeci koji mu je,, uzorpirao,, po sirini 3m,polako,, cisti,, s njegovog terena. Neznam, ne vjerujem da je sudski postupak,odredjivanja medje, vjerojatno bi se saznalo. E, kak je doslo do toga. Teren je pred 35 g. bio mocvara i kao takav zakolicen. Morali smo parcele zavaziti oko1, 5m u visinu.Kak je tko kupio parcelu, poceo graditi, tak je i poceo zavazati sa zemljom, stupici su vjerojatno ostali zatrpani,pod zemljom. Jedan je stavio ogradu za kucom, a ostali u liniji,, poravnali,,. Nije bilo cesta, asfalta.., sve je to kasnije napravljeno. Ovaj kaj je ostao bez 110m2,samo si je napravio ogradu sa dvije strane, na tom kaj su mu ostavili??? Pitanje je, sto mi mozemo dogovoriti s ovim nasim susjedom?Kako se sporazumjeti?? Sta kaze zakon o ovome? Jer napominjem, nije mi do svadje, nije mi do m2, mada su parcele male od 540m2,do 660m2. A opet, znam da je taj red ispod nas znao, da su na nasem, ali su uporno sutjeli, kroz sve ove godine.
 7. Pa prvom susjedu su parcelu izmjerili. Susjed do njega,, vratio,, mu je kvadrate koji fale (maknuo je drva, drvenu kucicu). A sad u cetvrtak dolaze zakoliciti ovaj nas dio (nas ostalih).
 8. Pozdrav. Imamo kucu u naselju. Parcele su odmjerene 1981.Mi smo gradili 1985. Susjed do naseg prvog susjeda, je zapoceo graditi novu ogradu i utvrdio, da mu fali 110m2.Pozvani su geodeti, koji su izmjerili i zakolicili parcelu. Odstupanja su velika. Jedan susjed mu je uzeo 3m,po sirini, drugi 1,5m po sirini, a sused otraga 1m po duzini. Pa si sad misli. Zasto pisem? Otvorila se Pandorina kutija. U toj liniji gdje tom nasem susjedu manjka 1,5m po sirini parcele, nalazi se osam parcela. I sad ispada, da su nam svima u liniji, ovi dolnji susjedi svakom uzeli 1,5 x 18m parcele.Postupak je u toku. Kod nas su si susjedi,, prosirili,, za 27 m2 vrt. Kak se s njima dogovoriti dalje. Kaj je najpametnije uciniti, ipak mi tolike godine placamo vise za komunalnu naknadu. Ovi drugi, su si sagradili na tom djelu garaze i nadstresnice. Neznam kak se budu dogovorili. Bit ce teze. Kakav je postupak? Hvala. .
 9. Orion1

  Mobilne kućice

  Bok. Nema odgovora?
 10. Orion1

  Mobilne kućice

  Pozdrav. Susjeda do nas je u gradjevinskoj zoni na praznoj parceli postavila mobilnu kucicu u kojoj ce po ljeti boraviti osobe, koje ce njoj biti kao ispomoc kod ciscenja apartmana koje iznajmljuje u zidanoj kuci, koja je na drugoj lokaciji. Interesira me, da li se to smije?
 11. Orion1

  Kosnja trave

  Hvala, lp
 12. Orion1

  Kosnja trave

  Provjerila sam ja u Odluci o komunalnom radu Grada, nigdje ne pise, da smo mi duzni kositi travu, vec piše u clanku 56.da oni odrzavaju javne, zelene povrsine i kosnju trave. Nema tu nikakvog nogostupa, to je zastitni, zeleni pojas pokraj javne ceste, vjerojatno predvidjeni u buducnosti, za prosirenje ceste ili nogostup. Sad se svi, i pjesaci i automobili krecu po cesti, po asfaltu. Na žalost djeca su nam u inozemstvu. Susjedi se ne bune, jer svi imaju samo uzi dio za kositi. A nama sad to kaj se kosi oko dvorista (izvan ograde), dodje u m2, skoro ko cijelo dvoriste.
 13. Orion1

  Kosnja trave

  Cesta je u selu, nerazvrstana. Vlasnik je lokalna samouprava. Kad su susjedi prekrivali krov stavili su na bankinu crijep i drugi dan je dosao komunalni redar, upozoriti ih, da maknu crijep. Velim nepisano pravilo je, da svatko pred svojom kucom pokosi (svi imaju 16m sirine). Svi presutno kose godinama, i moj muz je godinama kosio. Malo je gundjao, da je vec dvije kosilice unistio na tom jarku, ali sad smo ostarjeli. I pitam se, zasto bi morali plačati susjedu i za kosnju te bankine, koja je javna, zelena povrsina u vlasnistvu lokalne zajednice.
 14. Pozdrav. Muz je nasljedio kucu u selu od pokojnih roditelja. Kucu smo koristili kao vikendicu, da bi je zadnje tri godine dali u prodaju. Kuca se nalazi na uglu dviju javnih ulica. Parcela je veličine 70mx16m. Sa strane svake ulice, ostavljen je zemljisni pojas sirine s uze strane 3m, a s duze strane 5m,u koji ulazi i jarak za skupljanje meteorne vode,dubok oko 60 cm. Nepisano pravilo u selu je da svako pred svojom kucom pokosi??Muž je kosio tu bankinu, ciji je vlasnik lokalna samouprava oko 20 godina. Posto smo ostarjeli, a i tesko je taj jarak kositi, muz je zadnje tri godine placao susjedu nek on pokosi. Pismeno smo se obratili Opcini, za ispomoc, ali odgovora nema vec dva mjeseca.
×
×
 • Napravi novi...