Jump to content

Orion1

Korisnik
 • Broj objava

  37
 • registrirao se

 • Zadnja posjeta

O Orion1

 • Status
  Novak

Nedavni posjetitelji profila

Prikaz nedavnih posjetitelja je isključen i nije prikazan drugim korisnicima.

 1. Hvala na odgovoru. Molim Vas ako mozete i zelite, da mi odgovorite, na koji najbolji nacin bi vi rijesili nas problem?
 2. Hvala, i još jedno pitanje. Ako se oporuka tako napiše, da stariji sin ima pravo ploduzivanja, dali se nekretnina može prodati. Naime posjedujemo svoju kucu, kucu koju je muz nasljedio i vikendicu. Sinovi nebudu htjeli, mogli, sve to zadrzati, jer troskovi.. Vjerojatno budu htjeli prodati staru kucu i nasu kucu, jer su troskovi veliki, a i daleko su od nas. Mladji sin i ima svoj stan.
 3. A sto ako se nedaj Bože, nesto desi mladjem sinu? Snaha bas ne voli svog sogora.
 4. Pozdrav. Molim za savjet kako napisati oporuku, da na neki nacin zastitim bolesno dijete. Naime sin ima dijagnozu bipolarne. Star je 42 godine, invalidski umirovljen. Mladji sin je hvala Bogu zdrav, radi ima zenu i dijete. Posto je bilo par slucajeva da taj stariji bolesni sin, casti, daruje novce znancima (a poslije posudjuje novce od nas, npr. za sisanje.. ) , bojimo se kad se nama desi smrt, da on svoju polovicu nasljedenog ne daruje nekome, npr. siromasima (sto nije iskljuceno). Nezna s novcima. Mladji sin je dobar, voli brata (ako bi njemu sve ostavili, on bi se pobrinuo za njega) ,
 5. Mislim da nesmije biti problema, jer put, kao sto ste napisali se koristi vec puno godina. Samo neka se upise. Znam primjer, gdje je vlasnik postavio zeljezne stupove, da sprijeci prolaz automobilima vlasnicima. Sad mora sve maknuti, jer su ovi koristeci put 20-30god.dobili pravo dosjelnosti.
 6. A ako kat. cestica nema oznaku put, mozete se upisati temeljem dosjelnosti.
 7. Imala sam slicni primjer. U mom slucaju ja kat. cestica imala oznaku PUT, a vlasnici mi nisu dozvoljavali koristiti put automobilom. Kod ulaska Hr u EU, neke zakone je drzava morala usvojiti od EU od 2014.Tako i to, da se svaki put, koji je u katastru oznacen u to vrijeme kao put, automatski moze proglasiti nerazvrstanom cestom. Dakle, obratite se lokalnoj zajednici, nek se upisu na kat. cesticu kao vlasnistvo Hr., Napominjem, ako je oznaka u kat. cestici put, bila prije 2014.
 8. Ponovno dizem temu. Pisala sam par puta JLS,da uredi vlasnistvo nad putem, radi se o GRADU Zadru, ali bas NIKAKAV odgovor nisam do sada dobila. Jednostavno me ignoriraju. Stvar se vuce vec skoro dvije godine. Susjede sam pismenim putem obavjestila, da se ne slazem s postavljenom ogradom. Ogradu sam prijavila Policiji, bili su na terenu. Izgleda da cu morati na sud za pravo sluznosti. Molim upucene, da mi pomognu gdje se moram javiti,kome se obratiti, sto od papira donjeti? Hvala unaprijed.
 9. Molim za pomoč. Gdje, kako i kod kojeg suda se trazi pravo služnosti puta. Kakav je postupak? Lp
 10. Bok. Ponovno dizem temu. Dosli smo na otok i utvrdili, da ograda jos uvijek stoji. Prije smo taj podatak znali, jer su nam prijatelji telefonirali. Susjedi su ogradu napravili mjesec dana iza naseg odlaska sa otoka. Susjedi nisu ovdje (to je vikend naselje). Jedan je iz SLO, pa se boji corone, a drugi povremeno dolazi iz Grada. Otisla sam kod lokalnih vlasti i dala im kopiju dokumenta, gdje pise, da je postojeci put javna prometna povrsina. Jedan od tih od lokalne vlasti je prijatelj od susjeda. Otvorio je ogradu i pustio nas na parcelu. Za dan, dva dosao je k nama i rekao, da cemo cijelu stva
 11. Pozdrav, dobili smo od Grada zahtjev, da se prikljucimo u sustav odvoza komunalnog otpada ili da potpisemo izjavu, da se nekretnina trajno ne koristi. Nekretnina se ne koristi vec 10 godina. Na prodaju je. Uredno placamo komunalnu naknadu, struju, vodu, gdje je potrosnja par kw ili 0m3 vode, nemamo smeca. Odemo pokositi i odrzavamo parcelu urednom. Interesira me, na sta nas obavezuje ta IZJAVA? Bojimo se, da nam GRAD, s tom izjavom ne oduzme kucu ili napravi neku prostornu prenamjenu, jer je kuca u samom centru. Hvala.
×
×
 • Napravi novi...