Jump to content

Orion1

Korisnik
 • Broj objava

  14
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Orion1

 • Rang
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Pozdrav. Imamo kucu u naselju. Parcele su odmjerene 1981.Mi smo gradili 1985. Susjed do naseg prvog susjeda, je zapoceo graditi novu ogradu i utvrdio, da mu fali 110m2.Pozvani su geodeti, koji su izmjerili i zakolicili parcelu. Odstupanja su velika. Jedan susjed mu je uzeo 3m,po sirini, drugi 1,5m po sirini, a sused otraga 1m po duzini. Pa si sad misli. Zasto pisem? Otvorila se Pandorina kutija. U toj liniji gdje tom nasem susjedu manjka 1,5m po sirini parcele, nalazi se osam parcela. I sad ispada, da su nam svima u liniji, ovi dolnji susjedi svakom uzeli 1,5 x 18m parcele.Postupak je u toku. Kod nas su si susjedi,, prosirili,, za 27 m2 vrt. Kak se s njima dogovoriti dalje. Kaj je najpametnije uciniti, ipak mi tolike godine placamo vise za komunalnu naknadu. Ovi drugi, su si sagradili na tom djelu garaze i nadstresnice. Neznam kak se budu dogovorili. Bit ce teze. Kakav je postupak? Hvala. .
 2. Orion1

  Mobilne kućice

  Bok. Nema odgovora?
 3. Orion1

  Mobilne kućice

  Pozdrav. Susjeda do nas je u gradjevinskoj zoni na praznoj parceli postavila mobilnu kucicu u kojoj ce po ljeti boraviti osobe, koje ce njoj biti kao ispomoc kod ciscenja apartmana koje iznajmljuje u zidanoj kuci, koja je na drugoj lokaciji. Interesira me, da li se to smije?
 4. Orion1

  Kosnja trave

  Hvala, lp
 5. Orion1

  Kosnja trave

  Provjerila sam ja u Odluci o komunalnom radu Grada, nigdje ne pise, da smo mi duzni kositi travu, vec piše u clanku 56.da oni odrzavaju javne, zelene povrsine i kosnju trave. Nema tu nikakvog nogostupa, to je zastitni, zeleni pojas pokraj javne ceste, vjerojatno predvidjeni u buducnosti, za prosirenje ceste ili nogostup. Sad se svi, i pjesaci i automobili krecu po cesti, po asfaltu. Na žalost djeca su nam u inozemstvu. Susjedi se ne bune, jer svi imaju samo uzi dio za kositi. A nama sad to kaj se kosi oko dvorista (izvan ograde), dodje u m2, skoro ko cijelo dvoriste.
 6. Orion1

  Kosnja trave

  Cesta je u selu, nerazvrstana. Vlasnik je lokalna samouprava. Kad su susjedi prekrivali krov stavili su na bankinu crijep i drugi dan je dosao komunalni redar, upozoriti ih, da maknu crijep. Velim nepisano pravilo je, da svatko pred svojom kucom pokosi (svi imaju 16m sirine). Svi presutno kose godinama, i moj muz je godinama kosio. Malo je gundjao, da je vec dvije kosilice unistio na tom jarku, ali sad smo ostarjeli. I pitam se, zasto bi morali plačati susjedu i za kosnju te bankine, koja je javna, zelena povrsina u vlasnistvu lokalne zajednice.
 7. Pozdrav. Muz je nasljedio kucu u selu od pokojnih roditelja. Kucu smo koristili kao vikendicu, da bi je zadnje tri godine dali u prodaju. Kuca se nalazi na uglu dviju javnih ulica. Parcela je veličine 70mx16m. Sa strane svake ulice, ostavljen je zemljisni pojas sirine s uze strane 3m, a s duze strane 5m,u koji ulazi i jarak za skupljanje meteorne vode,dubok oko 60 cm. Nepisano pravilo u selu je da svako pred svojom kucom pokosi??Muž je kosio tu bankinu, ciji je vlasnik lokalna samouprava oko 20 godina. Posto smo ostarjeli, a i tesko je taj jarak kositi, muz je zadnje tri godine placao susjedu nek on pokosi. Pismeno smo se obratili Opcini, za ispomoc, ali odgovora nema vec dva mjeseca.
 8. Najljepsa hvala svima na odgovorima, lp
 9. Nemoze se doci do parcele drugdje, to je jedini put. Mi smo prije dolazili pjesice, jer je put zarastao u sikaru. Ali kad je HEP postavljao kabel do nase parcele, rasirili su put. Tek onda je susjed i sam poceo dolaziti na svoju parcelu automobilom, ali nama je zabranio. Mi smo se prilagodili, nismo htjeli svadju. Da bi proslu godinu postavio ogradu. Tek onda sam ja pokrenula pitanje,kod lokalne zajednice, dali mogu i na koji nacin koristiti put??Jer velim, mi smo mu nudili novce, ali je odbio.
 10. Hvala, susjed je upisani kao vlasnik. Sad dali jos nisu sredili knjige?? Nije mi jasno, jos jednom ponavljam, zasto su nam, kad sam prvi put pisala lokalnoj zajednici napisali da je to POSTOJECA JAVNA PROMETNA POVRSINA, i velim na novoj potvrdjenoj karti GUP-a, isto tako pise??? Kako moze pisati javna prometna povrsina, a opet vlasnik privatna osoba?? Hvala i lp
 11. Nismo nikoga zvali, jer ne zelim svadju sa susjedom.Htjeli smo to rijesiti mirnim putem.I prije toga, provjeriti nasa prava na koristenje puta. Zato smo i kontaktirali lokalnu zajednicu. Odgovora jos nema, vjerojatno zbog novonastale situacije. Provjerila sam i u Zakonu o cestama, ali taj izraz javna prometna povrsina, nigdje nije naveden?? Gdje mogu provjeriti ZK? Hvala, lp
 12. Hvala na odgovoru. Pa to ni meni nije jasno. Mozda nisu u katastru sredili papire. Jer kad idem pogledati na katastar. hr, pise da je vlasnik puta susjed i da je to put. Susjed je kupio taj dio zemljista, kad je gradio kucu. I sad, dok je stavio ogradu pisali smo lokalnoj zajednici i odgovor je da je to postojeca javna prometna povrsina. Tako je i oznaceno na novoj karti GUP-a. U produzetku je nacrtano, da ce biti u izradi prometna povrsina. Pisala sam im, ali odgovora nema. A mozda nisu jos,, sredili,,papire u katastaru, lp
 13. Pozdrav. Molim vas da mi odgovorite znacenje pojma, postojeca javna prometna povrsina. Naime, susjed koji je vlasnik puta, vec oko 30 g.,i u katastru pise da je to PUT, brani nam prilaz na nasu parcelu automobilom. Napravio je ujesen ogradu, da se ne moze nitko voziti po putu. Put, dalje vodi do drugih gradjevinskih parcela. Pisali smo lokalnoj zajednici i oni su odgovorili, da je to postojeca javna prometna povrsina. E sad, sta to znaci? Logicno mi je, ako je javna prometna povrsina, da mogu s automobilom ili? Sta mozemo napraviti?Prije par godina nudili smo mu novce, ali kategoricki je odbio naknadu. Hvala unaprijed.
×
×
 • Napravi novi...